Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kafe a cigára je několik krátkých filmů, tvářících se dohromady jako hraný film (nebo obráceně). V každé části vystupuje několik postav, které posedávají, popíjejí kafe, kouří cigarety a debatují o tak různých tématech, jako jsou například nanuky s kofeinem, Abbott & Costello, záhady kolem Elvise, správná příprava čaje, vynálezy Nikoly Tesly, fiktivní rocková kapela SQÜRL, Paříž 20. let a použití nikotinu jako insekticidu... Co se týče obsazení, jedná se o extrémně eklektickou partu výjimečných herců a muzikantů, představující stejně eklektickou sbírku podivínů. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

bufanda8

bufanda8 (hodnocení, recenze)

Nevíte jak se jmenovala písnička, která podkreslovala příběh o Teslovi? Myslím, že je to od Iggyho ale není to Louie Louie myslím---

Ms.Hayes

Ms.Hayes (hodnocení, recenze)

Do tohoto filmu se musi clovek zamilovat aby ho mohl plne ocenit. Mne se to stalo. 9.99/10

nouvelle vague

nouvelle vague (hodnocení, recenze)

Další skvělý film od filmového básníka Jima Jarmusche. Udělejte si k němu kotel kafe a pokud kouříte zapalte si. Ideálně na lačno. Je sice pravda, že některé povídky jsou slabší, ale jako celek to podle mě funguje. Ono tam ani nejde vyloženě o nějaké sdělení, spíš sami popíjíte a posloucháte, o čem se baví u vedlejšího stolu třeba zrovna Tom Waits s Iggy Popem. PS: Řekl bych, že by se mělo říkat černý zlato spíš kávě, než ropě:)

Thomashek

Thomashek (hodnocení, recenze)

Skutečně zajímavý snímek, zezačátku to vypadalo, že je inspirovaný filmem Pulp Fiction. Zdánlivě nesouvisející rozhovory které se nakonec propletou, to se sice stalo, ale ne úplně tak jak jsem čekal. Každopádně skvělé herecké obsazení, zábavné nezáživné rozhovory mě docela rozesmály.

maroo77

maroo77 (hodnocení, recenze)

Tak to se mi fakt nelíbilo. Nechápu, že to může mít 75 %. Nuda největší.

Susinnon

Susinnon (hodnocení, recenze)

nebezpečenstvo tohoto filmu: vkuse som musela fajčiť a chľastať kávu...

crazykate

crazykate (hodnocení, recenze)

tento film je tak moc divny a zvlastni az se mi to vazne hrozne libilo. Moje (asi) prvni setkani s Jarmuschiho filmem. Opravdu me to hodne prekvapilo, sokovalo, fascinovalo a nevim co este.... je to primitivni az dokonale. cernobilo tomu sedlo =). Urcite budu vyhledavat i dalsi filmy od nej! ;)

DKNY

DKNY (hodnocení, recenze)

Tento film jsem viděla včera a očekávala jsme, že budu tak nějak nadšenější. Asi jsem správně nepobrala celý ten umělecký záměr, no, chvílemi jsem se nudila, chvílemi to bylo celkem vtipné, ale jako celek se to tak nějak neshodovalo s tím, jak to na mě působilo z ukázek a podobně. Takže poučení je nemít příliš velká očekávání.

toi-toi

toi-toi (hodnocení, recenze)

vela velkych velikanov vo velmi vynimocnej variacii vsednej veci... a bill murray je genialny ")

Jaxx84

Jaxx84 (hodnocení, recenze)

Další povedené dílko z dílny Jima Jarmusche. Mým 5* je až za poslední 3 kousky, ale i přesto působí celý film velice uměleckým dojmem. Zejména kvalita individuálních hereckých výkonů...Osobně na mě nejvíc zapůsobili oni dva staříci v posledním kousku Champaigne, úžasný herecký projev! Někomu se možná může zdát fim nezajímavý, bez děje, ale pokud si uděláte čas, beze spěchu si vychutnat každičký detail na obrazovce, tak objevíte onu vyjímečnost snímku.Doporučuju hlavně lidem, kteří nehledají akci, ale zajímavý pohled na lidskou duši.

Související novinky

Hvězdně obsazená zombie komedie

Hvězdně obsazená zombie komedie

15.07.2018

Jim Jarmusch rozhodně ví, jak na svůj příští počin přilákat pozornost. Režisér snímků Kafe a cigára nebo Mrtvý muž totiž čerstvě oznámil, že chystá novou zombie komedii, ve které se objeví ty… (více)

Reklama

Reklama