Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický psychiatr Isaac Barr naslouchá pacientce Diane Baylor, která mu vypráví svůj sen o květinách. Večer ho pak navštíví její sestra Heather Evans a prozradí mu, že Diana byla v dětství znásilněna otcem. Druhý den na něj čeká před domem a vypráví mu, že otec za podivných okolností uhořel a ze založení požáru je podezřelá právě její sestra. Ještě ten večer rozvedený lékař atraktivní krásce podlehne a stane se jejím milencem. Žena mu řekne o svém manželství s gangsterem Jimmym Evansem, od něhož prý nemůže odejít. Isaac se od přítele, advokáta O´Briena, dozví, že Jimmy je opravdu nebezpečný. Zanedlouho je však gangster mrtev. Heather ho v záchvatu vzteku zabije činkou. Přestože prokurátor později u soudu tvrdí, že šlo o chladnokrevnou vraždu, podaří se jejímu obhájci O´Brienovi s pomocí Isaaca dokázat, že žena nebyla za svůj čin odpovědná. Místo do vězení se tak dostane do nemocnice. Isaac zjistí, že sen, který mu Diana vyprávěla, byl opsaný z Freudových spisů. Heather chodila na všechna soudní jednání, kdy on vypovídal jako znalec. Přijde i na to, že žena zdědí z manželovy pojistky čtyři miliony dolarů. V nemocnici Heather potvrdí jeho podezření - vraždu pečlivě připravila. Současně má v hrsti i jeho, protože má schovanou činku, vražedný nástroj, na níž jsou jeho otisky. Detektiv Huggins, vyšetřující případ, si také dal fakta do souvislostí a Isaac se rázem stává podezřelým číslo jedna. (TV Nova)

(více)

Recenze (75)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jsou herci, které když vidím, mám chuť zvracet. Když vidím Richarda Gerea, mám chuť výt. Ať hraje, co hraje, vždycky vypadá jako přerostlý a pořádně degenerovaný pudl. Kim Basinger je na tom podobně. Ať hraje, kde hraje, působí jako nesympatická hysterka. Líbila se mi jen Uma Thurman, která co do hereckého výkonu předběhla pudla i hysterku ne o několik o délek, ale o celou závodní dráhu. Dívat se na ty dva bylo skutečně mrazivé, jen tu vášeň jsem nějak nepostřehla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prošel jsem si etické principy Lékařské asociace. Dokonce ani speciální poznámky pro psychiatry neříkají nic o vyspání se sestrou pacientky." Jenže kdo je tady pacientka, kdo vrah a kdo namyšlený idiot? Ono se to všechno samozřejmě vyřeší. Nicméně žádná velká zábava to není, ale "nemocné" holky mají parametry, kterým je snadné podlehnout, advokát O´Brien umí jedinečně pracovat s pravdou a vlastně mě chvílemi bavil i neprofesionálně nadržený doktor Barr. Jen ten thriller nebyl moc dramatický, romantický ani erotický, což je škoda. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Celkově průměrné drama, které nás chce tak moc šokovat, až v závěru budete opravdu šokováni. Jenže tupostí, kudy se zpočátku kvalitní příběh vydal. Naštěstí to tu zachraňuje trio Gere + Basinger + Thurman. Takže na ty tři puntíky to akorát vychází… Mimochodem, toho debila, který určil, že by nebyl špatný nápad, aby Gera daboval Pomeje, bych pověsil za koule do průvanu… ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Thriller starej dobrej školy prelomu 80. a 90. rokov, ktorý držia najmä herci vo vedľajších úlohách, obzvlášť Eric Roberts je dráždivo slizký. Skvelá kamera a maják v hlavnej roli zatienia aj niektoré scenáristické "nedostatky" vrátane prehnaného záveru. Dej spočiatku odsípa až klubovo pokojným tempom, filmu sa našťastie darí vyvolávať v divákovi vnútorný nepokoj a očakávanie čohosi zlého, ktoré je nakoniec možno viac smiešne ako temné.....no sranda film! ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Takové hodně mdlé a ošizené erotično. Podle názvu filmu a hereckých jmen Richard Gere a Kim Basinger jsem si představovala mnohem víc vášně a mrazivější příběh. Takhle z toho nejlépe vychází tajemně svůdná Uma Thurman a to je na takový thriller s hvězdným obsazením a sexuálním podtextem přece jen málo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Kim Basinger o filme povedala: "Pre tento film som bola vo svojom vlastnom svete. Nikdy som ho nevidela." (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár bol zasadený do New Yorku, ale bol zmenený kvôli prebiehajúcemu štrajku odborov. San Francisco bolo vybrané kvôli jeho „charakteru“ a ikonickým lokalitám. (Arsenal83)

Reklama

Reklama