Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zájezdní hospodě se potkají potulný rytíř Dan a jeho podkoní Vítek se dvěma uraženými bývalými ministry Lesního království. Ti si stěžují, že mladá princezna Jelena, která se nedávno ujala vlády, se spolu se svou dívčí družinou věnuje lovu, ale nesnáší muže a nechce se vdávat - a s rozmarnou ženou na trůně že země brzy špatně skončí. To mladé muže zaujme - s amazonkami se ještě nesetkali - a tak se vydají k sídelnímu městu. Za nečekaných okolností se s princeznou setkají a sblíží. Jelena opravdu skvěle ovládá svůj luk a jeho pomocí chce svým nápadníkům v cestě k trůnu zabránit - museli by ji porazit v lukostřelbě... Tak začíná romantická televizní pohádka scenáristky Jany Knitlové a režiséra Rudolfa Tesáčka. Písňové texty napsal Arnošt Goldflam a zhudebnil je Karel Cón, scénografie a výrazné kostýmy jsou z dílny Tomáše a Jitky Moravcových. Titulní hrdinka příběhu se přes své historické oblečení a dovednost v jízdě na koni či lukostřelbě odlišuje od obvyklých pohádkových princezen a svými rysy se spíše podobá moderním ženám: Podobně jako ony si sama teprve hledá své místo na světě a řeší svůj vztah k partnerovi. Režisér svěřil většinu rolí mladým hercům z Městského divadla v Brně, a tak se můžete těšit na setkání s Pavlou Ptáčkovou, Jitkou Čvančarovou, Petrou Jungmanovou, Romanem Vojtkem či Igorem Ondříčkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Ženský tam jsou pěkný. Nevím zda by pro mě bylo satisfakcí urážky soutěž v lukostřelbě a moc nevím, jak by posuzovali, která písnička je lepší ... . Vtipné bylo, jak poddaná Štěpána "Čvančarová", řekla princezně, tak já jdu teda pryč z Vašich služeb (nebo nějak tak). nevím,nevím .Marně přemýšlím v jakém horroru se objevila maska prince :-)Hudba : Karel Cón ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pro mne byl problém obsazení. Moje neschopnost pamatovat si obličej byla zde umocněna obsazením dvou ženských postav pro mne v podstatě nerozlišitelných. Tedy dcery hospodského Borky a Šlapěny či jak se to jmenovala. Hernajs to nemohla mít jedna z nich třeba krátké vlasy? Jinak hezká hudba, ale proč většinou zpívali chlapi? Kostýmy dobré. Nějak mi neseděla princezna a to věkem. Zdálo se mi, že již měla přetočený tachometr ne? Nu, ale krásná byla, to jo. I zápletka byla dobrá. Jen škoda, že jsem její rozuzlení odhadl hned na začátku. Celé dílo bych asi nenazval pohádkou. ()

Reklama

Aileena 

všechny recenze uživatele

Nechápu tu vlnu kritiky. Zdá se mi, že spousta lidí si neuvědomuje na jakou cílovou skupinu jsou pohádky prioritně zaměřeny. Musím souhlasit, že některé pohádkové výtvory jsou děs běs, převažuje kvantita na úkor kvality, ale tak je to dnes téměř všude. Toto dílo bych ale do odpadu ani podprůměru rozhodně nezařadila. Má to příběh, různé charaktery, dobro a zlo (druhé jmenované v umírněnější o to však dnes rozšířenější podobě), také zde kritizované poučení, které však do pohádky jaksi patří a k tomu jako bonus příjemné pohádkové písničky a hudbu. Umíte to lépe? Tak přestaňte kritizovat a ukažte se. Vždyť v dnešní době může napsat dobrý scénář opravdu každý! ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Každé tělo má svůj stín, na lásku jsou dva, já vím. Teprve ti dva jsou jeden, a láska počty nedovede. Ať je prudká, ať je stálá, pozvolná a nenadálá. Jaká jenom může být, nelze se jí ubránit.“ Na téhle pohádce oceňuji zejména krásné písničky (s trefnými texty Arnošta Goldflama). Ten příběh sice možná není tak pohádkový, jak by se na pohádku slušelo (chybí zejména jakékoliv nadpřirozeno), ale mě coby milovníka hudby v tomto případě na čtyři hvězdičky stačí ty krásné písničky (a celkově uchu libá hudba). Po herecké stránce jinak též nemám výhrady, potěší zejména Jitka Čvančarová. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr. Pohádka s nic moc dějem (žádné čáry-máry, plno moralizování), přemírou písniček (naštěstí většinou snesitelných), část se odehrává v kulisách studia, část má celkem pěknou výpravu, herci neuchvátí ani neurazí (koukat se na ně dá, ikdyž hrajou blbě)... Jako kulisa k vaření dostatečné. Prostě průměr a 50% šeď, vznikly i podstatně horší pohádkové průsery. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo na Arcibiskupském zámku Kroměříž a objeví se zde také záběr na zámek Mikulov. (SONY_)

Reklama

Reklama