Reklama

Reklama

To, že si španělský král Filip (P. Štěpánek) vyvolil za nevěstu chudou dívku Charlottu (M. Bočanová) z Anglie, nebylo příliš po chuti jeho matce – královně Viktorii (B. Bohdanová). A tak začala za zády svého syna všemožně intrikovat. Jakmile musel král odcestovat, začala v dopisech snachu očerňovat. Dokonce ji obvinila z nevěry! Tato pomluva mohla královskou dvojici navždy rozdělit. Jestliže se tak nakonec přece jen nestalo, měla na tom zásluhu především mladá královna a její věrná láska k podezíravému králi. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

honajz 

všechny recenze uživatele

Předně to není pohádka, ale psychologicko-historické drama (super téma pro pořad Soudkyně Barbara!), Mahulena Bočanová mi nikdy nepřišla jako extra herečka, její převlek za Juana mi přišel nepřesvědčivý, Morávková tragická, a nakonec si člověk říká, tak,a teď už ho může podvést, bude jí věřit i to, že sníh je černý. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....tv spracovanie až tak nevadí -ale 41 ročný Petr Štepánek ako kráľ a 22 ročná kráľovná v podaní M.Bočanovej (ktorá mimochodom vyzera podstatne staršie) to je ozaj kombinácia na pohľad i na posluch k nevydržaniu.....P.Štepánek pripomína svojím výkonom básnika zo seriálu Major Zeman ... no a M.Bočanová ....bez urážky - neotesané POLENO.... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla pohádka, ale smyšlený historický příběh a přesto (nebo právě proto), že jsem vše sledovala jedním okem a poslouchala jedním uchem, sraly mě prkenné projevy herců, klinklavý hudební podkres, vypulírované kostýmy i divná kamera. Spousta známých hereckých jmen a možná to ani po stránce scénáře nebylo až tak špatné, ovšem já jsem se s touhle papundeklovou historkou mentálně i emotivně naprosto minula. 40% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Moc pohádkový tento příběh nebyl, ale spíše šlo v příběhu o lásku, žárlivost a zlobu. První polovinu mě nesmírně iritovala králova matka Blanka Bohdanová, svou semetriku si zahrála opravdu dobře. Druhá polovina už je přeci jen aspoň trochu příběhová a malinko se nám prostý děj zamotá. Delší pohádka by v pohodě zvládla zkrácení na klasickou hodinu, zde není co tak dlouho hrát. Jediné, co tuto pohádku odlišuje od těch typických hodinových nedělních, je zasazení do skutečného zámku a do venkovních exteriérů. Naprosto průměrná pohádka. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch pohádek, které mi utkvěly v paměti. Vzpomínám si, jak jsem si říkal, že jestli pricezna půjde na ten ples, bude to pořádný průser (tak přísně král v podání Petra Štěpánka působil). Dnes si z ní přináším poučení, že někdy je láska taková, že není problém ženu od společného lože poslat rovnou na popraviště a žena, která byla na to popraviště poslána, může zasvětit svůj další život tomu, aby ji vzal na milost ten, jenž ji na to popraviště poslal. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Filmovým královským sídlem byl zámek v Opočně. (rakovnik)

Reklama

Reklama