Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása je pro mě úplně náhodou nalezený poklad, který se mi nesmazatelně zapsal do srdce. Celý příběh nás jemně a elegantně provádí Benátkami v 16. století a sleduje osud beznadějně zamilované Veroniky Francové, která se kvůli povrchnosti a bezcitnosti tehdejšího světa rozhodne jít cestou kurtizány. Film pravdivě popisuje tehdejší poměry ve společnosti, postavení žen, strach lidí za morové epidemie a také krutost Svaté Inkvizice, jež krvavou cestou chrání křesťanství, které hlásá lásku, pokoru a odpuštění. Tenhle film je tak působivý nejen díky síle příběhu, ale na půvabu mu přidává také přirozenost a odzbrojující úsměv Catherine McCormack... a samozřejmě i Rufus Sewell, který byl vždycky mým oblíbencem. Myslím, že po shlédnutí tohoto filmu nejedna žena zatouží být kurtizánou... :) 100% ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené historické období, Benátky, Rufus Sewell.... Krásná a talentovaná Veronica Franco (Catherine je jako obrázek, fakt) se stane prvně hrdinkou svého města,aby posléze se stala terčem církve a jejich procesů s čarodějnicemi....Kontrast bohémského života před a strachu z církve po je fascinující. ()

Reklama

frbulka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento film o lehké dívce, která okouzlila a nalákala do svého lože snad všechny mocné muže Benátek mě nijak nezasáhl, nijak se mě nedotkl. Konec, kdy se za Veroniku, souzenou pro čarodejnictví, postaví celá tato mužská část Benátek mi připadá značně nadsazený. Plus ode mě dostává snad jen docela příjemná historická atmosféra starých Benátek a oduševnělý půvab Jacqueline Bisset, která v tomto ohledu překonala svou filmovou dceru. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Keby si všetci členovia svätej inkvizície nechali chirurgicky odstrániť posledné dvanáste rebro a vždy večer namiesto modlitby a hriešnych myšlienok sa vlastnoručne vyfajčili, tak by im možno toľko ich drbnutosť neudierala na mozog a ľudia by mali k cirkvi pozitívnejší postoj. Keby niektorí rodičia nemysleli iba nato ako si zrolované bankovky strčiť do kakáča tak by možno bolo viacej šťastnejších detí a tým pádom aj celá krajina. Keby muži boli viacej mužmi a nemysleli by iba na svoju cicinu tak by bolo menej nešťastných žien. Keby ženy mali v sebe viacej hrdosti tak by muži na uliciach hladajúci nočnú zábavu nič nenašli. Dočkáme sa toho aby sa ľudia správali s pokorou? Okrem tej inkvizície mám pocit že sa aj tak nič nezmenilo ... ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Mladá kurtizána jejímž posláním je ukojit potřeby mužů. Zpočátku holka, která se nedokázala ani obléct, se za pár minut stala nejvyhledávanější rozkošnicí v Itálii a to nejhorší na tom je, že ji neustále pronásleduje její ex láska s kudrnatými vlasy a pitomým rozjařeným výrazem. K závěru je za své služby prohlášená za čarodějnici, je vidět, že když se v 16st. objevil někdo, komu šla práce od ruky, hned v tom ostatní viděli spojení s ďáblem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama