Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už maličko Sly prokaučoval. V 88 pomáhá chudákům utlačovaným afgháncům, aby je po letech mohl Bush trochu pohladit svými bombami a říct nahlas, že Rambo nemluvil za celou americkou armádu. Akce už je trochu poslepovaná a Rambo působí už nepříjemnou verzí "já všechny porazím sám". Všeho moc škodí... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Film je věnován udatnému afgánskému lidu", myslím, že v Americe je Rambo III trezorovým filmem, nabušený a mastí namazaný Stallone si to rozdává s odpornými Sověty v Afghánistánu, jeho spolubojovníky jsou udatní mudžahedínové...tolik k ději. Akce je opět plný kopec, ale tentokrát už je to příliš, neporazitelnost Ramba se zvedla někam ke komiksovým výšinám a Crenna nezklamal, tradičně trapný a s puškou v ruce už trapnější snad ani být nemohl, přesto je to prostě Rambo a já nemůžu (snad z nostalgie) dát méně než za 3 hvězdy ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Další flák z mého dětství, udatný Rambo kosí bídné Rusáky v Afghánistánu. Nechme stranou, že Rusové chodí v hadrech určených do tundry a nezbytných baranicách (že jim není vedro), to není důležité, hlavní je přece akce a té je dostatek. Sly si opět pěkně vyfakčil muskulaturou a kropí zápořáky jedna radost. Jerryho hudba je opět skvělá. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu Rambovi všichni máte? Vždyť je to tak krásná, zábavná a poctivě udělaná osmdesátková řežba... Jestli je v něčem opravdu problém, tak je to absence nějakého zajímavého vývoje - příběh začíná i končí nikde, chybí lepší seznámení s prostředím (přičemž země pod Hindúkúšem nabízí působivější lokace, než Izrael, kde se ve skutečnosti natáčelo), s probíhajícím konfliktem i s postavami a akce je většinou dost slabě motivovaná (tedy je tam jen proto, aby tam byla). Většina komentářů tady nějak ironicky glosuje závěrečné věnování a prezentaci afghánských mudžáhidů, ale řekl bych, že toho ke glosování není až tolik, zvlášť když si místní historikové připomenou, že se s Rambem nacházíme ještě v předtálibánské době a útoků z 9/11 se Afghánci nijak neúčastnili. Co je naopak zajímavé, je místy až úsměvná protiruská propaganda schovaná za rádoby humanistické poselství "svět se musí dozvědět, co se tu děje". A je to poselství, jaké se v obdobně tupé a pololživé podobě ukládá do filmů stále. Tak si prosím vždy na Ramba 3 vzpomeňte, až se na nějaký takový budete koukat. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone byl v ideální fyzické formě a hon sověty mohl tedy započnout. Pokud zvládnete svůj mozek vypnout, tak se i po tolika letech můžete velmi příjemně bavit. Film je nasáklý akcí. Je třeba ho brát jako čistokrevnou zábavu. Za tímto účelem byl konec konců vytvořen. Ti, kteří se v něm stále budou snažit vidět něco navíc, budou pochopitelně silně zklamaní. 3* ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Film byl v době svého vzniku "věnován statečnému afghánskému lidu". (curfew77)
  • Natáčení probíhalo na třech kontinentech s tří set členným štábem a tisíci herci. Záběry představující afghánskou krajinu byly pořízeny během tříměsíčního natáčení v Izraeli u Mrtvého moře. Závěrečná scéna pak v arizonské poušti. (Jizni Tlapa)
  • Afghánští povstalci ve filmu používají především český samopal vzor 58, který je na první pohled téměř nerozeznatelný od známější ruské předlohy AK-47 Kalašnikov. (Žralok)

Reklama

Reklama