Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Robert Lieberman uvedl, že scénu únosu mimozemšťany si poskládal postupně během osmiměsíční práce na filmu ze svých snů. (HellFire)
  • Dřevorubců bylo ve skutečnosti sedm, ale tvůrci se rozhodli jich ztvárnit pouze šest, aby se vyvarovali zbytečnému zahlcení diváků příliš mnoho postavami. Všech sedm mužů se podrobilo vyšetření na detektoru lži, někteří dokonce dvakrát. Vždy bylo prokázáno, že mluví pravdu. (HellFire)
  • Skutečný Travis Walton a Dana Walton se ve filmu objeví na zasedání, kde lidé diskutují o dalším postupu při pátrání po Travisovi (D.B. Sweeney). (HellFire)
  • Příběh je ve filmu v několika momentech pozměněn a některé scény jsou zdramatizovány oproti skutečnosti. Původní příběh totiž nepřipadal režisérovi dost děsivý, a proto ho trochu poupravil. (Lajty)
  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)
  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)
  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)
  • V roce 2010 se skutečný Travis Walton objevil v americké verzi pořadu Nic než pravda (Momenth of truth), kde na otázku zda byl opravdu unesen odpověděl "ano". Jeho odpověď byla detektorem vyhodnocena jako lež. (Abmont)
  • Po návrate mal Travis Walton problémy so žalúdkom, aj po obyčajnej strave všetko vyvrátil. (kongamato2)
  • Travis Walton sa v skutočnosti tiež stratil a objavil sa až po piatich dňoch. (kongamato2)

Reklama

Reklama