Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi mrzí, že kriminální linku filmu, která byla v první části hodně dobrá postupně vytlačovala klasická vztahovka, resp. možná ne až tak klasická, ale prostě vztahovka na místo pátrání po vrahovi jsem se musel spokojit s krátkou scénou, která měla blíže ke krimi i když ty "lekačky" na chodbě to bylo zbytečný a po zbytek už jel scházení se a rozcházení se Franka s Helen. Al měl v té době životní formu, takže herecky je to kvalita by Pacino a Ellen taky rozhodně nepůsobí amatérsky, ale větší krimi dusno a vnitřní pschyologie hlavního hrdiny by filmu neublížilo. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný snímek se skvěle natočenou a delikátní erotikou. Ústřední dvojka policistů, vztah mezi Pacinem a Ellen Barkin, režie, kamera - vše je v naprosté rovnováze. Neo-Noirový nádech je znát v nádherné 18+ scéně, která je decentně nasvícena a za oknem prší. O "Sea Of Love" bych asi bohužel okem nezavadil, nebýt v něm mého adorovaného nerváka. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní kriminálka, která má dost podobný rysy jako pozdější opěvovanej Základní instinkt, akorát tam kde v Základním instikntu byli potřeba jak Sharon, tak Douglas, tak tady si vystačí naprosto perfektní Al Pacino sám, až teda na sexuální scény, tam si naštěstí sám s sebou nevystačí, tam mu poůže Ellen Barkin, ale jinak na něm celej film stojí a je fakt perfektní, ostatně jako celej film. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Moje neúmyselné napozerávanie filmov Harolda Beckera je ako na horskej dráhe. Vždy keď je jeho film lepší než priemer, tak je to iba skvelým hereckým obsadením. A tak je to aj v prípade Mora lásky. Al Pacino, John Goodman, Ellen Barkin, Michael Rooker a plno ďalších skvelých hercov tu predvádza skvelé výkony, vďaka dobrému scenáru. Ale to čo jednoznačne zráža nohy tomuto filmu je jednoducho réžia. S týmto scenárom a hercami sa z Mara lásky mohla stať neo-noirová klasika. Keby sa trochu viac zapracovalo na dynamickosti a posadnutosti detektívov v pátraní po sériovom vrahovi, tak to kľudne mohol byť Pacinov ďalší životný výkon. Celý film mohol byť krásnou metaforou pre izoláciu/samotu človeka vo veľkomeste. Hľadanie a nájdenie podobného človeka, s ktorým môžu byť "sami spolu". Dalo sa z toho vyťažiť oveľa viac a hnevá ma to. 6-/10 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý thriller, který je vlastně předzvěstí slavnějšího (a lepšího) Základního instinktu. Pacino je výborný jako vždy, i když spolu s Ellen Barkin nevytváří až zas tak rajcovní dvojici, jak právě v tom Základním instinktu. Překvapí i John Goodman v poměrně vážné roli, i když hláškuje i tady. Příběh je poměrně dobrý, s napětím jsem čekal, jak ho scenáristé zakončí, aby to nebylo trapné, ale docela se to povedlo. Škoda jen, že scenáristi potřebovali film dotlačit do zcela zbytečného happyendu, měl skončit už po té scéně v baru. Zas taková vada to ale není, je to prostě jen škoda. Takže pokud máte rádi Al Pacina a kriminální příběhy s poměrně zajímavým vyústěním, rozhodně doporučuju. Moře lásky neurazí a dá se vidět i víckrát, což se o spoustě kriminálek říct nedá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)

Reklama

Reklama