Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (427)

castor 

všechny recenze uživatele

Odevzdaný Andrew se denně tak nějak ze zvyku láduje řadou léků, žije si svůj život, až ho jednoho dne překvapí zpráva o matčině úmrtí, která ho donutí vrátit se zpět do rodného kraje!! Postupně potkává figurky, které kdysi znamenaly jeho dospívání, snaží se usmířit s otcem a navázat hlubší vztah s „lhářkou“ Sam. Superlevný debut Zacha Braffa je nejen lehce (absurdně) humorný, ale i velice chytře napsaný. Celkové hodnocení kromě hereckých výkonů povznáší i nadupaný soundtrack. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Zach Braff splnil jedno ze základních pravidel režie. Jako diváka mě zaujal ihned v první minutě filmu. Jak je ale vidět, ani tohle zlaté filmové pravidlo neznamená automaticky úspěch. Po úvodním geniálním intru se Garden State stává spíše průměrnou existenciální indie romanťárnou, která je nejsilnější, stejně jako začátek filmu, ve svých nejmelancholičtějších momentech. Ten feeling deprese je totiž nadmíru dobře zachycený a kdyby se na něj Braff zaměřil o něco víc, mohl by natočit opravdu výjimečný film. Takhle je z Garden State průměrný, avšak stále zapamatovatelný kus, jehož potenciál je ale podle mě silně nevytěžený. 6/10 ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Škoda toho mizerného začátku... i když, ten k tomu asi taky patřil, protože díky němu jsme si mohli vychutnat genialitu zbývajících 2/3 filmu. Skvělá hudba, herecké výkony a bezchybný scénář. Přestože jsem už film před nějakou dobou dokoukal, stále ve mně přetrvává ta pohoda láska a naděje která z filmu sálala jak z rozpálených kamen. Posílám krásnejch 5 sluncí a 90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $26,782,316Tržby Celosvetovo $35,825,316Zach Braff si na pozícii režiséra a herca v tomto malom filmíku počína dosť slušne, dej pekne odsýpa, zažijeme tu aj nejaké to menšie dobrodružstvo, občas príde aj nejaké to odľahčenie, zlaté úsmevy Natalie Portman, ... len škoda že v celku to tak silne nevyznie ako by si tento film žiadal, určite tam ešte niečo chýba k tomu aby ten príbeh lepšie zarezonoval a pohladil. /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má mě rád. - Nebuď roztomilá!" A právě roztomilá epileptička Sam, a podivný svět kolem ní, je pro mne důvodem k udělení těch alespoň tří hvězd. Hlavní hrdina Andrew je totiž jen jedním ze zástupů filmových hrdinů, kteří se ztratili ve svých životech a možná ani netuší, že hledají cestu ven. Takových jsem už viděl hodně a všechny jsem chtěl přetáhnout mokrým hadrem přes obličej a násilím je dohnat k nějaké aktivitě. Jenže oni si bloumají, trošku mě tím rozčilují a dávají mi tím právo zapomenout na to, že tohle byl nakonec celkem pohodový snímek. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Prvé verejné premietanie filmu sa konalo na benefičnej akcii v Detroite, pre charitu pracujúcu s mentálne postihnutými ľudmi. Členovia obsadenia, najmä Natalie Portman a Zach Braff boli preto v rozpakoch a nervózni, pretože vo filme sa používalo slovíčko "retardovaný". (U_S_O)
  • Zach Braff (Andrew Largeman) pri scéne v Saminom (Natalie Portman) dome držal v rukách mäso, aby naňho dobermany nezaútočili. (TheRoller)
  • Zach Braff do filmu přidal i zážitky z vlastního dětství a hereckých začátků, které pro něj byly před úspěchem seriálu Scrubs velmi těžké. (ČSFD)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama