Reklama

Reklama

Masakr na holčičím večírku

(neoficiální název)
  • USA The Slumber Party Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Trish je sama doma, a tak se rozhodne pozvat holky na mejdan. Jedna z nich je nová a lepší než ostatní v basketu, takže ji tam holky logicky nechtějí, a než aby se nechala prosit, rozhodne se zůstat doma (což je náhodou hned přes ulici) se sestrou. Mezitím se ale uprchlý vrah pěti lidí rozhodne zúročit svojí náklonnost k vrtačkám a s jednou vyrazí přímo za holkami. A kdo jim pomůže než právě jejich vyvržená kamarádka... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (50)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobrý konec, ale už se asi přestanu dívat na ty horrory z 80-tých let. Všechny jsou děsně amatérské až směšné. K pobavení fajn, ale napětí a husí kůži z nich nedostanu, ani kdybych se posral. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady slasheru stavicich na uspechu prvnich Patku 13. Nastesti je tu kompletne zastoupeno vse, co by mel poradny slasher mit a dycha z toho ta spravna atmoska. Holky jsou celkem pekny a ani trochu se nestydej, vrahoun je sice bez charismatu, ale jeho kamaradka obri vrtacka vetsinu vynahrazuje. Skoda, ze nektera zabiti probihaji mimo zaber. Prakticky jsem se nenudil a pripoctu-li k tomu nekolik hodne povedenych zaberu a par lehkych vtipku vychazi mi hodne slusna zalezitost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasika - rodiče odjedou na víkend, takže holky rozjedou dámskou jízdu, do toho je samozřejmě přijdou týpci šmírovat, ale taky přijde masovej vrah (jmenuje se Russ Thorn :-) s vrtačkou. Vrah vypadá jako nasranej talián co běžně potkáte v létě u moře, celej je v džínovym a do toho filmu jakoby spíš nepatřil. Občas je srandovní, takže se docela minul účinkem, chtělo to nějaký omaskovaný individuum. Ale co. Takže tohle je hlavní zápor a na ostatních už tolik nesejde. Třeba nechtěně vtipný momenty jako je otevírání ledničky s mrtvou kamarádkou bez toho že si jí všimnou, bullet time, nebo poprava šneka. Naopak ale pár smrtí je v pohodě a krom pár prsou (na hezkých, ale jinak nijak zvlášť charismatických herečkách) uvidíte jak to třeba vypadá, když holka vezme do ruky mačetu. It takes a lotta love for a person to do this. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Zajímavostí na tomto slasheru je, že ho režírovala žena a vsadila do něj některé "inovativní" prvky, které se v horrorech obecně později začaly objevovat častěji a častěji. Kamenem úrazu však je, že v tomto filmu ještě tyto prvky nefungují a je tak vidět i podle místních komentářů. Docela vtipné momenty, které by v celkově nadneseném duchu působily na diváka pozitivně, zde vyloženě divákovi vadí a do filmu nesedí... Jednou se ale s humorem v horrorech (bohužel ...) muset začalo, a ne všechny začátky jsou dokonalé ... Každopádně vraha vidíme hned od začátku, víme z rádia kdo to je, používá fakt skvěle vypadající nástroj - obrovskou vrtačku, která měla snad údajně symbolizovat penis a vrtání do děvčat s ní pak akt lásky vyšinutého vraha ... Na začátku dostaneme docela slušnou porci nahoty, pak už se ale spíš jen chodí, nacházejí se mrtvoly, běhá se po baráku a garáži a divák se vlastně nudí. Bohužel gore scény se z 80% dějí mimo záběr nebo jsou střižené (dnes by se v tomto filmaři vyžili mnohem více ...). Celý film nudí debilními dialogy a jedinné, co je skutečně dobré je asi 5 minutový závěrečný masakr "zbytek dívek vs vrah" ... Ale ten již tak znuděného diváka nevytrhne z příšerné nudy, kterou ho tento mírně "průkopnický" horror celou dobu trápil ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, milé vnadné studentky, když se necháte uvrtat do pyžamové párty.. Nemluvný vrahoun s vizáží revizora z tramvaje to na omladinu zkouší s opravdu dlouhým vrtákem a jak poznáme v jednom ze záběrů (nepatrně rozdílném od posteru), supluje mu penis. Jakmile mu jej zlomí, nejede do Hornbachu pro nový, ale už je prostě impotentní.. Celé je to jako jedna z úvodních scén, kdy děvčata hrají v tělocviku basket. Možná oceníte ženské křivky, ale co se týká technických dovedností a kvality provedení (jako třeba driblink s gore, výběr místa na palubovce lekaček nebo zakončení), nedá se na to dívat.. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Prototyp filmu, aké ma hrozne iritujú, no pri svojej láske k horroru sa ich sledovaniu bohužiaľ nevyhnem. Spoluscenáristka Beethovena nás 70 minút trápi nudnými babskými kecami a vraždy, ktoré im občas skočia do reči, bohužiaľ ubíja ich nenápaditosť (o smiešnom katovi ani nehovoriac). Posledná 7-minútovka je síce uchádzajúca (a tiež je jediným dôvodom, prečo som sa priklonil k tej vyhasínajúcej jednej hviezdičke), no nedáva zabudnúť na hodinu aj niečo ukrutnej nudy. Aj na "the first horror film written and directed by women" je to neuveriteľne špatné, a ak obitusovi vychádza hodně slušná záležitost, zrejme jednoducho nevie počítať. ;) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad vyvražďovačky 80.let, kterých se v té době urodilo jako hub po dešti. A také zde jde jen o hru kočky s myší, kdy si můžete tipovat, kdo půjde na řadu. Vrah s vrtákem je fajn, jen jsem měl zpočátku obavu, že mám vystříhanou verzi. Další vraždy byly naštěstí šťavnatější až ke krvavému finále. Ovšem každý, kdo vezme vrták do ruky, není ještě zákonitě Fulci. Film je zbytečně plný falešných překvapení a lekaček, kdy už pak víte, že vrah to opravdu není. Občas vtípek - roztáčející se vrták mezi nohama vraha imitující penis, či variace na sprchovou scénu z Psycha. Vrah je klasicky téměř nezničitelný, takže pokud mu neuseknete rovnou hlavu, počítejte s tím, že nemáte vyhráno (děvenky to samozřejmě nenapadlo). Škoda nevyužitého motivu bouře (jen pár blesků bez deště). Hudba velmi průměrná, moc napětí nenavodila. To kombinace scény v TV s děním venku mělo náboj i vtip. Závěr u bazénu měl být nejspíš mrazivě strhující, já ale propukl v nekontrolovatelný smích (což je špatně). Hvězda navíc za vcelku hojné předvádění obnažených zbrojních pasů... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skromná minutáž, priamočiarosť (už v prvej minúte hlavná hrdinka vytasí svoje prednosti, v piatej prichádza prvá akcia vŕtačky a v 8. sa dievčatá sprchujú), skvelý záverečný súboj. Mínusy: necharizmatický otravný vrah (aspoň maskou mu bolo treba zakryť ten jeho hnusný ksicht), chýbajúca mytológia okolo vraha, nudná vata cca medzi 15. a 45. minútou. Priemerný dobový slasher. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých klasickejších a otrepanejších amerických teen slasherov, pri ktorom nie je moc namieste sa zamýšľať nad reálnosťou spracovania, ale proste si ho užívať a pobaviť sa, čo bol aj pôvodný zámer filmu. Výsledný zostrih ma však ani v tomto smere nedokázal dostatočne naplniť. Ťažko zastaviteľný vrah s minulosťou maniaka a s obrovským vrtákom, po úteku z väzenia začína terorizovať skupinku mladých dievčat v opustenom dome bez rodičov. Študentská párty sa nestihne ani poriadne začať a už dievčatá musia brať do rúk nože. Klasická klasika svojho druhu s množstvom (na môj vkus) klasických lakačiek typu baf! (ruka kamaráta zozadu) a s vrahom, ktorému nevadí ani nôž zabodnutý v chrbte v tom, aby ďalej pokračoval vo svojej práci. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Typický osmdesátkový slasher, ve kterým to rotačním kangem kosí vyteplenej pošuk v riflovým kompletku. Herecky je to těžkej podprůměr, ale teenky, byť v té době vypadaly na 30, se nestydí vytasit cecky, takže o jakous takous jednoduchou zábavu je postaraný. Rozhodně si to nikdy nepusím, rychle na to zapomenu, ale že bych těch 75 minut litoval, to zas né. 55% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Solidní osmdesátkový slasher o „vrtačkovém vrahovi“, u něhož si mnohokrát říkáte, zda je ta či ona scéna opravdu myšlena vážně, jelikož očividné nadužívání hororových klišé a minimálně jedna opravdu vtipná hláška zabijáka musí nutně znamenat vykročení vstříc komediálnímu žánru. Ač je otázkou, do jaké míry bylo toto žánrové rozštěpení tvůrčím záměrem, film dostatečně baví a jako oddychová jednohubka splňuje svůj účel. A rozhodně jako filmařina ještě stále vyznívá stabilněji než opravdu bláznivé pokračování s rock 'n' rollovým zabijákem. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodne blbý osemdesiatkový slasher, miestami takmer sebaparodujúci, plný zlých hereckých výkonov, nahých koz a prdelí. Pre milovníkov 80s, zaručené guilty pleasure ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Mladé, docelá pěkné herečky, které se nestydí odhalit podstatnou část svých těl, pár slušných zabití (i když nejde moc vidět, většina vražd se odehrává mimo kameru), pár vtípků, docela dobrá atmosféra a krátká stopáž, takže se divák nestihne moc nudit... To jsou pozitiva The Slumber Party Massacre... Co je na filmu hodně špatně, je dost nesympatický vrah, i když má vrtačku s dost velkým vrtákem (že by si něco kompenzoval?)... Myslím, že mu tvůrkyně mohla dát přes ksicht nějakou masku, dost by to pomohlo... Ale i tak to je docela povedený kousek, který se veze na úspěch Pátku 13, The Burning a dalších podobných slasherů... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak jsem opět po delší době dostal chuť na nějaké to retro a jelikož včera vyšel v pořadí 5. díl The Slumber Party Massacre, tak byla povinnost vidět tenhle původní. Musím ale říct, že se mi to vůbec nelíbilo, vrah tu běhá bez masky, přišlo mi to všechno odfláknutý, Gore nic moc, občas mimo kameru, žádná zapamatovatelná scéna. Atmosféra skoro žádná. Hodně, hodně průměrný až podprůměrný Slasher. Aspoň ty holky tu jsou některý pěkný a nechybí mírná nahota, ale to je asi tak jediný co bych pozitivně ohodnotil + top scéna - naháněčka v šatně ve škole. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborná oddychovka která respektuje slashery jak jen může. Tohle je prostě parádní béčko které mě baví. Žádné přehnané kraviny, sympatické postavy, nahotinky a skvělý oddech. Mám poměrně rád celou sérii, a vždy si je rád pustím. Navíc vraždama se nešetří a vypadají poměrně slušně. Není to sice nic co by jsme 100x neviděly, ale je to prostě moje srdcovka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

To špatné z 80. let. Slumber Party Massacre selhává téměř ve všech směrech. Tam kde klasická žánrovka obvykle buduje atmosféru, stupňuje napětí nebo odkrývá mystérium tajemného maniaka, je tady divákovi pouze suše oznámeno, že odkudsi kdosi utekl a je to vrah. A je vymalováno. Místo vraždícího monstra pak na scénu přichází jen vykulený ňouma v riflové soupravě, který toho, ač vybaven vrtačkou s dlouhým vrtákem, moc nepředvede. Nějaké té krve se sice dočkáme, nejvíc asi v závěru, ovšem ten je kapitolou sám pro sebe. Odhadnout, zda to Amy Holden Jones skutečně myslela vážně nebo se pokusila hrát na parodickou strunu, se mi nedařilo. Ale ať tak či tak, nebylo to děsivé ani vtipné, jen blbé. A tak se dá jen trochu pochválit tradiční ozdoba slasheru, tedy kozy zúčastněných hereček, které sem tam bez většího studu odhalovaly. Vzhledem k tomu, že však zůstalo jen u několika málo záběrů a kamera se jinak netoulala v zakázaných oblastech ani voyersky nesledovala žádné pořádné mechtle, není ta pochvala zas bůhvíjaká. Vyjádřeno hvězdami, za dvě. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tento filmek bych popsal jako raná léta slasheru. Snad nejstarší horor, který jsem zatím viděl, kde hrála důležitou roli nahota a atraktivita hlavních hrdinek - výjma typických exploi. Je pravda, že vrah byl trošku slabší, gore efekty tu nebyly prakticky žádné (ne že by mrtvol nebylo dost, ale kamera se jim prostě trochu zbaběle vyhýbala) a našlo by se i určitě plno dalších věcí, co by se daly vyčíst. Na druhou stranu, stopáž byla asi 75 minut a ostatní nedostatky přebyla krásná nahá těla (není nad rozhovorové scény v dámských sprchách), opravdu originální cool vražedná zbraň a konec. Sečteno podtrženo - já se vůbec nenudil a možná risknu i nějaký další díl. 65% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ejhle jak dokáží být dívčí pyžamové párty masakrózní. Snad až příliš typický krvavý slasher své doby, který je zajímavý hlavně svým ženským pojetím a ženským příspěvkem k tématu. Pokud jsem dobře rozluštil jména, napsala jej žena, jiná žena jej režírovala, ženy se ve filmu objevují v pro ně z patriarchálního hlediska netypicky dělnických profesích, ženy jsou hlavními hrdinkami, muži jsou zde jen dekorační kusy masa určené na porážku. Vadí mi to? Ne, právě proto jsem si to docela užil. A nevidím jediný důvod, proč by to tak nemělo být, obzvláště, když se ty ženy chovají a jednají úplně normálně. Začátek tradičně trošku slabší, ale pak se to docela rozjede, vrah je poměrně zajímavý (nevím proč, ale docela mi připomínal manžela Heleny Vondráčkové), objeví se pár zajímavých scén (scéna s ledničkou), hodně nahých scén, klasická osmdesátková atmosféra (je zajímavé, jak jsou podobné filmy trochu na štíru s logikou a logickou posloupností - tady hlavní hrdinka např. řekně kamarádce do telefonu, že jí někdo chodí po domě, objeví otevřené dveře od domu, zavře je a pak si klidně sedne ke klavíru a začne hrát - ale nijak to neubírá na atmosféře (a možná jí to i pomáhá vytvářet). A samozřejmě musím pochválit hudbu, tuhle osmdesátkovou horrorovou hudbu prostě miluju. ()

Reklama

Reklama