Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nickovi (Tim Robbins) jednoho dne odpadne firemní večeře, a tak se vrátí domů dříve, aby překvapil svoji ženu - a opravdu, načapá ji v posteli se svým šéfem. Celé ho to natolik zasáhne, že sedne do auta, a odjede. Při řízení je natolik zaujat svými osobními problémy, že naprosto nevnímá, co se kolem něj děje - semafory, značky, bouračky, černoch, který jej chce okrást. A tak se probere až na benzínce v poušti, bez peněz, zato s oním černochem (Martin Lawrence) v autě... Co se může stát, když přeteče pohár trpělivosti už ukázal Michael Douglas ve Volném pádu. Stejně tak to dokazuje i zde skvělý Tim Robbins, jako chlápek "všichni mi vlezte na hrb", kterému zdatně sekunduje Martin Lawrence (přišlo mi, že zde byl nějaký zmenšený - nebo je Tim Robbins tak vysoký?). Když si člověk odmyslí jeho někdy až přílišné přehrávání a pitvoření, tak se pak skvěle baví. Potěšilo mně i docela zajímavé rozuzlení, i když jsem to tak nějak trochu čekal :) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela nevyvážený film. Je tu dobrá ústřední dvojice (Martina Lawrence moc nemusím a ačkoliv tu vlastně hraje svou typickou postavu, tentokrát se předvedl v tom lepším světle) a mnoho vtipných scén a hlavně hlášek. Jenže na druhou stranu je tu rozporuplný děj, který mi přišel na začátku trochu uspěchaný a ta road movie v první polovině se skládala jen ze slepence jednorázových scén jako "pavouk", "přepadení" nebo "setkání s grázly" (které ale patřily k tomu nejlepšímu ve filmu), a také jsou tu pak vtipy, které byly až moc ujeté a hraničily s trapností. I tak je to slušná nenáročná komedie, co pobaví, ale já jsem byl trochu zklamán. Kdyby se více vypiloval scénář, mohla to být bomba. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Při "zpovědi" v prvních sekundách jsem se na chvíli zděsil, jestli jsem si náhodou nespletl film, ale vzápětí bylo jasné, že ne. Tohle je pravá komedie, při které se zasmějete. Žádné duchaplnosti na zamyšlení a podobné ptákoviny, zkrátka klasická zlodějská komedie s jednoduchým dějem, u kterého jsem se ale vůbec nenudil. A koneckonců ani tak jednoduchá není... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na účasť Martina Lawrencea kultivovaný sitkomový humor (až na ten "vulgárny slang z ulice"). S dlháňom Timom "Andym" Robbinsom mu to pristane, ale ešte viac boduje zmagorená dvojka John C. McGinley a Giancarlo Esposito. Svet rúcajúca komédia vyzerá inak, ale v záplave ostatných "ľahkých" filmov to nie je najhoršie. Prijateľná buddy road movie s jedným takmer excelentným tanečným číslom (režisér Steve Oedekerk osobne). ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Tancující hlídač nebo černoch, který přepadá lidi ovšem doma má fungující rodinu, to byly skutečně trapné momenty. Nakonci sežene práci a je vděčný.... rasový a sociální podtext ve své nejstereotypnější podobě :) Ale odhlédnouc od tohoto, jsem se párkrát docela slušně ušklíbl a při vybrání si snesitelného množství amerických komedií na rok (jeden kus) dávám velkopansky 4 **** ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v Kalifornii pracovali filmári aj na východnom pobreží USA v štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Rig (John C. McGinley) a Charlie (Giancarlo Esposito) ukradnou vozidlo, přesto mají o několik scén později opět původní starší. (Borrtex)
  • Během scény pronásledování Rig (John C. McGinley) hodí cigaretu z okna do SUV. Stejná cigareta se přesto objevuje hned v dalším záběru. (Borrtex)

Reklama

Reklama