Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna arénového souboje v Bangkoku, kterou tak náramně zparodoval Charlie Sheen, je solidně sestříhaná a má slušné grády, pak si ještě několikrát uvědomujeme, že sledujeme osudy starého dobrého vietnamského veterána, ale vesměs jde jen o pokračování, o které nikdo příliš nestojí. Ale nostalgie dělá divy. Afghánistán, ještě než vstoupil do povědomí lidí kvůli reálnému nebezpečí, si vzal do svého příběhu o vzbouřencích, kteří bojují proti sovětské invazi Stallone spolu s akčním béčkařem Sheldonem Lettichem a napsali prostou antikomunistickou agitku. Ta je poměrně drsná a špinavá, akčních sekvencí má požehnaně a Jerry Goldsmith se ukazuje v poměrně solidní síle. Celkově nám může být líto, že takové kousky se už dneska prostě netočí. Tehdy jsme měli pány producenty Andrewa G. Vajnu a Maria Kassara, kteří stáli se studiem Carolco Pictures za takovými hity jako byl právě Rambo, Total Recall, druhý Terminátor nebo Základní instinkt. A ti si prostě můžou dovolit, že Sly šípem sundá plně vyzbrojený bitevní vrtulník. No, není to krása? PS: Mimochodem za velmi zdařilým filmovým plakátem stál umělec Renato Casaro, který dokázal vystihnout podstatu filmu i pro plakáty snímků Tenkrát v Americe, Tanec s vlky, Nekonečný příběh nebo Pro hrst dolarů. Krásná práce. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sylvester Stallone, Sheldon Lettich / Characters created by David Morrell | Hudba: Jerry Goldsmith | Produkcia: Buzz Feitshans, Mario Kassar, Andrew G. Vajna | Distribúcia: TriStar Pictures | Štúdio: Carolco Pictures | Rozpočet: 62 miliónov $ | Tržby: USA: 53,715,611 $, Celosvetovo: 189,015,611 $ || Vždy je dobré vedieť, kedy prestať, a Sly na to prišiel. Rambo na 3x, Rocky možno aj viac krát ;) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kvalita od prvního dílu klesá a klesá... Tentokrát dokonce tak moc, že s jedničkou je již zhola nemožné najít nějaké společné body. Rambovo třetí filmové dobrodružství není již zábavným béčkem jako dvojka, ale spíše komiksově nadsazené takřka směšné céčko jako vyšité. Hrdinný John Rambo si to tentokrát rozdá s Rusy v Afghánistánu a především se "konečně" utká s helikoptérou. Jakým způsobem? Tak to snad ani raději nechtějte vědět... I když vidět byste to chtít měli. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Filmy o Rambovi mají sice sestupnou kvalitu, ale i tak přesto "trojka" je docela dobrý akční film. A hlavně kult. Tentokrát se z filmu už (až na malé výjimky) vytratila realističnost a snímek zabíhá v klasickém stylu akčních filmů osmdesátých let. Dostatek akce a dobrých hlášek ("Odkud jsi? - "Z Ameriky." - "Jak dlouho se tam jde pěšky?" - "Asi dva roky.") dokazuje to, že se na to nechá pořád koukat i bez ohledu na nostalgii (i když ta taky dělá svoje). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec platí to isté, čo som napísal o druhej časti, lenže tá prevarenosť je už na mňa dosť rozvarená a nezachráni to ani skvelá výprava a zaujímavé púštne afgánske kulisy. Rambo zase po všetkom striela, nič a nikto ho nedokáže zraniť a tak ďalej, atď. To ale mali producenti šťastie, že to stihli ešte v roku 88, po "nežnej" revolúcii by si už na niečo také asi netrúfli. Ak chcete o ruskej invázii vedieť niečo viac a potrebujete na to hraný film, tak potom Nicholsonov film s Hanksom. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Plukovník Trautman (Richard Crenna) nasedá na začátku filmu, do vozu německé značky Mercedes Benz 450 SEL, vyráběném v letech 1975-1981. (JARDAHONDA)
  • Tvůrci nakoupili autentické oblečení pro film přímo na afghánské hranici, aby kostýmy byly co nejvěrohodnější. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama