Reklama

Reklama

Ve snímku inspirovaném komiksem WILSON od spisovatele Daniela Clowese exceluje Woody Harrelson v hlavní roli Wilsona. Osamělý, neurotický a k popukání upřímný škarohlíd ve středním věku se dá znovu dohromady s dávno odcizenou manželkou (Laura Dernová) a ke své radosti zjistí, že má dospívající dceru (Isabella Amara), kterou nikdy nepoznal. A svým neomaleným a lehce zvráceným způsobem se s ní rozhodne sblížit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (61)

stephano 

všechny recenze uživatele

Klasický případ "nezávislé" tragikomedie s neustále stejnou pianko hudbou a rádoby duchaplnými momenty. Pozitivum vidím v tom, že Woody nehraje Foresta Gumpa na 100%, i když si o to film vysloveně řiká. Prostě film o stárnoucim člověku, kterýmu scenaristi vzali vsechno co šlo a mysleli, že bude zajímvavé natočit jak se s tím po svém vyrovnává. 94 minut se bohužel táhne jak smrad a film ke konci dost ztráci. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Dobré. Nie také dobré ako komiksová predloha, oproti ktorej boli niektoré detaily zjemnené alebo prerobené, aby to vyzeralo lepšie vo filme. Pôvodne sa jednalo o 80 jednostranových stripov, každá strana nakreslená v inom štýle. To by sa na filmové plátno prenieslo ťažšie, ale asi by to išlo, keby sa chcelo. Našťastie to nie je úplná kastrácia a obrátenie naruby ako sa zvykne vo filmovej brandži s kvalitnými predlohami robiť. Rozvinutie pobytu vo väzení oproti pôvodným piatim stručným stranám je dokonca lepšie ako v originále. Stojí za prečítanie aj videnie. V tomto poradí. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Wilson je magicky-dementný, má svoj svet, nie hlúpy, naopak, iba nie tak úplne normálny. Čudákov svet v "čudnom" filme. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Intelektuálny sociopat Wilson, ktorý ignoruje všetky spoločenské konvencie a jeho hra na rodinu boli... Teda, aby som to vysvetlil. Prvá pol hodina bola zaujímavá, svieža a tak podvedome nepríjemná, až som nechápal, čo sa vám, ľudia, porobilo, že ju tak tvrdo súdite. Pokiaľ to bolo o Wilsonovi a zoznamovaní sa s jeho uleteným svetom, tak to bolo fajn. Ale nelogickosť nasledujúceho deja, hlavne od momentu, keď sa tam objavila jeho dcéra, to celé zabila. Potom sa to už topilo v mori otázok a takého toho :"čo ti jebééé?!", ktoré však nepredchádza uznaniu alebo hurónskemu smiechu. Takže v konečnom zhodnotení dávam veľmi slabé 2 a rozmýšľam, či to nie je príliš. ()

Heywood odpad!

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson patří mezi mé oblíbené herce, Laura Dern si letos došla pro Oscara, vše vypadá dobře, ale tenhle typ filmu mě irituje na mocninu. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

nenápadný film, na který bych se asi nechtěl ani dívat, nebýt toho, že v hlavní roli je Woody, můj oblíbenec. A nezklamal mě, asociál mu fakt šel, nejspíš na to už musel mít natrénováno :). Hlavně v první půli to bylo hodně vtipný, že jsem se musel i nahlas zasmát. Škoda jen, že to postupně ztrácelo trochu šťávu a konec byl takový až příliš normální na můj vkus a sentimentální. Ale jinak celkově spokojenost a rozhodně jedna z těch lepších komedií. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Místy dosti smutné a depresivní drama, ale díky Woodymu je všechno lepší. On vytáhne z bahna i sebevětší srágoru. Dal tomu filmu hodně ze sebe a nepochybuji o tom, že některé hlášky jsou z jeho hlavy. A že některé skutečně stojí za to. ()

bul 

všechny recenze uživatele

Příběh vcelku poutavý, ale nebýt Woody Harrelsona, tak bych to přešel bez poznamenání a povšimnutí. ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Tythle divné týpky moc nemusím. Což o to, Woody Harrelson ho zahrál dobře, ale celou dobu mi ho bylo jako člověka líto. Trochu mi připomínal roli Aleca Baldwina v seriálu Přátelé, který hrál super pozitivního přítele Phoebe. Takový smutný pohled na dospělé dítě, které chce milovat a být milováno. A vám je po celou dobu jasné, že je to looser a looserem zůstane. ()

Luposos 

všechny recenze uživatele

Ne. Tohle nezachrání ani Woody. Totální sračka, u které není jasné, zda se jedná o komedii, či tragédii. Jedna hvězda jen z lítosti, jak hluboko klesl. ()

Oup 

všechny recenze uživatele

Taka priemerná gpood feeling tragikomédia na americký spôsob. Woody to samozrejme posunul vyššie ale zas išiel by som aj na 3 hviezdy keby to tu nieje až tak podhodnotené. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Pamatujete ještě na film American Splendor s Paulem Giamattim z roku 2003? Předloha k filmu je komiks o obyčejném člověku. Obyčejném v tom smyslu, že nepatří mezi superhrdiny a nebo superpadouchy. Takhle pitomě přece nikdo z nás nežije, chtělo by se namítnout. Jo, takhle pitomě žije mnoho lidí. Mnoho lidí žije naprosto pitomé děje, z poloviny se jim dějí, opouštějí je partneři, žijí jen svými rituály, a z poloviny si svým podivínstvím koledují a vyvolávají potíže nebo přízně, kterých si ale neumí dost vážit. Wilson je filosof života, mudrc, minimalista, neskutečný citlivka, nedbající na svoji hrdost ochoten nejhlubšího pokoření se, moudře mluví, myslí, prostě cítí. Wilsona můžete mít rádi, žít s ním je dost obtížné. ()

Související novinky

Han Solo a Woody Harrelson?

Han Solo a Woody Harrelson?

04.01.2017

Rogue One je za námi, osmou epizodu Star Wars dostaneme už v prosinci a v květnu 2018 nás čeká sólovka Hana Sola, v níž se zaručeně bude hrát o Malého sokola. Slavného pašeráka v ní převezme Alden… (více)

Reklama

Reklama