Reklama

Reklama

Příběhy včelích medvídků

(seriál)
  • Československo Príbehy včelích medvedíkov (více)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Oblíbený animovaný seriál pro nejmenší diváky. Humorné a napínavé příhody dvou malých včelích medvídků – čmeláčků Čmeldy a Brumdy a jejich přátel čmeláčí maminky, brouka Kvapníka, lučního koníka, mušky, pučmelouda, roháče aj. (Karlos80)

Recenze (155)

Rhea 

všechny recenze uživatele

Davam 5 hvezdicek, ale jen te serii z 84. Ta novejsi je hrozna a jeji existenci ignoruji. Vceli medvidky jsem mela nesmirne rada jako dite a libi se mi to i ted, kdyz jsem uz davno dospela. Ze se jedna opravdu o vydarene a primo do detskeho srdce mirici dilko mi potvrzuje i moje 14mesicni dcera. Te jsem na zkousku pustila jeden dil (zajimalo me, jak na to bude reagovat, a i ja sama jsem si chtela svuj milovany vecernicek pripomenout) a od te doby ji musim opravdu omezovat prisun na jeden dil denne, protoze jinak by u toho byla schopna vysedavat cely den. Takove nadseni jsem necekala: smeje se u toho, u pisnicek tleska a tancuje a oci ji uplne zari stestim. To je pro me dukaz, ze tvurci opravdu rozumeli svemu remeslu a vytvorili nadcasove dilo, ktere oceni vsechny malinke deti, kterym je urceno. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Včelí medvídci mají velkou výhodu v tom, jak pěkně a roztomile se vyjímají na obrazovce a jak dovedně kloubí naivitu s dětskou fantazií. Dnešní dětský divák přesto ani jedno z toho moc neocení. Zrychlila se doba a včelí medvídci nezakrněli a překvapivě stíhají v akčních scénách podbarvených nějakou chytlavou písničkou opatřenou dovedně legračním textem. Josef Dvořák a spol jako zdatní vypravěči dali příběhům punc, kdy dokáží svým dovedně rozverným hlasovým projevem přiblížit kouzelný hmyzí svět, jak dětem, tak i jejich rodičům. Jde o to, jestli v záplavě dnešní obrovské konkurence tohle stačí. Jedná se však o loutkový počin z české tvůrčí dílny, který je narozdíl od zámořské konkurence absentující s podobnými seriály, v mnoha ohledech nezaměnitelný, originální a kvalitně natočený. Takže se vypravte hezky česky na českou louku plnou skotačících a zpívajících čmeláků, kteří si nechtějí svoji letitou omšelost ani trochu přiznat. 60% ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Měl to být sice pořad jen pro děti, avšak baví úplně všechny od batolat po geronty. Příběhy plné laskavého humoru sice ztrácejí s časem na originalitě, ale namluvení postav je skvělé - pánové Zedníček a Dvořák se vyřádili, a to zejména Josef Dvořák na Pučmelounovi. Největší devízou večerníčku je ovšem zcela bez pochyby geniální soundtrack, jehož písně jsou často zpívány při všech možných i nemožných příležitostech. A tehdy pochopíte, že jde o legendu. Velmi pěkné čtyři hvězdičky. ()

mertikek 

všechny recenze uživatele

Večerníček ze všech nejlepší... humorné příběhy dvou malých čmeláčků doprovázený skvělou hudbou s vtipnými texty... Stále dokola jsem je sledoval a před spaním si pouštěl jejich příběhy na kazetách. Je to tak jednoduché až je to kouzelné a mohu říct, že se to jen tak neomrzí. *Blep*Blep* -to bych zapomněl, dabing je bezkonkurenční *Blep*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní dětské příběhy opatřené adekvátním dabingem a od podlahy po strop napěchované úžasně až úchylně chytlavými písničkami:) Druhá série z roku 1994 je ale už dost marná. Hlavně titulní melodie už není přítomna, což je samo o sobě významný důvod pro body dolů, a to už nemluvím o podivném obsahu jednotlivých dílů. Klasika však zůstane klasikou, takže zase někdy nashledanou tam, kde v noci jasně svítí světlušky;) BTW podle současného stavu práva je čmelák pro účely zákona včelou:))) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Přestože je seriál loutkový, v několika epizodách se objevují živí herci. Např. Ota Jirák jako promítač v kině nebo Milena Steinmaslová jako maminka v cukrárně. Pokud nepočítáme seriály Václava Chaloupka, které ovšem nejsou pravými Večerníčky, jsou Příběhy včelích medvídků společně s Krkonošskými pohádkami (od r. 1974) jediné dva Večerníčky s živými herci. (Stejšn)
  • Kontrola výtvarných honorárov vraj doložila neoprávnené vyplácanie presahujúce 100,000 korún za večerníček. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama