Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

castor 

všechny recenze uživatele

Brnění nebo mrazení se dostavuje, i když je jen velmi umělé. Van Damme překvapuje jako režisér, hodně mu pomáhá hudební skladatel, zvukař a kameraman (dynamicky nasnímané souboje, některé zajímavé úhly kamery), sám „Fred Astaire karate“ potěší několika jinde odkoukanými nápady. Ale i to se počítá. Samotná aréna je poměrně mysteriózní, i když polovina těch vazeb vypadá, že zná pravý hák jen z videoher. Závěr je samozřejmě totálně přepálený. Velká škoda. Ostatně Van Damme má tak trochu smůlu, že stojí i s ohledem na rok vzniku někde uprostřed. Jeho dítko totiž už nemá tu příchuť a atmosféru bojových arénovek z osmdesátých let a na novější bojové filmy jednoduše nemá. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scénárista se nedá nazvat jinak, než-li volem. Avšak aréna je natolik mysteriózní a poutavá, že nemohu hodnotit hůře, než průměrem. Zaujme především přehlídka všech možných národností a bojových stylů. Samotná akce je solidní, souboje jsou dynamicky nasnímané a slušně ozvučené. Závěr je už extrémně přehnaný, přesto se to vydržet dá. Van Damme předvádí svoji rutinnu a nijak nevybočuje ze své průměrnosti. Zaujme ještě poměrně solidní hudba Randyho Edelmana. Naopak Roger Moore je zklamání. Jeho postava je špatně napsaná a on sám o sobě nepodává zrovna dvakrát oslnivý výkon. Kulisy New Yorku nic moc a tak jediné, co opravdu oslní, je již zmiňovaný turnaj. ()

Reklama

mau 

všechny recenze uživatele

V rámci akčňáků výjimečné retro, navíc orámované osmdesátiletým vypravěčem (JCVD), který je stále ve formě. Hodně zábavné představení bojovníků z různých států a jejich umění přizpůsobených lokálním stereotypům - španělský toreador, brazilská capoeira, mongolský barbar, německá mlátička, černošský domorodec (jediný zástupce kontinentu, Afriky, nikoli státu), japonský zápasník sumo, ruský hromotluk a JCVD jako americký citlivý hoch z ulice, který se vzepne k největšímu výkonu, když jde (zase) o pomstu. Karate kop tisíckrát za sebou, yes! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dvou vánočních kinopremiérách, které dopadly po kvalitativní stránce prachmizerně, Van Damme dostává poslední šanci u Universalu a do ruky 30 míčů a hodně důrazné várování, aby to tentokráte dopadlo podstatně lépe než v předešlých dvou případech. Výsledek? Snímek utržil jen 57 a to i přesto že Van Damme se poprvé v kariéře uvelebil v režisérské židličce a žánrově se pokusil rozpomenout na kouzlo Krvavého sportu. Vyhlásil tedy vyřazovací turnaj pro bojovníky z různých zemí a různých stylů s tím, že vítěz vyhraje kromě prestiže také Zlatého draka. Možná že kdyby Jean-Claude uvedl v život pouze tuto ideu, výsledek by nemusel být zcela nejhorší, přestože choreografie soubojů nedosahuje ani náhodou úrovně o 8 let staršího originálu. Mistr měl zapotřebí udělat ze Souboje cti epos o jistém Chrisi Duboisovi, který se z newyorské ulice dostane k Muay Thai na Thajském pobřeží a spřáhne se s dvojicí elegantních pirátů, z nichž jednoho hraje Roger Moore. Pokud si někdo už dopředu myslí že z toho bude kravina, tak má pravdu. Je to neskutečná slátanina zřejmě všeho co si VanDamme vysnil že bude fungovat. Režie, střih scén a kamera jsou vyloženě často divné. Jediné co oceňuji je fakt, že Van Damme se evidentně na roli fyzicky náležitě připravil a také vrátil na scénu bájného toporného Attilu z Leona. Snímek svou nízkou kvalitou navazuje na předchozí dvě "pecky" a tedy 30% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem Souboj cti žral jako prase! Prostě dvojka Krvavýho sportu jak vyšitá! Van Damme v životní formě, lacinej, i když aspoň nějakej příběh a k tomu jeden zákeřnej "mongol", kterej každýho prasí, masí, liská a drtí, jako by se nechumelilo! Trochu za zmínku stojí i herecká vsuvka v té době celkem váženýho Rogera Moora, za což mu určitě JC mohl ještě donedávna líbat ruce/nohy! Stopro to filmu pomohlo. Nicméně si chci někdy snad v nejbližší době The Quest zoapakovat, i přes to, že tuším jak to asi dopadne... Snad přijde i paní nostalgie a vrátí mě nějakej rok zpět, kdy jsem veřil v sílu JC a na hrdiny!!! Za dětskou vášeň 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Van Damme byl kvůli snímku žalován jeho přítelem Frankem Duxem, který ve scénáři viděl podobnost s jeho starším scénářem k připravovanému ale nikdy nerealizovanému titulu The Kumite. Dux požadoval podíl ze zisku, který mu byl z plánovaného filmu přislíben, soudní proces ale prohrál, mimo jiné také díky tomu, že část důkazů se ztratila během zemětřesení. Přátelství mezi Duxem a Van Dammem tak vzalo za své. (Eldrick)
  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama