Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Stačí na začátku mileneckého vztahu jedna nepromyšlená lež, jako jsem ženatý a mám tři děti a pak po roce tu dívku požádat o ruku a máme zaručeně o zábavu postaráno. Mladičká modrookatá kráska Goldie Hawn a v té době snad nestárnoucí Ingrid Bergman, dvě okouzlující a skvěle hrající ženy z, kterých nejde spustit zrak a jako vždy skvělý Walter Matthau. Jo byla to móóóc příjemná podívaná. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavá trojice, u které je od začátku jasné, kdo s kým skončí :) Hodně naivní a puberťácká role Goldie Hawn jí ve 24letech přinesl Oscara :) Za takovouhle střeštěnost je to fakt výkon :) Ingrid Bergman bylo v době natáčení 54 let!! To mi vyrazilo dech, jelikož jsem žila v domnění, že její postava je o dost mladší :) Jak tu již několikrát bylo zmíněno - její taneční kreace byli skvělé, ale ona v tom vypadala spíš směšně, jak to k ní nesedělo :) Je to dobře praštěné, svižné a zamotané :) Hodně úsměvné a Matthau jako "svůdník žen" mezi ně skvěle pasuje :) ()

Reklama

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Lidi, buďme rádi, že máme ČT2, protože vysílá v úterky parádní filmy a navíc bez reklam. Goldie Hawn na počátku své kariéry. Neskutečně roztomilá a krásná!!! Ingrid Bergman je víc než famózní. Ta její reakce na "frigidní sestru".... výtečné! Mathau ani nemůže být zklamáním, chlap, který myslí v první řadě na sebe, v druhé řadě na sebe a pak až teprve na sebe. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě to přišlo docela nudné. Na starší komedii, přestože z USA, jsem čekal vyšší úroveň vtipu. My jsme v té době měli mnohem krásnější herečky, takže Goldie se může jít zahrabat. Ta byla ke všemu dost blbě nadabována a úplně mi to kazilo dojem z její postavy, chvilkami totiž vytvářela velmi inteligentní závěry a chvilkami působila jak 15ti letá holka. Naopak půvabně působila Ingrid, u ní klobouk dolů a většina mého hodnocení putuje právě jí. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Skvělý, skvělý, skvělý, SKVĚLÝ FILM!!! Musím se přiznat, že jsem nejdříve viděl remake a až pak originál, což se dá sice považovat za svatokrádež, ale myslím, že mé hodnocení tím není nijak zkreslené... Tenhle film je prostě skvělý, Goldie Hawnová až famózně debilní (Oscar zcela zasloužený), Walter Mathau báječný jako vždy a Ingrid Bergmanová dokonalá (jako vždy)... Film jsem viděl s dobovým (skoro, vznikl až o osm let později) dabingem, který se vyznačuje tím, že dabéři byli velice podobní hercům, které dabují... Byl to skvělý zážitek, těším se, až se na film podívám znovu abych si zapamatoval ty hlášky a poznámky, které diváka celým filmem provázejí... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)

Reklama

Reklama