Reklama

Reklama

Šest pohřbů a jedna svatba

  • USA Very Bad Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svatba s milovanou ženou je úžasná věc, oddaní kamarádi taktéž. Co zlého se může stát? Jediné, po čem Kyle touží, je vzít si krásnou Lauru. Trochu panovačná a vše kontrolující Laura zase touží po pohádkové svatbě. Dříve než si milenci před oltářem řeknou své ano, je třeba rozloučit se se svobodou... Pět kamarádů naplánovalo divokou jízdu v Las Vegas - hudba, alkohol, drogy, rozbitý nábytek... Náhodná smrt odstartuje sérii vražd - kamarád proti kamarádovi, bratr proti bratru, manžel proti manželce... Události berou rychlý spád. Z děje čiší vtip, ironie, nadsázka. Dokáže člověk, kterého žene strach, opravdu jít přes mrtvoly? Originální, drsný a provokativní thriller s prvky nejčernějšího humoru, nečekanými zvraty a napínavými scénami spojuje tarantinovský styl s paradoxním humorem filmu Mělký hrob. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

ladko 

všechny recenze uživatele

Tak tomu vravím čierna komédia. Zábava ako sa patrí, s hláškami ako sa patrí("Heads up!"-ale k tejto je nutný vizuál...) a záverom aký si u čiernej komédie predstavujem. Veľká poklona patrí C.D., ten koniec zahrala excelentne, aj keď sa núka otázka, či to hrala alebo len bola sama sebou:)))). Ale výhrady by som predsa len mal - nemuselo to byť také ukričané až hysterické, niekedy som mal chuť vtrhnúť do filmu a všetkých ich tam prefackať... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Užít si před svatbou? Proč ne, jenže v divokém rytmu chlastu a drog to tahle pětice kamarádů tak úplně nezvládne, a když najednou objednaná striptérka leží v krvi na podlaze koupelny, je zle. Party is over. Jeden z přátel ovšem zachoval chladnou hlavu a začal vymýšlet podivné plány. V tu chvíli ovšem někdo zaťuká na dveře hotelového pokoje. Další problém. A přibývat začnou další. Ostatně přesně tak, jak praví název. Scénáristický a režijní debut doktora Kronka z televizní Nemocnice Chicago Hope Petera Berga (dneska má za sebou řadu akčních pecek) je černý a cynický kousek, který se ničeho nebojí. Je škodolibě poskládaný, má několik skvostných momentů, jenže naneštěstí zapomněl jedno: skutečně bavit. V podstatně průměrní Američané musejí pod tlakem tragických okolností provádět zlé věci, jenže vývoj a jednání osmdesáti procent z nich jsou nepřirozené a nepravděpodobné. Hrají je sice solidní herci, ale jednoduše tam leccos chybělo. Ambice Berg rozhodně měl, ale motivace měli jeho hrdinové prazvláštní. No a já se před televizí tak nějak zapomněl jedovatě uchechtávat. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vizeralo ako nepodarená snaha o komédiu. V strede už to bolo lešie, začínalo to naberať obrátky a už to bolo aj čiernohumorne vtipné, ale posledná tretina bola už super, už to bola fakt vydarená čierna komédia, pri ktorej som sa skvelo bavil a úplny konec ma zabil. Samozrejme to má kopu mínusov ako slabší scenár, strih, lacné kamery,predvídatelný dej, nevýrazní herci (vymenil by som všetkých okrem C. Diaz), a ja neviem čo ešte, ale určite odporúčam všetkým. 71%. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nějaký černohumorný scény nebyly špatný (první vraždy v hotelu), ale těch nevtipnejch nebo vyloženě divnejch bylo mnohem víc. Zkrátka, pokud se zrovna někdo nevraždí a nepohřbívá, neni o co stát. Kdyby se přitom pořád jelo na vlně černý komedie a Berg by se vyvaroval ujetejch / rádoby dramatickejch / psycho scén, byl by výsledek mnohem zábavnější. Taky mi neseděl použitej sountrack, zvláštní práce s kamerou a závěr. Ale musí se nechat, že měl Berg docela odvahu, debutovat s takovouhle bizarností. Za herecký obsazení druhá silná hvězda. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Čo sa stane vo Vegas má zostať vo Vegas. Tak to banda kamarátov plánovala, lenže nerátala s tým, že miesto rannej opice budú nakupovať v Hornbachu pílku, sekerky, vrecia a lopaty. Filmu treba dopriať čas, najskôr môže zmiasť obyčajnosťou a neznesiteľnou Diaz, ale s kúpeľňovou etudou začína tá pravá zábava. Vypäté okamžiky sa radom miesia s černotou a vy môžete iba tipovať, ktože to bude mať pohreb najbližšie a vedzte, že sa poltucet naplní. Záverečné psycho po svadbe som si patrične užil a všetky tie "very bad things" čo sa pritrafili neveste jej zo srdcia prial. Holt, tiež som len človek. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Jméno policisty v nemocnici je Randone. Režisér a scénárista Peter Berg hrál ve filmu Země policajtů (1997) také policistu jménem Randone. (HappySmile)
  • Když se chlapi pokouší zbavit mrtvoly, Christian Slater se zeptá: "Dělali jste to už někdy předtím?". Stejnou otázku položí ve filmu Heathers (1989), když se pokouší zbavit jiné mrtvoly. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno