Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Klay 

všechny recenze uživatele

Lehce zmatená hororová pohádka plná skvělých scénáristických i režijních nápadů rozhodně nabízí neotřelý přístup k látce, dobrou atmosféru (nikoliv hororovou) a předevšim charismatického záporáka Christophera Walkena. Bez jeho Gabriela se sympaticky zvrhlým smyslem pro humor by byl tenhle film sotva poloviční, protože celkově vzato je děj dost chatrnej a místy nezáživnej. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Archanděl Gabriel Christophera Walkena není z těch bytostí, kterou byste v okamžiku umíráčku chtěli mít ve své blízkosti. Lidé jsou pro něj opičky, mající cenu maximálně tak na manuální práci (jako je výkop hrobu) a řízení dopravních prostředků (protože andělé neumí řídit), takže milosrdenství od něj nemůže čekat školou povinná holčička, natož tak vzpurní andělé... V roli Lucifera se tu v závěrečné fázi objevuje také Viggo Mortensen, nehraje ale part klasického oponenta nebeské havěti, jen se mu nelíbí Gabrielova vize nového nebe (dvě pekla už by přeci byly moc) a tak se snaží být svým svérázným způsobem nápomocen... Premisa příběhu je slušná, chybou by ale bylo očekávat fantaskní orgie plné svatozářných polétavců. Andělská křídla objeví se pouze v začátku (pěkný pouštní záběr na Simonovo rozjímání nad kostrou anděla), v jeskyním vnuknutí, kde je pole poseto anděly nabodnutými na kůl a v závěru nesměle na dálku (obrysy andělské letky v oblacích). Přesto nemá ani toto komorní pojednání o druhé válce na nebesích problém divákovu pozornost udržet. Novější a tématicky spřízněná LEGIE měla v tomto ohledu od čeho opisovat, pokud se tak ale stalo, nebylo to ani za mák znát. 70% ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Myslím na prvú vojnu." Oblaky v plameňoch... Zničené tváre anjelou... " Ale nikdy som si nemyslel, že vojna môže opäť začať. A práveže začala, režisér Widen, nám predstavuje Božiu armádu, kde anjeli sa chystajú na zem zničiť ľudskú rasu. Hlavný anjel je Gabriel, ktorého ztvárnil Christopher Walken ( Dead Zone), Thomas Dagget, ktorého si zahral Koteas ( Apt Pupil ), ktorý sa ho snaží zastaviť. Zo snímku sa dalo rozhodne vyťažiť omnoho viac, takto nám už zostáva iba priemerné béčko, s príjemnou Virginiou Madsenovou 60 percet. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Skôr fantasy triler ako horor, ktorý hovorí o vojne anjelov na Zemi. Christopher Walken je tu skutočne démonický a hrá výborne, mimo neho však film nič extra zaujímavé neponúka, často sa ťahá a občas aj nudí. Vyložená katastrofa to nie je, ale určite existuje veľa záživnejších a lepšie zvládnutých snímkov na podobnú tématiku. 45% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ted Chiang tvrdí, že sa týmto filmom inšpiroval pre napísanie svojej vydarenej poviedky Peklo je neprítomnosť Boha. Tá je intelektuálna, filozofická a psychologicky prekreslená. Božia armáda je iba totálne deväťdesiatkové béčko s kvalitným obsadením. Priemerné hodnotenie je tak odrazom toho, že na základe filmu vznikla spomínaná poviedka a že film zobrazuje anjelov ako ambivalentné alebo priamo negatívne postavy a konštatovanie Lucifera Vigga, že medzi nebom a peklom vlastne nie je žiaden rozdiel. Minimálne sa tak stane vtedy, ak Gabriel dosiahne svoj cieľ. 50% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama