Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

castor 

všechny recenze uživatele

Lidsky uvěřitelná komedie, která v sobě míchá romanci, tu a tam si to směle nakračuje k psychologickému dramatu. Hlavním motivem je odlišnost dvou sester – mladší rozháraná Maggie, co do postele dostane kdekoho, je krásná, sexy, ale zato nezodpovědná a ne právě inteligentní, starší Rose je workholikem, denně žijící stejně načrtnutým životem, pečlivá, bez jistého partnerského zázemí. Jejich vrtkavý vztah ukončí Maggiina touha po dalším muži a zničí tak donedávna slibně fungující románek své sestry. Obě opouští své doposud uznávané hodnoty, Maggie své nové já hledá na Floridě, kam se vydá hledat vlastní babičku, Rose se vzdá slibné kariéry právničky. V těchto momentech Maggie zjistí, že není tak hloupá a nezodpovědná, život její sestry zase změní konečně snad ten pravý. Ocenit lze určitě několik motivů, které v podobném žánru romantické komedie příliš často nevídáme. V tom tkví ale zároveň hlavní problém, protože tvůrce L.A. – Přísně tajné nezajede vždy dostatečně hluboko do garáže. Nesourodost jednotlivých epizod spojují spolehliví herci, v čele s výtečnou Toni Collette, která konečně získala roli, která dokázala prozářit její umné herectví. U Cameron Diaz už to tak slavné není. Ta sice během každé příležitosti pobíhá neustále polonahá, z její postavy vzteklé Maggie se dalo určitě vytěžit víc. Líbila se mi bezesporu spíše v druhé polovině filmu (tajemství dyslexie), přesto oproti filmům, které na nás dříve chrlila, je to příjemná změna!! ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu s pitomým názvem jsem z nějakého důvodu čekal jen další hloupoučkou romantickou komedii s Cameron Diaz, ale ejhle, vylouplo se z toho inteligentní rodinné drama o dvou úplně odlišných sestrách, které bez sebe i přesto nedokážou žít. Obě hlavní představitelky excelují a celý film příjemně uteče i přes dlouhou stopáž. Milé překvapení a slušné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

zuza99 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, že hodně nesnáším Cameron Diaz, no tak to asi nebude tak horký :D Film se mi líbil, i přes to že měl dvě hodiny mi nepřišlo, že by se nějak vlekl. Zase mám o něco víc radši Toni Collette. Trošku víc přeslazený konec, šaty byly moc krásný. Dokonce mi nepřišel dabing tak příšerný jako obvykle. No něco se se mnou asi děje :D 3,5 * ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

priblblá a nasladkastá nie vtipná komédia pre americké paničky, aby si poplakali a utešili sa, že nie sú na tom zle, že na nich čaká láska ich života, všetko bude dobré, nice, sweet a cool a pritomvšetkom sanič nedeje. Jediné, čo môže ten film ponúknuť, je pekné telo cameron diaz, ale na to predsa stačí navštíviť nejakú jej fanpage a nepozerať dvojhodinovú hovadinu ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že k pochopení filmu stačí shlédnout posledních asi 50 minut. Ale to by byla sakramentská chyba! Přišli byste totiž o první půlku, v níž je Cameron Diaz víc neoblečená, než oblečená, která jede více v komediální rovině a rozehraje se zde několik málo "zásadních" bodů (které ve výsledku vlastně stejně moc zásadní nejsou, ale o to nejde). Závěrečná svatba (co to tutlat, je to romantický film, tak kdo čeká něco jiného, že?) je ovšem typicky hloupě patetická a nezachrání ji ani megadojemně roztomilý kukuč Cameron. Samotný příběh i film je průměrný, ale čtyři hvězdičky si zaslouží, minimálně z jednoho blonďatého důvodu... :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Film byl původně plánován tak, že roli Maggie Feller bude hrát Toni Collette a Sarah Michelle Gellar bude hrát její sestru Rose Feller. Poté, co Sarah opustila natáčení, Toni souhlasila, že bude hrát Rose. (newpage)
  • Toni Collette kvůli roli přibrala 15 kilogramů, které postupně shazovala, přesně tak jako její postava. (imro)
  • I když Toni Collete ztvárnila starší sestru Camerion Diaz, ta je od ní ve skutečnosti starší o dva měsíce. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama