Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (778)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já jsem se těšila na další "Sněženky a machry", místo toho jsem se útrpně svíjela u slaboučkého příběhu o dvou extrémně otravných, nadržených spratcích a jejich podobně otravných, nadržených vrstevnících. A z těch pepíkovských dialogů mě málem jeblo, fááákt hustýýýýý! Dávám 30%, ale vůbec nevím, za co vlastně? Asi za ty hromady sněhu a snad za hudbu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nic moc komedie, která se vzdává dobrého českého filmového kumštu a bere si to nejtrapnější z amerických stupid komedií, jako například Prcičky. Sněženkám a machrům to nesahá ani po kotníky. Přes všechny tyto negativa, mě film chvílemi bavil, a nejvíce se mi líbili ty buchty (Vondráčkovou nemyslím), za ně dávám 1* navíc. ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Když to šlo do kin, bylo mi dvacet a tak jsem pravděpodobně jedním z cílové skupiny. A nelíbilo se mi to kvůli záchodovýmu humoru, cool všemu a in hercům. Ani Sněženky a machry (to se tedy zase měli čím inspirovat) se mi nikdy nijak zvlášť nelíbili, ale proti tomuhle zmetku je to komorní humoreska s propletencem děje plná zábavy (hodně přeháním). Jediná opravdu dobrá věc tu je ta písnička, která je však zase kvůli coolovosti nazpívaná anglicky, čímž u mě ztrácí víc, než kdyby se mi vůbec nelíbila (jsem Čech, tak kurva nebudu zpívat cizácky, ne?). Hlavní hrdinové, jsou jen "hezounkové", kteří neumí hrát a spoléhají se na neexistující vedení režiséra. Pokud toto má být rodinný film pro všechny generace, tak jsem asi mimogenerační jedinec, protože heslo "vojebej je všecky, Bůh už si je přebere" mi nikdy nepřišlo jako životní krédo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem na to instinktivně zavlekl partu kámošů a to ještě předtím, než začalo to haló okolo. Sympaticky lehkonohé, přirozené a ultrapohodové, nevadící prvoplánovitostí, obehraností (i když by hrdinové nemuseli padat v každém druhém záběru) a bezradně působící zkratkovitostí, právě naopak. Janák odvedl dost dobrou práci od perfektního castingu, přes sexy soundtrack, až po efektní kameru a přesnou režii se skvělým timingem mnoha fórků. Škoda, že dál už se Janák jen rozmělňoval. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

A nebylo daleko ke čtyřem! Snad jen ta bezmoc, kdy si ti 2 sympatičtí troubové nedokázali poradit s těmi děsuplnými ad absurdum vystavěnými dospěláckými charaktery, drásala nervy skutečně rázně. No a holky jsou teda lepší v Rafťácích, tady na Lucku mám krapet averzi. Jinak je to fakt zábava, pár povinných scén, kdy se divák trapností zaculí a má to happyend, co víc si přát? Snad jen písničku Lords of the Boards! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Na začátku filmu hrají kluci na arkádovém automatu hru „Alpine Surfer“, ve které se snaží zajet rekord. Ve filmu můžeme skutečně vidět automat s nápisy „Alpine Surfer“, na kterém tuto hru Rendy (Vojtěch Kotek) a Jáchym (Jiří Mádl) opravdu hrají, ovšem když kamera zabírá herní monitor zblízka, je vidět úplně jiná hra, a to „Surf Planet“. (Haggy)
  • Vojtěch Kotek o filmu uvedl: „Jde o trhlou komedii o nepřátelství, sexu a vandalském snowboardingu. Ale taky je to film plný lásky a přátelství. Filmoví diváci se můžou těšit na komické herecké etudky, zábavné scénky ze života a vlastně 100 minut nepřetržité sprchy pravého a nefalšovaného intelektuálního humoru.“ (SONY_)
  • Když Jiří Mádl háže polívku po protivné sestře (Ester Geislerová), tak sedící blondýna v povzdálí u stolu je ve skutečnosti převlečený Vojta Kotek s parukou. (zdeny99)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama