Reklama

Reklama

Procházka po Měsíci

  • USA A Walk on the Moon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Léto roku 1969, čas svobody, lásky a koncertu ve Woodstocku. Pearl Kantrowitzová to ale cítí úplně jinak. Bydlí se svou rodinou v karavanu poblíž Woodstocku, a cítí se v pasti. Vdala se v sedmnácti za jediného muže, se kterým spala, má s ním dvě děti a cítí se jen jako jeho přívěšek. Ale rock je symbolem sexuální revoluce, vedle právě začíná legendární koncert, a Pearl touží zažít i něco jiné. Pokušení přijde v podobě přitažlivého prodavače košil Walkera, který v ní opět probudí vášeň, a v jediném dni se tak změní životy všech. I její dcera totiž Alison potkala svého prvního kluka, dostala první periodu, a vševidící tchýně dobře ví, co se v rodině jejího syna odehrává. Ví, že všichni musí udělat malý, ale důležitý krok. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Diane Lane hraje maminu, která se, a není se jí co divit, když má doma Ňoumu Ňoumoviče, zaláskuje do Vigga !!! Ten jí nenásilně přivede od plotny, dětí a sousedské "kultury" k batikovaným tričkům, vodopádům, hudbě a "květinám". Procházka v oblacích nebo nohy pevně na zemi? Nedopadlo to tak, jak jsem si přála , ale film stojí za podívání. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Mile pohodový film, který nakonec sklouzává do monotóního sladkobolného příběhu, zabývajícího se nevěrou, jenž nemá čím překvapit. Všichni herci jsou sice skvělí, ale ani oni výslednému dojmu promrhané šance nedokáží zabránit. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jedna nečekaná pochvala a něco se změní, jedna noc a ne ledajaká, vždyť člověk nechal stopu na měsíci, dcera poznala první francouzský polibek a matka? Ta zažila také „poprvé“ a najednou se zatřesou základy manželského stereotypu. „ Věříš na osud? Jsou jisté věci, které se stanou v každém případě, je to ve hvězdách, je to daný předem. Ale i když je to ve hvězdách, člověk, dospělá, zodpovědná osoba, bytost, si může vybrat. Může si vybrat správně“. Otázka zní, co je správně? A někdy to prostě, ta „dospělá, zodpovědná osoba“ neví! Pro mě velmi příjemné překvapení. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No taky bych si zašel trochu zafetovat na Woodstock, kdyby se pořádal přímo v sousedství. Jinak film jsem viděl kdysi dávno jako týnejdžr a pamatuju si, že se mi líbila tenkrát Anna Paquin. Nic moc jinýho mi v paměti neutkvělo. O 20 let později se mi spíš líbila Diane Lane, ale taky ten film kolem mě spíš tak nějak proplul, aniž by mě na něm něco výrazněji zaujalo. Myslim si, že film asi spíš bude zajímavější pro ženský publikum. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

film o tom, jak moc bolí láska..... o tom, že zlomený srdce je jedna z nejhorších nemocí.. a o tom, že dokud dýcháme, žijeme.. žijme si po svém.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Príležitosť odhodiť putá života v manželstve, ktoré sa premenilo v rutinu. Príležitosť realizovať si nenaplnené sny mladosti, ktoré skončili príliš skorým otehotnením s prvou láskou. Príležitosť zopakovať si mystické čaro večera pod hviezdnou oblohou, na ktorej sa dejú divy. Možno prvá a posledná v živote. Mladá, príťažlivá matka dvoch detí chytí ponúkanú šancu pevne za pačesy a naplno vpláva do osídiel znovu prebudenej vášne v čase, atmosférou nahrávajúcou takémuto dobrodružstvu. Prvý dotyk človeka s Mesiacom, festival Woodstock, ako manifestácia a vyvrcholenie obdobia detí kvetov a voľnej lásky. Ale dá sa odpútanie a voľný let realizovať pri dvoch deťoch? Príjemná retro vzťahová dráma, atmosférou dokonale vtiahnuca diváka do obdobia konca nádejných 60. rokov.. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Motiv filmu patří k té nejklasičtější a nejméně originální sortě motivů zpracovávaných napříč historií filmového průmyslu, o tom netřeba diskutovat. V těchto filmech se proto nehodnotí příběh (který byl zpracován už stokrát a lépe), ale herecké výkony a konec. Co se týče hereckých výkonů, nemám výhrady. Jako chlapovi mi byla Diane Lane protivná a Viggo také, film je však určen především ženám a věřím, že něžnější pohlaví si přijde na své (nejen při pohledu na Viggovu hruď, která nechá heterouše absolutně chladného). Proto mé hodnocení berte s rezervou, Procházka po Měsíci je odpočinkový film, myšlenkově nenáročný, ale citově náročný. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zapomenutý nezávislý film z pozdních devadesátek, který dokáže příjemně překvapit. Hodně se mi to líbilo, především díky Diane Lane, která je zde velmi krásná a herecky přesvědčivá. Především na začátku filmu, kdy je manžel daleko a ona se "ztratí ve svém životě", je ve svých pochybách nesmírně okouzlující, a Viggo Mortensen k ní v tomto stavu mohl prostě jen přijít, utrhnout ji jako malinu a dopřát jí pravděpodobně první potěšení z cunnilingu v jejím životě (kdy se ho ona ještě nevěřícně ptá: "Co to děláš? Vážně to chceš?"). Šťastné mi přijde i zasazení děje do památného léta 1969, kdy Američani přistáli na Měsíci a kdy se o pár týdnů později odehrál slavný Woodstock (obě události jsou do filmu velmi organicky zakomponovány, ta první mu dokonce dala jeho název). A vlastně mi tam byly sympatické všechny postavy do jedné - otec, jeho matka, děti i milenec, všichni jsou zde podle mě vykresleni tak, že si je prostě nejde neoblíbit. Ono celkově je to prostě hezký film, takový civilní, srozumitelný, uvěřitelný, v němž všechny postavy prožijí během léta něco zásadního, co je nějak poznamená, a jejich život už nikdy nebude jako předtím, podobně jako se mezitím změnil svět tam venku. A dost možná se v některé postavě může člověk i poznat, protože problémy, které řeší, jsou nehledě na dobu zcela univerzální a všem srozumitelné (jako např. nenaplněné sny z mládí). Když si k tomu přičtu velmi příjemný soundtrack složený z dobové hudby, vychází mi z toho povedený film, který určitě stojí za vidění a který dokáže navodit hodně dobrou náladu. UPDATE 4.11.2019 - Na druhé zhlédnutí po letech se mi to opět líbilo, byť už jsem z toho nebyl tak unešený jako kdysi. Když si člověk odmyslí Diane Lane a léto 1969, zůstane vlastně jen notoricky známý příběh o manželské nevěře, jakých už bylo zfilmováno nespočet. S tím, že moderní nevěrnice už si na rozdíl od literárních hrdinek z 19. století nemusí sahat na život, a když se dostatečně vybouří, mohou se v poklidu vrátit ke svému manželovi a dětem (toto píšu prost vší ironie - zrovna v tomto případě jsem happy end skutečně ocenil, protože jakýkoli jiný závěr by mě zarmoutil; btw. ty milostné scény pod vodopádem mi už ale přišly jako obrovský kýč, podobně jako mi sekvence z Woodstocku přišla trapná a odbytá). Nově na mě navíc ten film působil poněkud televizním dojmem (a co jsem tak koukal, v kinech to nikdy moc pořádně neběželo, vyjma pár nezávislých festivalů typu Sundance). Je to prostě takový nenápadný film, na který nejspíš v telce nikdy nenarazíte a spousta lidí by nad ním asi ohrnula nos, ale zrovna mně osobně se do vkusu trefil hodně a potěšil mě víc než dost - nejvíc asi skutečně díky Diane Lane, která je zde vzhledově někde mezi Catherine Zeta-Jones a Monikou Bellucci, a nejde si ji prostě nezamilovat, jak moc je zde něžná, ženská a - v jednu chvíli - dokonale ztracená, což na mě působí neobyčejně svůdně. Už kvůli ní budu mít ten film vždycky rád. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v roce 1969 a Viggo Mortensen zde hraje sympatického prodavače o něhož se začne vášnivě zajímat vdaná žena Diane Lane. Ta otěhotněla už v 17 letech a nyní živoří poblíž Woodstocku, odkud sálá nakažlivý duch volnosti. Je to normální film na který zapomenete ihned po jeho skončení. Neobsahuje totiž kromě dobrých herců žádné zapamatování hodné momenty. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobre natočená limonáda. Viggo je slizký mastičkársky milovník, Diane nadržaná ženuška v domácnosti, zo soundtracku hrajú 70.te roky a Anna Paquin dostala skvelé dialógové scény. Nemám rád takéto filmy, ale nejak to tu skrátka celé funguje. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Možná jsem někdy starosvětská, ale co se manželských trojúhelníků týče, až na výjimky mám tendenci fandit manželům před milenci, přesto nebo právě proto, že ti druzí bývají atraktivnější variantou. Pro mne to prostě dopadlo tak, jak mělo a právě Liev Schreiber postavou zdánlivě nudného manžela vnesl do příběhu skutečnou plnohodnotnou postavu. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Diane tieto role sedia ako ušité na mieru.. Priemerný, ale milý film v ktorom sa možno dosť ľudí našlo alebo ešte len nájde. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Scénář je sice děravý jak síto,a scéna z Woodstocku je nejvýmluvnějším důkazem filmařské demence,vše to ale zachraňuje úžasně vybudovaná retroatmosféra,která celek vytahuje lehounce nad průměr. ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

"Dnes mám svoje první rande. Ross mě bere do lunaparku na autíčka. Matko, to je nejlepší večer mého života. nepokazíš mi ho." :D Možná, kdyby tam bylo víc toho "zakázaného" sexu a méně drama, hodnotila bych přiznivěji. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Prechádzka po Mesiaci nielenže efektívne zachytáva emocionálny vývoj všetkých jeho postáv, ale aj prehľadne zhŕňa rozruch 60. rokov. 6/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá romanťárna, která teda vlastně ani moc romantická není. Cartmen sice nesnáší hipíky, ale tady jich najdete celou hromadu, protože je do děje zapleten fesťák ve Woodstocku. Nechtěl bych to vidět ještě jednou... no i když Diane Lane za to stojí. Ale když budu myslet hlavou a ne ptákem, tak to jednou stačilo. Jo a ta náhodička, že dcerunka uviděla svou maminku mezi tolika lidma na tom festu, to bylo trapně vymyšlený. ()

BS 

všechny recenze uživatele

Film jsem si, nevím proč, velmi oblíbil (možná pro mé sympatie k hnutí hippies) a vždy se na něj rád podívám, navíc Viggo Mortensen se asi pro roli hipíka narodil. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Klasický snímek z dílny Miramaxu se silným obsazením, dobře zahraný a na diváka mile dýchající dobovou atmosférou. ()

Reklama

Reklama