Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (692)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy Stallone ještě válel jako neochvějný a nasteroidovaný John Rambo. Když kolem něj vybuchovaly granáty, tak něco jako střepiny neexistovalo. Když chtěl sestřelit vrtulník, neváhal si výzbroj půjčit od Robina Hooda moderní doby. Film v podstatě šlape jako dobře namazaný stroj a je výrazně akčnější a dynamičtější než první díl. Změna režiséra nebyla nutná, ale došlo k ní. George P.Cosmatos sice nikdy nebyl nijak suverénní režisér, ale zde předvedl to nejlepší ze svého režisérského ranku. Stallone v obrovské formě, a to hlavně fyzické, obdivuhodně dokázal zvládnout akční scény, z nichž prýští poctivost a dobrá připravenost. Naolejovaní hrdinové se dnes změnili na nagelované, a tak dvojka Ramba dává vzpomenout na nesmrtelné osmdesátkové akční hrdiny. Budiž jim filmová akční půda lehká. 80% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nikoliv slabší druhý díl. Jen absolutně jiný, o hodně akčnější a ukazující, že kde je peklo, tam je Rambův domov. Rambo stojící za Rusákem pokrytý blátem stojí minimálně za Oscara v oblasti válečné taktiky:) Dokonce zde máme opět emoce a navíc i souboj vrtulníků. No jak říkám akční paráda! ....Murdock! I'm coming to get you! 100% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního filmu "First blood" se nese ve zcela jiném duchu. Zatímco v jedničce vyniká zejména boj muže proti muži a schopnost přežití a obrany v divočině, zde uvidíme snad všechny druhy boje (kulomet, nůž, bombardér, luk). Není zde tolik silných a dojímavých scén jako v jedničce, ale některé tu jsou ("Rambo, nezapomeneš na mě"). Zkrátka "Rambo dvojka" je efektní akčňák typický pro 80.léta. Avšak je i něčím výjimečný a nezapadá do akčního standartu osmdesátých let. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno, Rambo dvojka sa mi lúbila viac, ako jednotka, ale furt to je na jedno kopyto. A tak isto, ako v prvej časti, tak ani tu som sa nedočkal, kedy sa plukovník Trautman, stvoriteľ Ramba - mašiny na zabíjanie, konečne vytasí s nejakými ťahmi, no a opäť nič. Ved' ten chlap je tam úplne nahovno! Uvidíme, ako sa veci vyvinú v trojke, ale kedy sa do nej pustím, to vie len pánboh... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání naštěstí byla alespoň z části vyslyšena a dvojka pro mě byla o něco menším utrpením než jednička. Vyjma přestřelené pasáže s elektřinou (i když věřím, že nic člověka nenabudí do běhu v džungli tak jako pár dobře myšlených voltů) zde nebylo tolik blbostí, a když už se nějaká objevila („mysl“, had, nůž na dráty či hrátky s dírou ve skle vrtulníku), byla spíš úsměvná než by diváka vyloženě štvala. Nemohla samozřejmě chybět vložka se zlými soudruhy (na druhou stranu ruští hoši sice selhávají, ale jejich technika nikdy), patetický monolog v závěru a vůbec přepálený konec, avšak celkově si u mě druhý díl oproti prvnímu o 1* polepšil. Navíc, další pasáž ze Žhavých výstřelů dostala v mých očích nový rozměr. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (74)

  • Ve filmu se na straně amerických nepřátel z Vietnamu a Sovětského svazu objevuje válečná technika z arsenálu Spojených států, konkrétně se jedná například o Jeep Willys, vrtulník Bell Uh-1 nebo kulomet M-60. (Jirka_Globus)
  • Při natáčení útoku na zajatecký tábor bylo zničeno pouze 5 chatrčí. Ve filmu je ovšem zobrazena exploze okolo 10 budov. Záběry byly různě upraveny, převráceny či použity z jiného úhlu, aby byl vyvolán dojem výbuchu více budov. (Žralok)
  • Rozpočet filmu byl 44 milionů amerických dolarů. (Čiban)

Reklama

Reklama