Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

kingik 

všechny recenze uživatele

Přepálená stopáž, výborný Robin Williams, citlivá režie zkušeného Chrise Columbuse. To jsou hlavní přenosti snímku, u kterého v závěru nezůstane jedno oko suché, ale občasná rozvleklost snímku ubírá na razanci a na výkonu. Na poprvé totiž nabídne až kýčovitě pojatý příběh o umělém muži, který hledal lásku, ale napodruhé už to bude nudit. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Cukrkandlová sci-fi pohádka na dobrou noc - přestože se nevyhýbá nadmíru dojemným scénkám, které se vztahují k časovým limitům lidského života. Popravdě ... pokud mám být upřímná - podezírám ji, že je záměrně vyhledává. Krom toho: Prezentovaný náhled na svět - potažmo na existenci jedinečné bytosti obdařené umělou inteligencí - neodráží tak docela náhled můj osobní, neb je přece jenom maličko přes čáru. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- ON toužil po společnosti sobě rovné - nebo alespoň po rodině, kterou měl (nebo která spíš měla jeho) a o kterou přišel spolu s nově nabytou svobodou. Ale o koho vlastně OPRAVDU stál, ke komu si vytvořil velice blízký osobní vztah ? K "Malé slečně" - k nikomu jinému ... kdokoli další mohl být "jen" jejím otiskem - více či méně věrnou kopií, která zaplní prázdné místo. Jaký názor by asi měla ONA sama ... "Malá slečna" - na nerovný a svým způsobem sobecký svazek, který celou svou vahou dopadá na ŽENU, protože z něho nemůže vzejít žádné potomstvo ? Andrew - přes veškerý technologický i medicínský pokrok - nebyl Pinocchiem, dřevěným panáčkem, kterému bylo umožněno stát se opravdovým chlapcem. Pořád zůstával umělou inteligencí - byť se tělo, které ji věznilo, víc a víc podobalo člověku. Jenomže ... je něco násilného a zvráceného v těch proměnách, které nedokážou přetvořit podstatu věci. Buď jak buď, Amerika se opět předvedla jako země neomezených možností ... pro robota s vlastním tučným kontem. Ale já osobně mám neporovnatelně hlubší vztah k Terminátorovi ze 'Dne zúčtování" (1991). Slaboučké 3* ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda roboty snad ve všech filmech, proto nechápu, jak je možné, že mi tento příjemný snímek až dosud unikal. Je pravdou, že čím víc se Andy stával člověkem, tím menší bylo moje nadšení, nicméně scéna, kdy robot s pohnutím naslouchá Dvořákově Rusalce, nebo okamžik, ve kterém si uvědomí vlastní já se pro mě stanou nezapomenutelnými, a tak mohu směle prohlásit: "Jeden je tomu rád, že tento film vznikl". ()

Petrson17 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy o robotech a Andrew je pro mne jeden z nejpodařenějších. Ano uznávám, takový ten typický námět, robot poznává lidský život a jeho náležitosti a touží se stát člověkem, nicméně Andrew je krásný příběh o lásce a originální pro své vtipné a naopak velmi smutné pasáže, takže zajišťuje pestrost celého filmu. Hudba, masky, výprava výborná, jinak Robin Williams mne určitě nezklamal, zahrál to opravdu skvěle. Je to spíše na 4 hvězdy ale jednu navíc přidávám za své dojetí, který ve mě film po konci vyvolal. 85 % ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem měl možnost vidět film, který mně velmi zasáhl!!! Tento film je naprosto nádherný. Příběh o robotovi, co se chce stát člověkem, jenž je natočen naprosto spičkově. Tohle se prostě režisérovi povedlo znameňitě. Celé dvě hodiny jsem se dobře bavil a seděl jsem naprosto uchvácen. Robin Williams se na tuto roli parádně hodí a jeho výkon je fantastický a navíc je to samozřejmně sympaťák. Krásnou hudbu ke snímku složil James Horner, jehož hudba je naprostým skvostem. Možná, že by se ve filmu našla i nějaká ta myšlenka, že nikdo zde nebude navěky a že každý musí umřít. Také bych neměl opomenout krásně dojemný konec při kterém mi i nějaká ta slzička ukápla. Já si nemůžu pomoci ale dávám 5*! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se od 15. března do 16. července 1999 v Kalifornii. (Varan)
  • V původním příběhu o Andrewovi od Isaaca Asimova se společnost, která vyrábí roboty, jmenuje "U.S. Robots and Mechanical Men". V roce 1971 se jedna společnost k poctě Asimova pojmenovala "U.S. Robotics". Ve filmu je ovšem tento podnik popsán negativně, takže na žádost skutečné "U.S. Robotics" tvůrci přejmovali společnost na "NorthAm Robotics". Přesto je možno ve filmu na několika místech vidět původní jméno a logo. (HappySmile)

Reklama

Reklama