Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

Alfréda odpad!

všechny recenze uživatele

ep1: Nic moc se tam neděje a ještě je to blbě nazvučené. ep2: Střihové chyby, příšerně natažená stopáž ad absurdum - jedna věta moderátora roztrhaná slovo po slově, prokládaná drama hudbou, natažená na 3 minuty :D  ep3: Jak může mít epizoda více než dvě hodiny, když v ní není nic než jedna hra o imunitu? Kmenová rada a duel trvaly 60 minut. ep.4: Rekordní 2 hodiny a půl, jejichž náplní jsou jen dvě hry a jeden duel. ep9: Z podnětů diváků si tvůrci berou takové ponaučení, že namísto otravných her na tři vítězné body se hrají otravné hry ne na pět, ale hned sedm vítězných bodů. Jednu a tu samou hru tedy soutěžící odehrají celkem 13x (!). Než jeden tým v této disciplíně zvítězí, uteče neuvěřitelných 60 minut. A protože i druhá hra trvá téměř 60 minut, nic víc už v tomhle dvouhodinovém marastu ani neuvidíte. Totální výsměch. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tvůrci údajně žádají o pomoc s výrobou této "drsné šou", protože se divákům nelíbí. Tak pokud to tu náhodou někdo pročítá... 1) Zkraťte díly na půl a zrychlete kmenovku. Vzhledem k tomu, že se 80 % dílu nic neděje (dvě soutěže + nudné kecání), tak je dvouhodinová stopáž neskutečně stupidní. Co se týče kmenovky, od třetího dílu pravidelně vypínám ještě před ní, protože je tak pomalá a ukecaná, že na ni po dvou hodinách nudy už prostě nemám energii. (To, kdo vypadl, se dozvídám až v dalším díle.) 2) Zapojte do her všechny soutěžící. Kdo to kdy viděl, aby část kmene stála opodál a sledovala, jak zbytek soutěží? Pokud jsou navíc tihle lidé součástí vítězného kmene (a nehrají následně o individuální imunitu), nedělají celý den lautr vůbec nic. 3) Nemůže-li hráč soutěžit, vyhoďte ho. Je mi líto, ale pokud má hráč zdravotní problém, který mu brání procházet tím, čím si procházejí jeho spoluhráči, nemá ve hře co dělat. Tento způsob zdravotních odchodů, absencí při soutěžích a následného vracení se do kmene "k hotovému", je vůči ostatním těžce nefér. 4) Nelžete v reklamách. Marketing sliboval drsnou show, československý "Survajvr" je ale spíš sportovní low cost dovolená. "Kdo přežije" je o tom, že začínáte od absolutní nuly a postupně získáváte "nezbytné" věci. Je sice pravda, že točíte v době, kdy po nocích dost prší, což je masakr (pokud někdy někdo spal za deště venku, tak chápe), ale mít od začátku vyvýšenou podlážku, deky, příbory apod.? Příště jim rovnou postavte stany. 5) Přestaňte všude cpát hvězdy. V tomhle případě jsou to spíš hvězdičky, ale point zůstává. Co je za problém vzít pouze obyčejné lidi, kteří si chtějí vyzkoušet oblíbenou televizní show na vlastní kůži? Porovnám-li oba týmy, nehvězdný tým je mnohem přirozenější a sympatičtější, protože přijeli hrát a ne živit popularitu. 6) Lépe vybírejte soutěžící. Když to jedna slečinka vzdá hned po prvním dni (vzhledem k siláckým řečem o vojně to byl fakt vtip) a druhá dá vzápětí na kmenové radě najevo, že už by taky ráda šla, tak co to je?! 7) Zruště duel. Je zbytečný, hloupý a nespravedlivý. Pokud dostal hráč nejvíce hlasů, končí a jde. Tečka. Žádné duely. 8) Zbytek už jsou spíš subjektivní detaily, např. bych odstranila ty "cool" písničky. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejznámější Americký Survivor se natáčí od roku 1999 na různých místech světa. Má aktuálně 41 sérií, každá série má do 17 dílů, každý díl trvá cca 45 minut a celkově soutěž trvá 39 dní. Tato Československá verze Survivoru v Dominikánské republice, kde zároveň natáčejí i jiné státy, se vzhledově té americké +- podobá, ale absolutně se rozchází v délce trvání, pravidlech vyřazování a v přístupu přežití na ostrově. Z nekonečných 67 dní se natočilo 32 dílů a každý díl má 2 hodiny. Aby se vše zaplatilo, musí být prostor pro reklamu a to je důvod, proč je to tak protahované. To co Americká verze nezná je duel, což je pravidlo, díky kterému se i soutěžící, který neustále dostává nejvíc hlasů na vyřazení, může udržet prakticky až do finále. V americké verzi by šel okamžitě domu. Ve vybavení na ostrově, je Československá verze k soutěžícím o dost přívětivější. Mají příbor, hrnečky, plošinu na spaní, pravidelný i když dost omezený příděl rýže a rovnou i pitnou vodu. Rozdíl je ale v tom, že vše je brané hodně sportovně. Na ostrově je trochu kokosu, který později soutěžící dostávají, protože už nebylo kde brát + část moře téměř bez ryb. Těžko by někdo v takových podmínkách zvládal každodenní souboje. Většinu času se vyřazuje každý druhý díl a v těch ostatních uvidíte častokrát i dva souboje o odměnu. Vše se tedy maximálně protahuje až do finále, kde jsou pravidla už zase úplně jiná. Mnohem složitější než v Americké verzi. Porovnávání jednotlivých verzí je právě ten důvod, obrovského rozdílu hodnocení. Ve výsledku ale postavit celebrity proti neznámím lidem není špatný nápad. Pak už jen záleží, jak moc dokážete přijímat odlišné věci a kolik jste ochotní tomu věnovat času, protože tohle bude na hodně dlouho. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně velkej nářez zatím.. Týpeček si jde dokázat, že je jakože chlap (když není už ta vojna) a za dva dny to s brekem vzdává (protože asi někde v dálce prásknul blesk a zahřměl hrom a to už je jaksi daleko za čárou psychické snesitelnosti).. Pazderková v roli šílené Viktorky, jako trojskej virus, rozkládá zbytek soutěžících svého kmene zevnitř.. V druhém kmeni stejnou úlohu zastává přechytračelej a beznadějně sebestřednej řemeslník s propíchnutou bradavečkou.. Celé to stříhá a zvučí banda paviánů nadopovaných LSD a kofeinem. Čeština je pro všechny případy titulkama přeložená do slovenštiny, protože kdo by té cizí řeči rozuměl-žejo.. A moderuje to chudák Novotný, který asi netušil do jakých sraček vstoupil a jemu jaksi nerovnoměrně pomáhá (mě naprosto neznámej) Šmahel, kterej je tam asi jen proto aby si Ondra mohl občas odfrknou s rodinkou (Což je sice pochopitelné, ale tomu pořadu ta nefunkční dvojmoderace škodí..) Je škoda, že je to zatím (především technicky) tak zprasené, protože až na těch pár exotů je casting v zásadě povedenej a interakce těch charakterů by mohla být pod správným vedením ve výsledku zajímavá.. EDIT1: Po pár dílech se ty nejvíce do očí bijící technikálie napravily a teď už to hapruje spíš jen v takových těch věcech okolo pravidel hry, kdy někdy prostě někdo odjede na "medical check" před kmenovkou a tím se jí vyhne.. Někdy jeden kmen druhému něco v rámci hry "ukradne" aby to po pár dnech dostali bůhvíproč zpátky.. Celý ten nesmysl s duelem po kmenovce je podivný... Ale samotná interakce mezi hráči mě vlastně asi baví.. ()

kinghome odpad!

všechny recenze uživatele

Je smutný, co zase Nova provedla s tak skvělým konceptem jako je survivor. Nejde ani tak o soutěžící nebo soutěže obecně, ale o způsob, kterým je vše sestříhané. Všichni v produkci mají strašně málo času na vytvoření něčeho zajímavého, proto má každý díl 2 hodiny. V originálním Survivoru, když to přeženu, tak každý záběr má smysl, ale tady je 95% záběrů naprostý odpad bez jakéhokoliv významu, vše je dokonce tak špatně natočené, že je skoro polovina záběrů rozmazaná nebo má někdo useklou hlavu a když už se konečně nějaký záběr povede, tak je tam nahovno zvuk. Tohle je ještě horší nez Robinsonuv ostrov a to o parník. Bohužel je to jen nepovedená parodie na Survivor, nic víc. Po dvou dílech a 4 ztracených hodinách nemám sílu pokračovat dál. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • Na místě, kde se natáčel Survivor Česko & Slovensko se i ve stejnou dobu natáčel Survivor Turecko a Survivor Rumunsko. (TheSlezy)
  • Markíza show původně vysílala od 20:30, po 2 týdnech ji přesunula na časy okolo 22. hodiny, později dokonce až okolo 23. hodiny. (Zix.)
  • V Dominikánské republice byl i Marek Orlík, který před šesti lety dokázal projít všemi zkouškami a zvítězit „boj o přežití“ na Filipínách (první série: Robinsonův ostrov, od r. 2017). Na Survivoru se podílel coby producent pořadu. (TheSlezy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno