Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 090)

dwi 

všechny recenze uživatele

Snaha o oprášení už tak dost rozpačitého kultu vyzněla zcela do prázdna. Arnold Schwarzenegger se vrací do své nejslavnější role, kde herectví zůstává zastrčeno někde hodně vzadu. Se svojí ustrnutou grimasou a drsňáckým pohledem nepředvádí opravdu nic nového. Jeho dřívější sláva je už přeci jenom za pomyslným hereckým zenitem. Celý příběh tohoto snímku není zas tak důležitý, protože je zcela v područí efektů, kterými je prostoupen celý film. Ty svojí pompézností mohou zaujmout, ale v konečném výsledku vyšumí. Obratně však maskují dost rozporuplný scénář, jenž se oproti předchozím snímkům vyznačuje více či méně trapným humorem. Pro případ úspěchu si studio nechalo otevřená dvířka k možnému dalšímu pokračování. Doufám, že nejdříve opět za 12 let. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jako akční film obstál T3 obstojně, jako následník legendy však hodně zklamal. Mostow sice servíruje vizuálně atraktivní podívanou, jaká se od filmu čekala, ale nedá se říct, že by i po dvanácti letech (za kterouž to dobu urazily trikové technologie světelné míle cesty) nějak výrazně překonal Cameronův masterpiece. Co se obsahové stránky týče, je to samozřejmě odvar - příběh je chaotický a vyloženě horkotěžce vykonstruovaný, na plné čáře u mě zklamal zlý Terminátor TX v podobě umělé Kristinny Loken, kterého jsem se ani na okamžik nebál (narozdíl od démonického T-1000) a podobný problém jsem měl u většiny castingu (Stahlův Connor a jeho budoucí manželka v podání Claire Danes byli k uzoufání nevýrazní a necharizmatičtí)... To co filmu dodává potřebný terminátorský říz je starý dobrý, toporný guvernér, jehož angličtina se za těch dvanáct let pobytu v americe povážlivě zhoršila (což je skvělé :-D). Všechnu zábavu ve filmu obstarává on, stačí aby na pár minut zmizel z plátna a rázem máte sto chutí jít tloct špačky... T3 je nejspíš zklamáním, ale je alespoň zábavným zklamáním s nostalgickým nádechem, vracejícím vzpomínky na jeden úžasný film z počátku devadesátých let a pozoruhodným koncem. A to dnes není málo. 50% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarené pokračovanie T2 no aj keď už nie tak nadupané, ako predchádzajúce dva dieli, ale stále film plný akcie............. Soundtrack Marco Beltrami: 1. A Day in the Life [3:41] ,2. Hooked on Multiphonics [1:48] ,3. Blonde Behind the Wheel [2:08] ,4. JC Theme [3:34] ,5. Starting T1 [1:50] ,6. Hearse Rent A Car [1:49] ,7. TX?s Hot Tail [3:39] ,8. Graveyard Shootout [1:31] ,9. More Deep Thoughts [0:58] ,10. Dual Terminator [0:51] ,11. Kicked in the Can [2:03] ,12. Magnetic Personality [4:36] ,13. Termina-Tricks [2:12] ,14. Flying Lessons [0:56] ,15. What Do You Want On Your Tombstone? [1:20] ,16. Terminator Tangle [3:22] ,17. Radio [2:23] ,18. T3 [3:17] ,19. The Terminator Theme [2:22] ,20. Open To Me - Dillon Dixon [3:47] ,21. I Told You - Mia Julia [3:13], ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Natolik netypický Terminátor, že to hromada fanoušků nedokáže zkousnout (i mě to trvalo), ale popravdě řečeno, výsledek nemohl být lepší bez Jamese Camerona. Jízda to je velmi zábavná a s bezmezným nadhledem a kapkou humoru podávaném na krásné Kristanně Loken a nesmrtelném Arnoldovy. Stará dobrá akční škola po mnoha letech opět na plátně a všechny ostatní řeči o tom jak to není už tolik "terminátorské" nebo perfektní jako předešlé filmy si nechte. Tohle je prostě jiný Terminátor, každým svým elektronickým obvodem... smiřte se s tím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Jonathan Mostow nahradil z hry definitívne vypadnutého Jamesa Camerona. Nie príšliš skúseného, štyridsať dva ročného Mostowa producenti uprednostnili pred spočiatku zamýšľaným Ridley Scottom a Johnom McTiernanom. Mostow dostal k dispozícii zhruba sto päťdesiat miliónový rozpočet a kvalitný scenár. Lenže pán Mostow to nezvládol. Namiesto dlho očakávaného bombastického sci-fi kino hitu, natočil len priemerný akčný film, ktorý parazituje na sláve dvoch legendárnych predchodcov (T1, T2). *** ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Původní slogan filmu zněl "Válka začíná v roce 2003", ale byl změněn na neutrální "Již brzy" poté, co se rozhořel konflikt v Iráku. (IDžOR)
  • Toyota poskytla pro film sedm vozů Toyota Tundra. (HellFire)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama