Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ocelové magnólie je film, ve kterém se na jednom místě střetává hvězdná plejáda hereček, které umí a vědí, jak svou roli zahrát. Divák má možnost sledovat životní radosti a strasti několika ženských postav, které se snad nemohou více lišit, ale přesto je spojuje přátelství a rodina. Nejvíce mě z hereckého obsazení zaujala Shirley MacLaine, která byla přesvědčivě protivná. Zkrátka moc dobře natočený a zahraný snímek ze života docela obyčejných lidí, s nimiž by se mohl leckdo z nás ztotožnit. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Každým razom tieto filmy, ktoré sú vraj pre ženy pre mňa osobité a príťažlivé ich švitorenie keď sú len spolu na ulici v nemocnici v kaderníctve ich vzájomná náklonnosť a úprimnosť nám chlapom niekedy hlúpo zaškrípe a ono to vlastne je prejav náklonnosti a možno aj určitý prejav lásky.Chlapi by mali byť oceľový, ale častokrát sú oceľovejšie tieto magnolie. ()

Reklama

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Vynikající obsazení, obzvláště Shirley MacLaine v roli Ouiser předvedla skvělý výkon. Role nepříjemné baby pěstující rajčata, i když nesnáší zdravou výživu - "protože jsem stará jižanská baba a ty nosej legrační hučky, špinavý hadry a hrabou se v hlíně ne". Naprosto mi to k ní sedí a navíc má výborné hlášky... "The only reason people are nice to me is because I have more money than God." "Annelle, take your Bible and shove it where the sun doesn't shine." "Oh! He's a real gentleman! I bet he takes the dishes out of the sink before he PEES in it!" ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Příběh plný žen a jejich každodenních problémů ve městě, kde se každý zná s každým. Příjemná podívaná, která člověka výborně pobaví, jelikož některý hlášky jsou opravdu kouzelný :) Největší přičinění na tom má Shirley MacLaine, jejíž poslední hláška - "Sežer hovno a chcípni" je fakt precizní :) Výborné obsazení, kde se střídá jedna známá osobnost za druhou, téma ze života, s kterým se všechny ženy musí poprat a každá na ně má jiný úhel pohledu :) Skvělé :) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film ve zvláštní kombinaci drama-komedie. Spíš než Ocelové magnólie bych ho nazval jednoduše "Babinec"! Ale babinec se nám tady sešel opravdu pořádný. Průměrně zde nehrál téměř nikdo. Nadmíru excelentní byla Shirley MacLaine, hned po ní Sally Field, která mě svým závěrečným výstupem rozbrečela. Ona je opravdu mimořádná herečka! Julia Roberts byla také snaživá, ale Oscarovou nominaci by si spíš zasloužila Shirley. Olympia Dukakis měla sice méně prostoru, ale tuto skupinku nikdo nemohl doplnit lépe než ona. A Dolly Parton s Daryl Hannah byly správně ujeté kadeřnice. Film mi dal ode všeho trošku a určitě na něj jen tak nezapomenu. Ona kombinace drama-komedie se málokdy povede tak jak má, ale Ocelové magnólie jsou důkazem toho, že zvládnout se to dá. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu měl poukazovat na to, že hlavní hrdinky příběhu jsou jemné jako magnólie, ale pevné jako ocel, ale toto vysvětlení ve filmu chybí. Jediný odkaz na tato dvě slova lze postřehnout, když Ouiser (Shirley MacLaine) obvinila Druma (Tom Skerritt) z toho, že jí utrhl květ z její magnólie, a pak v poznámce M'Lynn (Sally Field), že muži mají být z oceli. (Aelita)
  • Dolly Parton a Daryl Hannah speciálně pro svoji roli studovaly práci kadeřníků, aby jejich scény, kde se upravují účesy, byly skutečné a autentické. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama