Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město Seattle je ohromeno sérií vražd, ale pachatel stále uniká. Detektiv Jake Riley se snaží případ vyřešit, ale neúspěch ho znechucuje a chce odejít od policie. Jednoho dne nečekaně odhalí šokující tajemství - vrahem je jistý Garrotte, se kterým má konflikt z minulosti, a ten se chce pomstít tak, že zabije jeho matku. Jake požádá o pomoc tajnou vládní organizaci, která ze vzorků DNA vraha vyklonuje Garrottova geneticky dokonalého dvojníka - replikanta. Jake chce proniknout do mysli vraha a i když je replikant zatím mentálně na úrovni dítěte, fyzicky je plně vyvinutý a nebezpečný, protože s DNA vraha může zlo kdykoliv vybouchnout. V závodě s časem a vyvíjejícím se replikantem musí Jake zneškodnit zabijáka dříve, než bude pozdě - jinak může čelit dvojité hrozbě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Čakal som ešte menej, takže som nebol výrazne sklamaný. Van Damme je prekvapivo lepší v zápornej roli, tá kladná je zas lobotomická ako takmer všetky, ktoré stvárnil v boji za stranu Dobra. Akurát by prospelo trochu ho pristrihnúť. No áno, je to nelogické, hlúpe a ani zďaleka nie tak zábavné ako by mohlo. Ale má to Michaela Rookera a super súboj dvoch mužov, čo dokonale poznajú svoje ťahy. Na tie ** to vyjde. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem měl tu možnost vidět po x letech Replikanta a upřímně se stydím, za moji jednu hvězdu, která tu dlouho svítila. Nevím jestli to je tím, že nám hoši ze staré školy tak rychle stárnou a dnes už je nevidíme až v takové formě jako tenkrát, ale starých filmů Van Damma je třeba si vážit a opravdu je zdejší číslo zalitý v černý barvě krapet k smíchu. Replikant si na nic nehraje, je to hodně svižný béčko se supr fightama (mimochodem souboje JCVD vs JCVD jsou fakt parádní), ale taky s parádním výkonem Míši Rookera. Nemluvě o tom, že "the Torch" je jeden z nejdrsnějších a nejzákeřnějších záporných hovad, co se v akčních filmech "Oldschoolu" vyskytlo! 60% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Většina zdejšího osazenstva je na snímek zbytečně přísná. Ringo Lam sice nemá oscarové ambice, ale oproti břídilům, kteří neumějí vytvořit jiný než epileptický bordel hlavně v Seagalovkách, je tohle vlastně docela příjemná paráda. Jean-Claudea naklonují a tak potřetí v kariéře běhá po ulicích dvakrát. Prakticky vždy mě přišlo, že když začínal tušit že neví v kariéře kudy kam, tak se vytasí s dvojčetem. Určitě má na svědomí podstatně větší tragédie než Replikanta. Leccos odpustím a dávám 40% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam po Maximálním riziku podruhé s van Dammem. Zas taková výhra to nebyla,co říkáte.Sice to není špatný,nápad to je celkem zajímavý,van Damme klaďas toho moc nenamluví a tváří se debilně,role šitá přímo na tělo a akce je natočená taky celkem fajn,ale je jí málo. Nejhorší je snad Rooker, sice ho mám celkem v oblibě, ale tady děsně přehrává a je velice nesympatický. To van Damme záporák, je fakt super.Až mě to překvapilo,jak si Jean Claude tu roli vychutnal.Takže dvě hvězdy za van Dammea v záporné roli. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si toho už před nějakou dobou, že téměř všechny americký filmy, které jsou akční a jejichž akčnost je dosažena nějakým bojovým uměním, jsou většinou propadáky. Nevím, jestli bojová umění mají tak špatný vliv na filmy, nebo je to tím, že scénáristi filmů s tematikou bojového umění zapatlávají své výkladní skříně pomocí soubojů nebo prostě tím, že režiséři neznají žádnej novej přístup a tak opakují staré archetypy. Možností je víc a lze o tom polemizovat až do rána. Co se týká filmu, není to tak hrozný (tedy v porovnání ostatních jeho filmů). Sice jak už jsem psal výš, scénárista zaplnil svý okna soubojema, ale není to tu tak moc přehnaný. Záporák je hodně zápornej, hlavně v posledních minutách filmu. Není vyjímkou, že smete vozíčkáře, zmlátí ženskou, vyrve staříkovi kapačku, aby s ní mohl švihnout poldu. Klaďas jeho klon je opravdu hodnej a občas jsem se až neubránil úsměvu, jak to ten Van Damme hrál. To mu opravdu šlo. Michael Rooker je celkem v pohodě, i když v trochu vypjatějších scénách mi přišlo, že hodně přehrává. A to hlavně když má být opravdu velkej zmetek nebo zase když má být opravdu hodnej (když málem J-C vyznává lásku). A jinak vlastně na tom filmu nic co by stálo za zmínku není, kromě ještě "zajímavýho" nápadu s genetickou pamětí a telepatií klonů (možná je to součást kampaně proti klonování, protože kdyby měli kloni mít telepatický schopnosti, žádnej by se nedožil svých prvních narozenin). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama