Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Jedna z najmilších komédii. Klasických kravín o dvojiciach, ktoré sú si pravým opakom, tu už bolo veľa. Ale táto v sebe má niečo extra. Lawrencov ksicht, Robbinsová osobnosť sprevádzaná úžasným soundtrackom od Coolia (http://www.youtube.com/watch?v=tP1PXRiVoJw ♥)... prvky, ktoré vytvárajú dokonalú a srdečnú komédiu. Veľmi rád sa k nej vracim :) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se mi tady napsat "Tak tohle byl fakt hustej vejvar, bejku (krávo)!" :-), pokud bych se měl vyrovnat alespoň částečně slovním obratům černouška s kukučem přidrzlé sympatické černé opičky, která v této výborné komedii hraje zasloužený prim před Tim Robbinsonem. Ale v souladu se slušným vyjadřovacím slovníkem napíši, že tato komedie je velmi, velmi povedená, vtipná, ale také slovními obraty oné černé opičky dosti obhroublá (alespoň v CZ dabingu), což právě v kontrastu s "přirozenou" slušností, inteligencí a šarmem sekundující bílé opičky dává komedii ten správný, v tomto případě opravdu vyjímečně lahodný šmak. Martin Lawrence zahrál pouličního gangstera, který přepadává náhodné občany vážně vynikajícím způsobem. Zkrátím to tedy a napíši, že jde podle mého názoru o jednu z mála amíkovských komedií, která má zcela jistě humor, ale která ovšem nemusí některým striktním odmítavcům vulgárních slov tak docela vonět. Ne že bych byl příznivcem vulgarismů, ale v tomto mimořádném případě mi nevadily, ba naopak docela seděly. ....jako prdel na hrnci. :-) (....neváhám dát pět hvězdiček, neboť ... co víc si přát!?) ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Odsúdenca zo Shawshanku som si vôbec nedokázala predstaviť v komédii a ešte k tomu za asistencie smoliara Lawrencea? Našťastie som si nevypestovala žiadne predsudky, pretože to, čo tu predvádza táto dvojka, je obdivuhodné. Veľmi potešujúce hlášky, herectvo dvoch účastníkov či samotná réžia - priznávam, čakala som menej. Robbins je skvelý, no z Lawrencea mi naskakuje husia koža - bezkonkurenčný komik .... no možno na pár výnimiek :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších a najobľúbenejších komédií vôbec. Nevidel som to síce v originále, videl som to len so slovenským dabingom, ale povedal by som, že ten dabing tomu na kvalite ani trochu neubral, pretože viac smiať už som sa u tejto maximálne podarenej komédií snáď ani teoreticky nemohol. Herecké výkony sú tu naozaj perfektné, dialógy dvoch úplne odlišných postáv sú absolútne nepremožiteľné. Nenapadá ma naozaj nič, čo by sa tomuto filmu dalo vytknúť. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nickovi (Tim Robbins) jednoho dne odpadne firemní večeře, a tak se vrátí domů dříve, aby překvapil svoji ženu - a opravdu, načapá ji v posteli se svým šéfem. Celé ho to natolik zasáhne, že sedne do auta, a odjede. Při řízení je natolik zaujat svými osobními problémy, že naprosto nevnímá, co se kolem něj děje - semafory, značky, bouračky, černoch, který jej chce okrást. A tak se probere až na benzínce v poušti, bez peněz, zato s oním černochem (Martin Lawrence) v autě... Co se může stát, když přeteče pohár trpělivosti už ukázal Michael Douglas ve Volném pádu. Stejně tak to dokazuje i zde skvělý Tim Robbins, jako chlápek "všichni mi vlezte na hrb", kterému zdatně sekunduje Martin Lawrence (přišlo mi, že zde byl nějaký zmenšený - nebo je Tim Robbins tak vysoký?). Když si člověk odmyslí jeho někdy až přílišné přehrávání a pitvoření, tak se pak skvěle baví. Potěšilo mně i docela zajímavé rozuzlení, i když jsem to tak nějak trochu čekal :) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Během scény pronásledování Rig (John C. McGinley) hodí cigaretu z okna do SUV. Stejná cigareta se přesto objevuje hned v dalším záběru. (Borrtex)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna. (MikaelSVK)
  • Okrem viacerých miest v Kalifornii pracovali filmári aj na východnom pobreží USA v štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama