Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Jino 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch horších Arnoldových filmů. Docela bych to toleroval kdyby to bylo v začátcích jeho herecké kariéry, ale před Špinavou dohodou vznikly takové kousky jako Terminátor, Barbar Conan či Komando. No nic na plat, Arnold se sice snaží házet hlášky, ale není to moc platné když při tom vypadá blbě a hlavně se tento člověk nesmí smát nebo dělat opilého, protože to pak vypadá ještě hůř :-) Co dodat k akčním scénám? No pokud vezmu v potaz, že by se jednalo o televizní film s neznámými herci, tak by mě to bylo vcelku jedno, ale pokud je u toho napsané jméno Schwarzenegger tak o nějaké schovývavosti nemůže být ani řeč. Všechno to prostě spadlo režiséru Johnu Irvinovi na hlavu, moc dobře si s tímto scénářem neporadil, i když napsané to bylo taky špatně. Což jsou některé Arnoldovi filmy taky, ale aspoň jsou o hodně víc koukatelné než tato špína, promiňte Špinavá dohoda. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Schwarzeneggerovy akční filmy mám rád, ale tenhle je neskutečně nevýrazný. John Irvin je typ režiséra, kterého bych neangažova,l být Schwarzeneggerem, ani v horečkách, a jeho rutinní režijní styl už pohřbil nejeden slibný projekt. Ani zde se žádný obrat k lepšímu nekonal. Akce je špatně natočená, až chaotické pojetí je zde velmi časté a film ale ani v nejmenším v ničem nepřekvapí. Dá se u něj i usnout. Arnie to svým výkonem silně spasil. A pak natočil mnohem lepší akční pochutiny, než tuhle zapáchající rybu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jedna z najnevýraznejších schwarzeneggeroviek (nielen?) 80-tych rokov. V tom čase mal Arnold za sebou síce už i slabšie tituly (neviem, či bola strašnejšia dvojka Conana alebo jeho falošný sequel Červená Sonja), ale v zásade šlo o novonastupujúcu megahviezdu s kultovými a finančne úspešnými zárezmi Terminátor, Komando a Barbar Conan 1. Neviem, prečo podpísal zmluvu na túto už papierovo slabú a priemernú kriminálku. Fakt neviem. Akože zlé to nie je a pozerať sa na to dá, ale pochybujem, že poznáte človeka, ktorý by si chcel dať reprízu. S odstupom rokov oceňujem citlivo nadávkované - ale presne mierené - krvavé detaily, atmosféru a vtipné okamihy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Šerif Mark Kaminsky dostane šancu vrátiť sa späť do radov FBI, odkiaľ bol pred pár rokmi prepustený. Musí sa infiltrovať ako tajný agent do nebezpečnej zložineckej organizácie. S touto ponukou súhlasí. Opustí manželku, nafinguje svoju smrť, zmení si meno a odchádza do Chicaga. Tam sa mu podarí stať sa dôležitým členom ochranky vplyvného mafiánskeho bossa. Musí byť však obozretný, pretože sa dostal do spoločnosti chladnokrvných zabijakov. Tento film bol natočený v roku 1986, kedy sa herecká kariera Arnolda Schwarzeneggera rozbiehala na plné obrátky. Avšak tento snímok nebol zrovna tá najsprávnejšia voľba. Je to dosť nudný akčný krimi titul s nie moc podareným scenárom. ** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Arnold v tomto filme nehraje až takého nadčloveka ako vo svojich ostatných filmoch, čo však filmu neuberá na kvalite. Legendárna je scéna keď Švarci masakruje gangsterov na stavenisku za doprovodu piesne Satisfaction od Rolling Stones. Skvelá akčná kriminálka, ktorá vo svojej dobe trošku zašla a v dnešnej dobe si na ňu málokto spomenie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Špinavá dohoda se točila v Illinois, v Chicagu a ve Wilmingtonu v Severní Karolíně v USA. (reich)
  • Pôvodne sa mal film volať "Let's Make A Deal" ("Poďme uzavrieť dohodu"). (m.a.t.o.)
  • Zbraň, ktorú Kaminsky (Schwarzenegger) používa v záverečnej scéne, je Heckler & Koch HK-94, poloautomatická civilná verzia samopalu MP5. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama