Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španělská filmařská tragikomedie, odehrávající se roku 1938 v německých, tehdy už nacistických, filmových ateliérech UFA. Španělský filmový štáb sem přijíždí realizovat dvojjazyčnou koprodukci milostného příběhu z Andalusie - Dívka tvých snů. Hlavní roli hraje mladičká hvězda Macarena, která tajně chodí s režisérem, ten se však nehodlá rozvést. A aby jejímu trápení nebyl konec, zamiluje se do ní sám velký Goebbels. Macarena nesmí jeho okaté pozornosti, mířící zcela nepokrytě k intimnímu vztahu, odmítnout, jinak by ohrozila osud celého projektu i kariéru všech kolegů. Její vztah ke zdánlivě pasivnímu, ve skutečnosti však bezmocnému, režisérovi vychládá, s Goebbelsem bojuje a nakonec se snaží najít útěchu u mladého židovského vězně, kterého produkce najala na kompars. I tak zapeklitá situace se zauzlí ještě víc v okamžiku, kdy se její přítel pokusí o útěk... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce o ničem. Ubohá fraškovítá rádoby groteska, která nemá zádné jednotící téma. Nejedná se ani o komedii, není se čemu smát. Španělstí filmaři sice poznávají, že fašismus není asi to pravé ořechové, ale celý problém s Goeglesem a jeho přehnanýma vášně není ani napínavý ani vtipný, spíš nechutný. Naprosto zbytečný film i když docela pěkně barevný. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní film. Zábavný, temperamentní, od začátku do konce není místo pro hluché místo ;) Kamera, režie, produkce - vše je tak dobré, že vás během filmu ani nenapadne posuzovat herecké výkony. Žádné intelektuální ponaučení na každém kroku film nenabízí, přesto je velmi svěží, vtipný, nenucený, a právě touto široce přijatelnou formou se zabývá i velmi důležitými otázkami. Výborný Miroslav Táborský v každém záběru je inventářem, bez nehož by scény postrádaly svůj význam, právě jeho dialogy jsou humorným kořením filmu. Stále nejlepší španělský film, který jsem kdy shlédla. Trefně reflektuje španělský postoj k seriózním problémům. To někdy v reálu dopadá katastroficky, ale minimálně pro film je to velmi příhodné. Penelope Cruz je jako jako herečka i jako ztělesnění ženství dokonalá. Karel Dobrý předvádí skvělý výkon a dobře zosobňuje tragiku polského a ukrajinského židovství (skrytou ve smutných očích Hany Karadžičové a celého tohoto etnika). To je osvěžující, vzhledem k jeho většinou ortodoxně "árijským" rolím. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Film dívka tvých snů je lahůdka a patří bezesporu k tomu nejlepšímu co rok 1998 vyprodukoval. Mimochodem film se natáčel u nás v ČR. Snímek s pozoruhodnou kamerou je natočen zkušenou režisérskou rukou a má propracovaný scénář, který ve výsledku doplnily skvělé herecké výkony. Dívka tvých snů se stala ve Španělsku velmi úspěšným filmem a je tak vzorným příkladem povedené evropské filmařiny a spolupráce. Důkazem toho je i výroční Goyova cena pro českého herce M. Táborského. Jo a taková perlička na závěr: mladá P. Cruz se při natáčení v čechách zamilovala. Přítele našla mezi technickým zázemím štábu a po natáčení s ním odjela do rodného Španělka... (hotová pohádka že? akorát že to, k smule přítele, nevydrželo dlouho) :-) ()

predsedajs 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě tak nějak záhadně minul, humor se mě příliš nedotkl a příběh včetně závěru mi přišel takový divný. Za za pár dní si z něj budu pamatovat jen výborného Miroslava Táborského. ()

brectule 

všechny recenze uživatele

Povedené dílko, které "našince" potěší hlavně úspěchem Miroslava Táborského - bezvadného českého herce s velkým H. a osobitým šarmem. Myslím, že všichni herci byli dovedeni ke skvělým výkonům. I příběh má spád a vtip. Krásné zlehčení vážné situace za 2.sv.války. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pri niektorých snímkoch sa človeku ťažko hľadajú slová a tento film je toho dôkazom. Ono niežeby to dejovo nebolo vcelku zaujímavé a miestami aj vtipné, ale nedostavila sa ku mne v podstate žiadna emócia. Príliš strojený a ťažkopádny film, ktorého námet sa podľa mňa dal spracovať o dosť lepšie. Penelope Cruz krásny bonus, ale to jednoducho nestačí. 50 % ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Trochu bláznivá tragikomedie o setkání španělských herců a španělské mentality s natačením v Goebelsově UFA. V hlavní roli očí krásné Penelope Cruz a roztomilá bilingvní španělsko-německo-ruská komunikace. Uchvatný Miroslav Táborský v roli tlumočníka, scéna s tklivým tlumočením tance Penelope s Goebblesem je nezapomenutelná.. Natočené údajně podle skutečných událostí z natáčení Andaluských nocí. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Nejúspěšnější španělský film roku 1998. Filmová hvězdička Macarena padne do oka samotnému ministru propagandy Goebbelsovi při natáčení španělského štábu v roce 1938 v německých, tehdy už nacistických, filmových ateliérech UFA. Nemůže odmítnout jeho pozornost, protože by mohla ohrozit kariéru všech kolegů. A protože krásná Penelope Cruz je španělka a německy neumí ani slovo, je třeba tlumočníka. Na scénu tak přichází Václav, v perfektním podání Miroslava Táborského. Původně to měla být menší role, za kterou ale nakonec Miroslav Táborský získal poprvé jako cizinec jednu ze španělských výročních filmových cen Goya – a to za Objev roku. Miroslav Táborský pak předaboval svoji roli i pro českou verzi filmu. ()

huriccan 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavej za co dostal Mirek Táborský prestižní španělskou cenu a musím říct, že mě film mile překvapil a když vás něco mile překvapí, hodnotíte to vysoko, ne? ()

P.Venuše 

všechny recenze uživatele

Příjemná tragikomedie, která dokazuje, že i vážné téma se dá natočit vtipně a s grácií. Pro nás velmi zajímavé obsazení, kde se v jedné z hlavních rolí blýskl Miroslav Táborský. Na konci filmu mne naprosto rozbila scénka s omráčeným Goebbelsem a výkřikem „Teď už nás nezachrání ani Hitler“. ()

jincer 

všechny recenze uživatele

9/10 Je mi jasné, že to není kinematografický zázrak, ale je to moje srdeční záležitost. Fungující příběh, krásná chemie mezi herci několika národností, úchvatná atmosféra. Miroslav Táborský si po zásluze odnesl španělskou filmovou cenu. ()

gizi

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem se 30.8.11 dívat asi půl hodiny a musel odejít. Pokud by to pokračovalo v tomto duchu, stěží bych dal víc než 40%. Prostě ani sranda, ani romantika, ani nic. Nuda o ničem. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně jsem se na to podíval jen kvůli tomu, že se učím španělsky(ten hlavní duvod) a pak jsem to chtěl vidět, kvůli Miroslavu Táborském, který tam má velmi slušnou roli a často je na kameře. Takže tomu patří největší poklona, protože jestli se dokázal naučit španělsky za tak krátkou dobu, tak to musí člověk smeknout. Jinak zbytek filmu.... dá se na to dívat, ale nic co bych si musel zapamatovat. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se nudila, takže můj žánr to není, ale vcelku příjemný film a kupodivu mě zaujal "Goebbels", myslím, že této úžasné nebezpečno-sladko-slizské role se zhostil u nás ne moc známý rakušan Johannes Sillberschneider na výbornou!Prostě - mocní padouši mě vždy přitahovali. Jinak zajímavá kamera, kostýmové show! ()

Reklama

Reklama