Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

pravo 

všechny recenze uživatele

Solídna rodinná komédia počas vianočných sviatkov alebo na lenivé tiahnúce sa nedeľné dopoludnie, ktorá deti pobaví, zaujme a staršie publikum neurazí. Princíp príbehu je nám veľmi blízky, pretože oštaru s nepríjemným škodcom sme mali všetci (myši, mravce, muchy a iná háveď) a preto tých dvoch pitomcov aj chápeme aj nechápeme. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem u amerických komedií nepochopil, co je tak strašně srandovního na demolici všech věcí kolem, navíc celkem předvídatelným způsobem. Co horšího, v tomhle případě se bez skrupulí (z)ničilo cenné umělecké dílo. Jediné, co mě pobavilo, byl ten konec... jak si tvůrci mysleli, předtím jsme všechno zlikvidovali, no a co, továrna na sýr to nahradí. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Dva bratri zdedi dum, ktery k jejich prekvapeni ma obrovskou hodnotu. Nanestesti pro ne se v jeho utrobach schovava nesnadno polapitelna myska. Od tohoto zjisteni se odviji mnoho scenek, ktere me vetsinou neprinutily se usmat, coz je hlavni kamen urazu jinak rezisersky i kamerove zvladnute podivane. A herecky vyber nebyl z nejlepsich. Jediny (Christoph Walken) ma u me absolutorium. Coz mi nedava na vybranou - 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, ktoré si pamätám z detstva, keď sme si to požičali na VHS. Nasmial som sa dosť. Americká rodinná komédia o jednej malej chytrej myške a dvoch trúbkach, čo sa ju snažia vypudiť z práve zdedeného domu. Film je tak trochu v štýle Toma a Jerryho akurát tu kocúra nahradili dvaja nešikovní bratia. Bohužiaľ však film v neskorších fázach mierne stráca tempo. Naozaj nenáročná a celkom zábavná porcia na také sobotné popoludnie. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Některé rádoby humorné scény působily naopak trapně, ale komických okamžiků bylo celkově dostatek. Tato komedie je při souboji dvou nekňubů s myší ve velkým domě totéž, jako souboj malýho kluka s dvojicí zločinců ve slavné komedii Sám doma. Samozřejmě je už před samotným zkouknutím filmu jasné, kdo bude rány sázet a kdo sklízet :-) Mohlo to být mnohem lepší, ale přesto stojí tato bláznivá rodinná komedie za pozornost, už ze zvědavosti, jak asi může vypadat komedie, kde dva týpci honí jednu přeinteligentní myš :-) Hned úvodní scéna s nebožtíkem je nadějný začátek a ukázka, jakým stylem se bude ubírat celý film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)

Reklama

Reklama