Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokonalý muž Julius Benedict je výsledkem úspěšného genetického experimentu. Teprve při oslavě svých pětatřicetin se dozví, že má bratra-dvojče, který nebyl v plánu. Okamžitě se vydá na cestu a zanedlouho ho najde. Jenže ve vězení. Z Vincenta, který vyrůstal v sirotčinci, je totiž vitální podvodníček, který je neustále na štíru se zákonem. V poslední době se mu příliš nedaří, sedí za mřížemi, protože dluží za téměř dvě stovky nezaplacených pokut. Venku by mu ale bylo ještě hůř, protože tam na něj čekají bratři Kleinovi, kterým dluží dvacet tisíc. Ačkoli Vincent Juliovi příliš nevěří, nechá se přesvědčit, aby se společně vydali hledat matku, která nezemřela při porodu, jak Juliovi celý život tvrdili. V patách však mají zabijáka Webstera, protože cestují kradeným cadillacem, ukrývajícím kontraband za pět miliónů dolarů, které měl inkasovat po doručení právě on. A protože Webster nemá zábrany a každého svědka, který by ho mohl prozradit, pro jistotu zabije, začne jít brzy do tuhého. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice, ale spojení DeVito-Schwarzenegger je prostě podle mě skoro vydírání. Sem tam nějaký celkem podařený vtip, ale jinak ždímání z popularity Arnolda a obrovského kontrastu mezi obrem a trpaslíkem, které je někdy příliš křečovité. Akčnímu hrdinovi prostě podle mě nepatří role v komediích, obzvláště, není-li příliš nadaným hercem. Dabing je tak příšerný, že jsem snad horší neslyšel, kromě rychlodabingu z videokazet osmdesátých let. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Už budu na ČSFD skoro 15 let, a nikdy jsem neohodnotil "Dvojčata"? Jak je to možné? Pro mě je to ultimátní guilty pleasure. Je to hovadina, ale já se u toho vždycky dobře pobavím. Když to běží v televizi a já mám čas, tak si to pustím, minimálně jako kulisu. Není to nic převratného, skoro by se dalo říct, že to je špatný film, jenže já ho mám fakt docela rád. Premisa je krásné absurdní, Arnold a Danny tvoří solidní komickou dvojku a některé hlášky považuji takřka za kultovní (i ten úděsný několikahlasý český dabing má své kouzlo). Navíc je tu slušný béčkový záporák Webster a pro ty já mám prostě slabost. Ne všechny vtipy jsou ovšem povedené a stopáž je z mého pohledu přepálená (85 minut by bohatě stačilo), proto jen za tři. Ale hezké tři. S vypnutým mozkem je to zábavná blbost. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger a komédie? Nie, bože väčšie utrpenie ako jeho vymletý úsmev v komédiách len ťažko hľadať. Avšak keď z neho dokáže vyťažiť iný herec ako v tomto prípade Danny DeVito, nie je to na zahodenie. V príbehu viac menej o ničom sa hláškovalo viac než len slušne. Pozeral som to naposledy s viacerými ľuďmi a nasmiali sme sa celkom obstojne. A o tom komédia je takže, do odpadu, hoci by som to rád poslal, to nemôžem dať. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po reálnej stránke úplná hovadina, no ako komédia strašne milé. Jediná Arnieho komédia, ktorá má pointu aj dôvtip, no to jedine preto, že ako herecká dvojka je dosadený skvelý DeVito, kde si režisér asi uvedomil, že herec podobného charakteru ako je Arnie, sám jednoducho komédiu utiahnuť nemôže. 75%. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je pro mne vyskakování z žánru do žánru občas výtaným zpestřením, tomuhle filmu to možná moc nesluší. Jako komedie to v druhé půlce výrazně ztrácí dech, jako akční film se to pro změnu netváří místy vůbec. Motiv experimentu je možná trochu střelený, ale ve filmu nikoho nezaskočí. Možná se dal nápad ještě trochu ždímat, ale pro mě film čtyřku obhájil. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (29)

  • V Los Alamos je možné vidieť jednu z komparzistiek (v červenej pruhovanej sukni) prejsť okolo hlavných hrdinov päť krát. (beso74)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

15.09.2021

A teď jedna z těch míň pravděpodobných zpráv. Šílená osmdesátková komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitoem v hlavních rolích se totiž dočká oficiálního pokračování. To pak… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Reklama

Reklama