Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný film Jana Hřebejka plný tragikomických příběhů a osudových setkání, přátelství, smíření i odpuštění... Komedie, která vás rozpláče, drama, které vás rozesměje – zní v podtitulu úspěšného snímku renomovaného dua HřebejkJarchovský. Každý se někdy někam před něčím snaží uprchnout a právě tento film je působivým osobním průvodcem ve světě uprchlíků v nás i kolem nás, zažívajících nejen své každodenní starosti, ale obávajících se někdy víc sami sebe, než okolního světa. Ve skvělých hereckých výkonech vede film diváka přes nejednu humornou situaci k hlubšímu zamyšlení nad vkladem každého z nás do tohoto světa... (Česká televize)

(více)

Diskuze

Krysap

Krysap (hodnocení, recenze)

Kenny1986: Taky jsem čekala mnohem vyšší hodnocení. Zřejmě se to hodně lidí osobně dotklo, když se poznali.

fmash

fmash (hodnocení, recenze)

_Josh_ : Jenže to co tu píšeš o tý poslední scéně, je sice pravda hezký (a ono se tam těch pěknejch věcí najde víc, Hřebejk a Jarchovský totiž nejsou úplný volové), nicméně ty detaily by měly do sebe zapadat a dávat slušnej celek, abychom mohli mluvit o kvalitě filmu. A ony ty detaily moc neseděj a v celý mozaice je až příliš mnoho slepejch míst, bohužel.

korndaddy

korndaddy (hodnocení, recenze)

celkem se clovek zasmal ..ale oproti samotarum je to slabsi..muj nazor...ale machacek je borec

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Já jsem taky Slávista, ale tahle hra má jiná pravidla! :-(

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Rok se s rokem sešel, třeba už nám ta hra půjde. Takže, Sparta Praha?

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

kurva, tady nejde o to, komu fandíte, tady sehráváme scénu z filmu. Takže: Sparta Praha?

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

eric.blade: špatně, měl jsi napsat "OLÉ!". Sjedeme to ještě jednou. Sparta Praha?

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Jestli nekdo napise smrt sparte tak do tohoto a filmu proc presne zapada. Jinak velice slusny film ktery ma dej coz u nekterych ceskych filmu neni.Vypovida o rasismu ceskych lidi vuci skupine ktera se tu muze chovat sebe-slusneji vzdycky je banda bezmozku s nazvem skinhead budou napadat a ostatni prihlizet.

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

No já nevim, ale zase bakaláři - skvělí herci, příběhy, které jsem už stokrát viděl lépe natočené, několik vydařených etud (Lišák s Markem Danielem si to myslím užili) několik trapasů (prosluněná a bezvadná Austrálie) a jedna z nejhorších scén roku (mistr bojových umění z Asie zbije zlodějíčka, kterej si myslí, že je to obyč turista). Duo Hřebejk - Jarchovský mě asi fakt nedostane. Čili jedna hvězdička za herce, jedna za hudbu a jedna za pokus (byť nevydařený) o příběh ze současnosti.

_Josh_

_Josh_ (hodnocení, recenze)

"Tak tohle mě dostalo. Poslední scéna, kdy se Macháček vrací do své hospůdky a Dušek ho vítá, dohromady fandí a chcou smrt černocha a ve stejné chvíli se vrací čech za svou černošskou manželkou do Austrálie, dává svému synovi český fotbalistický dres a hrají fotbal na pláži, prostě nemá chybu. Opět za pět." - davidek // naprosto souhlasim Celkove je to velice kvalitni film.

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Afterpoe: Jak bych ti to vysvetlil... Malo tomu davam ze dvou duvodu:
a) vubec se mi to nelibilo
b) myslim si, ze je to spatny film

Mozna se ti bude spravne zdat, ze jde technicky o jednu a tu samou vyhradu, ale zdala se mi tak zasadni, ze jsem ji uvedl hned dvakrat.

Afterpoe

Afterpoe (hodnocení, recenze)

Nechápu, proč tomu dáváte tak málo! Je to možná nejlepší Hřebejkův film!

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Nesnáze s kráskou

Nesnáze s kráskou

03.07.2006

Barrandovský dřevěný ateliér č.4, kde loni na podzim začal natáčet režisér Hřebejk svou Horem pádem, ale je méně opřena o témata sociální a politická, je víc o intimní sféře postav,\" přiblížil za… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama