Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(13)

Když byl v roce 1969 natočen historicky první český dětský televizní seriál, zachycující současné děti a jejich starosti, okamžitě vzbudil u diváků ohlas. Ukazoval obyčejné dětské kamarádství, vztahy mezi dětmi i dospělými, zachytil atmosféru pražské Malé Strany (natáčel se v okolí Jánského vršku i pražských barokních zahrad v podhradí) a „nastartoval“ například i hereckou kariéru Marka Ebena v roli Válečka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele pytlik... k tomuto seriálu (3)

Kamarádi (1969) 

Ach jo, některé věci shlédnuté v dětství je lépe nechat ve vzpomínkách tak jak jsou, a nepokoušet se je oživovat v dospělosti. Jinak hrozí nebezpečí, že se z démonické, legendární, rebelské postavy válečka vyklube jen hodně špatně hrající velice slušný chlapeček bez jakéhokoli charisma. Ony vůbec i ty ostatní děti hrají velice špatně, z dialogů člověků naskakuje husí kůže a ty příběhy... no nic radši. ()

Jak to začalo (1969) (S01E01) 

Reklama na běh a antireklama na socialistické školství a péči o památky. ()

Série 2 (1973) (S02) 

Váleček a spol hrají lépe než v první řadě, jednotlivé epizody mají lepší děj, i když je silně kazí nepřátelský vpád malovaných dětí a dětiček. Jo jo, poučení je jasné. Mládež se sama o sobě bavit nedokáže, jenom se nudí, musí začít chodit do pionýra, aby něco zažila. ()

Reklama

Reklama