Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

depony 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Asterix, přesto mám rád tuhle animaci [i když je opět dotažená do lepší úrovně] a oba hlavní hrdiny ... a že se tam objeví rozmazlenej archaickej emo kluk a holka, která by raději byla klukem, aby se mohla rvát ... [upřímně ... holky nebiju, ale dubing téhle postavy díky "krásnému" hlasu Lucky Vondráčkový by mne přinutil k tomu ji zmlátit jak žito ... naprosto se hlasově nehodila]... tak tomu neubere tolik na kráse. naštěstí. přesto díky za dalšího animovaného Asterixe ... ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bohužel neshledávám tohoto Asterixe za povedné pokračování úspěšných předešlých dílů. Mě osobně to nepřišlo moc vtipné a také se to lišilo od komixové předlohy. A co mi teda ještě neštymovalo, byla snaha přiblížit se rádoby dětem dneška např.: holub jménem Esemseka a spoustu dalších věcí. Já tvrdim, že Idefix je Idefix a tím to končí! Třeba jsem staromódní, ale starší Asterixové bylo mnohem lepší, tak neni důvod to měnit! ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem rád za to, že se udělal ještě komix, protože hraný Asterix byl otřesný. Ale na druhou tomu něco chybí, aby to byl ten starý dobrý Asterix. Nemyslím si, že nové animace by uškodily filmu, to rozhodně ne. Ovšem pokulhává příběh - pop taneček a jiný výstřelky kazí atmosféru. Rád bych tomu dál i víc, protože mám Asterixe rád, ale bohužel si to nezaslouží. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Neskutečné zklamání mi přinesl zatím poslední animovaný film údajně adaptací komiksu Asterix a Normané. To je první věc, co mě tíží - adaptace komiksu. Jak se tahle nepravda může rozšiřovat dál? S komiksem je zde společného jen velice málo věcí. A můžu vám říct, že jistá lovestory tam vůbec nepatří. Také zařazení hiphopu narozdíl od rokenrolu jakožto moderního lutéckého stylu mě dosti iritovalo. Dále - po hrané Kleopatře jsem si myslel, že horší už to opravdu být nemůže. A ono bylo. Komiksové vtípky a situace byly nahrazeny těmi pro děti. On vlastně samotný film nedělá z Asterixe podobně jako u simpsonovského celovečeráku zábavu i pro starší, on se zaměřuje výhradně na děti. No, dále se nebudu rozčilovat, je to zbytečné. Ještě bych se vyjádřil k dabingu - ten byl spíše podprůměrný a máme tu akorát jediný záblesk v podobě Oty Jiráka (Obelixe), který se dokáže vyrovnat svým předchůdcům, jakým byli Jiří Lábus nebo Jan Schánilec. A na závěr poselství dalším generacím - už nikdy žádné zfilmované komiksy, ani animované a už vůbec ne hrané. A za co ta jedna hvězda? Sám nevím, ale asi je to z úcty ke Galům, kteří mě provázeli dětstvím a provází mě i nyní, kdy si nějaký ten komiks rád přečtu a nějaký klasický animák pustím. Zajímavý a výstižný komentář: bouchy. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Rozhodně chválím klasickou 2D animaci, která 3D prvky nezakomponovává prakticky nikde - i ta voda je ručně animovaná. Co se týče ale zbytku - jak se říká u nás, je to taková prostoduchá blbost, která sází na nanicovatého hrdinu a řadu popkulturních odkazů. Pousmál jsem se třeba u scény, kde se stála fronta do vikingského rádoby klubu, ale to je tak vše. Žádné velké ponaučení, ani moralizování z filmu nevyplynulo a tím mám i já jasno, že cílil vyloženě na mladší publikum (a to starší neměl moc čím potěšit). Nicméně jsem se díky tomu všemu a kratší stopáži ani nestihl nudit, vše pěkně odsýpalo a mělo jasnou pointu, tak uděluju opravdu hrubý průměr. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama