Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Ucházející komedie k pěknému večeru s rodinou u filmu. Po komediální stránce splňuje zásadní pravidlo - pobavit. Způsobem zpracování mě dost připomíná film "Sám doma". Na dobu vzniku asi typická kvalita, která mě ale téměř odradila a je mi líto, že díky kvalitě filmu musí klesnout i mé hodnocení. Na druhou stranu je ale velmi dobře zvolená hudba a k tématu se hodí. Dále pak musím zmínit smělý příběh, který je obsáhlý, nápaditý a skládá se z mnoha fází. Když jsem to ale viděl před deseti lety, byl to mnohem větší zážitek... 65% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem u amerických komedií nepochopil, co je tak strašně srandovního na demolici všech věcí kolem, navíc celkem předvídatelným způsobem. Co horšího, v tomhle případě se bez skrupulí (z)ničilo cenné umělecké dílo. Jediné, co mě pobavilo, byl ten konec... jak si tvůrci mysleli, předtím jsme všechno zlikvidovali, no a co, továrna na sýr to nahradí. ()

Reklama

Mat21 

všechny recenze uživatele

Továrník Schmutz umírá, aby svým dvěma synům po sobě zanechal neprosperující továrnu na motouzy a taktéž chátrající vilu z minulého století. A jelikož Ernieho vyhodí manželka z domu a Lars coby šéfkuchař nepřímo zaviní smrt starosty, oba končí na mizině před prahem vily. Pod hávem prachu se však skrývá dílo velmi ceněného architekta a potenciál dražby stoupá do miliónů. Vila však má jednu vadu na kráse, nezvaného návštěvníka v podobě malé myšky, kterou je nutné co nejdříve odstranit. Po vzoru kultovního filmu Sám doma všechny nastražené pasti a pokusy o chycení však končí zkázonosně pro naše dva aktéry, až vše vyústí v celkovou destrukci domu. Poslední šancí tak zbývá Schmutzova motouzovna, kterou zamýšleli prodat... ● Originální komedie, která Vás osloví nejenom zajímavou kamerou a během které si myšku bezesporu zamilujete. ║19.4.2009║ ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru neprávem opomíjená a poněkud podceňovaná rodinná komedie, mající „komiksový“ střih, šmrnc a nadhled. Únosná míra ztřeštěnosti, spousta originálních gagů a pochopitelně - Christopher Walken coby deratizátor, posedlý svým povoláním - posláním… Jeho absolutně úchvatná herecká etuda - to je kapitola sama pro sebe. :-) Jednoznačně za plný počet. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Komedie, ve které bratři Ernie a Lars přijdou o dům. Kvůli čemu? Kvůli MYŠI. Myš je sice malé stvoření, ale s duši Terminátora. :D. Tuhle myš by nejspíš neodstranila ani jaderná bomba. A tam proč se s ní nespiknuot a nevyrábět sýrový provázek?:D :D Sledovat, jak ta myš všechny (i všechno) zřídila, a jak jí chtěli chytit. bylo fakt k popukání :D. 95% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)

Reklama

Reklama