Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy pro mě začal být opravdu kvalitním hercem - pro mě v dobrém slova smyslu až cca od roku 2000. Tohle je film, který není pro mě - ale chápu, že plno puberťákům se to může líbit. Já mám ráda jiný styl zábavy a tohle mi nepřišlo hlavně ani vtipný...Herecky příšerný, téma - super - v rámci tématu hubnutí a tím, jak společnost vnímá lidi s nadváhou, ale jinak - vůbec nelituji toho, že jsem to viděla až teď...A jak jsem pochopila, druhý díl bude ještě horší :D Ale snad to zvládnu :D ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Tento druh humoru zdá se mi poněkud nešťastný. Ne, teď vážně druh humoru objevující se v Zamilovaném profesorovi, je takový "zvláštní" až občas trapný a mně osobně vůbec nesedl, už ta zápletka se mi nezdála příliš originální, spíš sešitá "horkou jehlou". Jediné co bylo pozitivní byli členové rodiny ztvárněné Eddiem Murphym, což byl jediný aspekt, který na mé tváři vyvolal úsměv. 20% A dodatek - hodnocení scénáře jsem vynechala raději záměrně........ ()

Reklama

Sanr 

všechny recenze uživatele

Celkově scénář působí nesmyslně, ovšem některé Eddieho hlášky jsou supr. Kaiserovo nadabování tomu dodalo šmrnc a taky přidalo na celkovém hodnocení. Shlédnutí slovenské verze ovšem potopilo tuto komedii totálně do sr..ek, zde příklad , Slováci nedabujte, když to neumíte . V českém dabingu na odpočinek doporučuji. ()

kadef odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších komedií co kdy vznikla. Murphy je naprosto odepsanej a měl by se co nejrychlejc vrátit ke komediím typu záměna nebo policajt v beverly hills. A prý to dostalo i oskara. Scéna v baru se vyrovná i některým scénám v kameňákovi. Eddie si možná myslí že je vtipnej, to se ale pořádně plete. Příšerný dialogy ze kterých přímo srší vulgarismus to celý ještě zhoršují. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice je to opravdu příšerná kravina, ale já se u filmu bavim pokaždé když se na něj znovu podívám. Humor je sice trochu povrchní, ale nevadí mi a hádky s rodinkou u stolu jsou podle mě výborné. Sice je tam řada klišé jako např. bavič v klubu. I přesto se to dá vydržet a sledovat Eddie Murphyho v několika podání je celkem potěšující. Hlavně když na konci slyšim: V českém znění zazněli Oldřich Kaiser, Oldřich Kaiser....a takhle ještě asi 5x. --- Vy jste dal auto za 37 tisíc do opravny? – No prvně jsem chtěl Trabanta, ale auto jako auto (druhý den po zničení Viperu) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Před závěrečnými titulky jsou nepovedené záběry. (griph)

Reklama

Reklama