Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak určite je to film, u ktorého sa výborne odreagujete, je to svižný akčne-dobrodružný film s prvkami komédie, proste tento film sa Bruceovi Willisovi podaril, ale aj tak tomu máličko niečo chýba. Miestami sa človek v deji stráca, ale aj tak je to v pohode. Teraz možno už klasika, ale keď som sa na to nedávno znova pozrel, tak ma to, až na niekoľko drsňáckych hlášok, neupútalo. V dnešnej dobe už to asi nie je ono. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Solidní old-schoolová bláznivá dobrodružná komedie, která si lehce a láskyplně hraje s dobrodužným žánrem a s neporazitelným hrdinou. Nečekejte fekální humor, spíše nadsázku a hlášky (doporučuji originální znění), protože věční kluci Willis a Kraft si jen tak hrají. Bohužel se nepodařilo namíchat ten správný koktejl - pro všechno to hraní se zapomnělo na scénář, ale i tak je to dobrá zábava. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších omylov vo Willisovej kariére a dokonca aj v tej MacDowellovej. Takže radšej ruky preč. Milovníci ranných 90tych rokov a VHS kultúry to už ale aj tak omylom videli, lenže aspoň vedia, že sa k tomu netreba vracať a televízne reprízy (ktorých je prekvapivo celkom dosť) ignorovať. Ale ako pozerám, pre mnohých má tento film svojské kúzlo. Ja to s ním už radšej nikdy nerisknem. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude asi velká hovadina, věděl jsem, že se jedná o film, který prodělal nejvíc peněz v historii (cca 57 milionů dolarů), a věděl jsem také, že Willis v ryze komediálních rolích umí pořádně přestřelit. Přesto všechno jsem se ale na Hudson Hawk hodně těšil- bláznivá parodie se známými tvářemi mi totiž vždycky přijde k chuti. No a výsledek je opravdu nepředstavitelný. Děj je stupidní do takové míry, že akční perly s Chuckem Norrisem by se mohly promítat na filmové akademii, pitvořící se herci zesměšňují sami sebe a na opravdu povedený fór se scénárista hodně zapotí. Jenže film neskutečným způsobem táhne právě Bruce Willis, jehož ironický úšklebek je prostě neodolatelný a svou roli si užívá tak viditelně, až mu ji nakonec uvěříme. Navíc se pořád něco děje, příběh má ohromný spád a v druhé půlce už jen srší šílenými gagy, mezi nimiž se naštěstí najde i pár nezapomenutelných. No a akční závěr nasadil celé taškařici takovou korunu, že ty 2* bych si snad nadosmrti vyčítal, i když by asi byly úplně zasloužené. 55% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt jizda, nechapu, proc nema film vyssi hodnoceni. Pribeh je dostatecnej, misty se to docela solidne zamotava a diky tematu dokaze slusne zaujmout, ale celej je hozenej tak trochu do uchylarny, takze si na to clovek musi zvyknout. Jinak triky jsou dostatecny, herci jsou paradni, z vedlejsich Caruso a krasna Andie a Bruce je tady naprosto perfektni a haze jednu hlasku za druhou. Nicmene i ostatni sem tam nakou hlasku hodi. No a zaporaci jsou desny hovada, ale nemuzu si na ne stezovat. No a navic se porad neco deje, bud naky kradeze, akce nebo gagy a hlasky, takze se clovek ani minutu nenudi a i kdyz je to desna uchylarna, tak musim dat 5*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu zazní i skladba „The Power“ od Snapa. Součástí soundtracku však není. (Terva)
  • Annu Baragli mala pôvodne hrať Isabella Rossellini, avšak kvôli problémom s chrbtom musela po niekoľkých dňoch natáčania projekt opustiť a prenechať tak miesto Andie MacDowell. (misterz)
  • Známý kritik Peter Travers napsal, že se při sledování filmu „chce divákovi křičet na herce a prosit je, aby přestali”. (Coldrex)

Reklama

Reklama