Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Vzteky jsem si tu rozkousal dvoje boty, já si taak zakládám na svý pověsti zdatnýho spoileristy, ale kam se hrabu na režiséra Nováka. Ten konec celý detektivky vyzradí hned v názvu filmu. Jinak, když už lékařská věda tak pokročila, někdo by měl vzít z Menšíkova hrobu DNA a naklonovat tak dva, tři exempláře. A rázem se vymírání národa překlopí v exponenciální růst populace. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kvality komedie zvedá především vynikající herecké obsazení a docela zajímavá zápletka, která se navíc ještě zaplete, protože vlastně nic nebylo. Je to opravdu úžasná komedie i díky hereckým mistrovstvím právě V. Menšíka a Ivy Janžurové. Za šedesát sedm minut jsem se pobavil a a jsem si jistý, že V. Menšík mnohokrát opět improvizoval. Snímek navíc doprovází zajímavá hudba a myslím, že se povedl i scénář a ocenil bych do jisté míry kameru. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní komediální film na poněkud košilaté téma. Elegantní, avšak stárnoucí ředitel hotelu pan Vika (I. Prachař) se svou půvabnou ženou M. Drahokoupilovou nemohou mít děti. Jelikož je vina na mužské straně, je po vzájemné diskuzi a souhlasu obou manželů přemluven k jistým výpomocným úkonům podle počtu dětí velmi plodný zahradník V. Menšík. Právě dialogy mezi Menšíkem, jenž se dokonce podílel na scénáři, a zejména jeho ženou skvělou I. Janžurovou patří mezi nejzdařilejší scény. Kromě těchto dvou manželských párů se výrazněji v komedii objevuje W. Matuška v roli bohémského a atraktivního sochaře a také J. Kemr, jakožto nečekaně schopný gynekolog. Kam slunce nechodí hodnotím jako jednoduchou komedii s vynikajícím hereckým koncertem Menšíka a Janžurové a současně jako nadprůměrné dílo režiséra I. Nováka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Mladá ženská potřebuje dítě. Nasekej jí fakany a věrnost je zaručena." Toto povedzte dnešným dievčatám 😆 Film s veľkým F, v rámci menej známych a čiernobielych záležitostí taký skrytý skvost až poklad. Hoci obišiel by som sa aj bez tých Matuškovych a Menšíkovych spevov. A hlavne Waldemarovho pískania, ktoré dunelo sťaby hasičská siréna. No myšlienka a zábavná forma tohto diela je na nezaplatenie. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Menšík s Janžurovou mají takovou malou manufakturu, kde zaměstnávají svoje děti, čehož si všimne Ilja Trautenberk Prachař, který děti mít nemůže. A pak se začnou dít věci. Hezký, nenáročný film se standardně skvělým Menšíkem a Janžurovou, kteří se tady jako manželé pěkně vydováděli. Ovšem ve vší počestnosti. Za chtivici tu byla madam Drahokoupilová. Dobrý, kdyby to bylo kratší dala bych o hvězdu víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)
  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama