Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Karel Janák .. Konečně dobrá česká komedie, která skvěle pobaví nejen pubertální mládež, viz Vánoční scény.. Budete klukům fandit, jsou to sympaťáci a opravdu skvěle hrají a odpustíte režisérovy i nedodělaný scénář. A hádejte kam Vás to stejně jako mě bude lákat vyrazit na dovolenou? No na hory se snowboardem v ruce, balit holky a kluky či ženy a muže, jak je komu libo.. Co ve filmu opravdu nemá chybu je hudba. Doufám, že chystaná televizní minisérie zmíněné nedostatky smaže, vyplní některé prázdné dirky a vznikne český kult, který má zatím tak 69%, ale i prostor kam stoupat..:o) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádná česká komedie při který se zasměje snad každý(i když hlavně teenageři).Jsou zde skvělý hlášky,bezva herci,cool muzika a hlavně to má šmrnc.Karel Janákje prostě pro český film živou vodou a musíme s ním počítat.Prostě a jednoduše:jestli se chcete pořádně zasmát u českého (možná i světového) filmu tak jedině Snowboarďáci ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Průměrná teenkomedie, vyjímečná jedině tím, že je zasazená do českého prostředí. Pár povedených gagů ovšem najdete i tady (především Langmajer a jeho jízda through sněhuláci), což se o pozdějších českých klonech říct nedá. ***Věděli jste, že: Když se hlavní hrdinové vracejí ze svahu na chatu, oznámí jim Ester Geislerová, že neteče voda. A zatímco oni myjí nádobí v dřezu v kuchyni, ona se o parto výš sprchuje.*** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Snowboarďáci mají ode mě body za to, že se někdo vůbec rozhoupal k tomu natočit moderně vypadající film pro teenagery, který má daleko do zatuchlosti velké části současné české tvorby. Narozdíl od amerických kolegů jsou Snowboarďáci méně vulgární, zato přiblblost, vykonstruovanost, schematičnost a vcelku malá vtipnost se jim nevyhnula. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru. Na naše poměry vskutku povedený a svižný teenagerský film. Charismatické duo Kotek & Mádl. Tři (možná dokonce čtyři) neodolatelně krásné holky. Langmajer. Parádní pop rocková písnička. Dokonalá iluze bezstarostného mládí... Po všech těch náročných, případně křečovitě socialistických, a pohříchu nepříliš veselých sondách do života mládežníků, jaké u nás vznikaly za komančů, je tohle jednoduše příjemná změna. Možná trochu chtěná, místy maličko křečovitá, ale změna, jakou (protentokrát) určitě mohu. Řek bych, že se na to ještě někdy (tajně) podívám znova. A rád. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Když se hlavní hrdinové vracejí ze svahu na chatu, oznámí jim Ester Geislerová, že neteče voda. A zatímco oni myjí nádobí v dřezu v kuchyni, ona se o parto výš sprchuje. (Divočák)
  • Krátce po natáčení se chata Inka zbourala a na jejím místě vyrostl luxusní apartmánový dům. (jenik71)
  • Na začátku filmu hrají kluci na arkádovém automatu hru „Alpine Surfer“, ve které se snaží zajet rekord. Ve filmu můžeme skutečně vidět automat s nápisy „Alpine Surfer“, na kterém tuto hru Rendy (Vojtěch Kotek) a Jáchym (Jiří Mádl) opravdu hrají, ovšem když kamera zabírá herní monitor zblízka, je vidět úplně jiná hra, a to „Surf Planet“. (Haggy)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama