Reklama

Reklama

To, že si španělský král Filip (P. Štěpánek) vyvolil za nevěstu chudou dívku Charlottu (M. Bočanová) z Anglie, nebylo příliš po chuti jeho matce – královně Viktorii (B. Bohdanová). A tak začala za zády svého syna všemožně intrikovat. Jakmile musel král odcestovat, začala v dopisech snachu očerňovat. Dokonce ji obvinila z nevěry! Tato pomluva mohla královskou dvojici navždy rozdělit. Jestliže se tak nakonec přece jen nestalo, měla na tom zásluhu především mladá královna a její věrná láska k podezíravému králi. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Spíš jakože romantický příběh než pohádka, s dost nevyrovnanými hereckými výkony (hrozný je obzvlášť anglický lord Vašut a naivní dívenky v podání Postlerové a Morávkové, výborná je Bohdanová). Nechápu, jak Bočanové převlek za Juana mohl někdo spolknout, to se jí museli dívat výhradně do očí nebo být stářím poloslepí (lord Spencer) či mladí a hloupoučcí (Joyce). Jinak celkem pěkné kostýmní zasazení do přelomu empíru a biedermaieru, potěší i použití mantily, i když jen u královny vdovy. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ani sebekvalitnější herci, kostýmy nebo exteriéry nenahradí kvalitní příběh. O podezíravém králi je vystavěno jen a pouze na žárlivosti a dialozích. Že ona něco provedla, on tomu uvěřil a oni to pak vysvětlili. To pro mě ale nestačí. Tím spíše ne, aby to bylo považováno za pohádku. Je to spíše něco jako historický příběh. Příjemné bylo vidět Josefa Beka, protože ten se jinak v osmdesátkových filmech moc nevyskytoval. Respektive vyskytoval, ale ne v těch, které by se běžně a často vysílaly v televizi. Dramaticky strašně slabé a nezáživné. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Mezi všemi těmi českými pohádkami jako pohlazení po duši je tahle spíš historická story inspirovaná něčím ze Španělska hodně mimo zažité trendy. Petr Štěpánek jako král Filip, který děsně žárlí na svou ženu Mahulenu Bočanovou a uvěří pomluvám své matky ... to zní jak z nějaké levné vztahovky, ale mně se to jako malému líbilo. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Perfektně zpracovaný historicko-pohádkový příběh o žárlivém španělském králi, kterého výborně hraje Petr Štěpánek. Krásná Mahulena Bočanová (mladá královna) převedla taktéž jeden ze svých nejlepších výkonů, co jsem kdy viděl a výtečně zahráli i pánové Kostka s Bekem. Marek Vašut je ten správný frajer jako vždy a Blanka Bohdanová v roli zlé královny - to je pastva pro oči i uši. Člověk má úplně chuť jí dát na zadek, jaká je to potvora. Skutečně parádní a věrohodný výkon! Tato pohádka velmi potěší jak větší děti, tak i dospělé. Jasný plný počet bodů. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pro mě nuda. Nemám rád až na výjimky filmy, kde jsou muži v převleku za ženy a naopak. Mejčulena Bočanová (tak se sama nazvala při moderování Her bez hranic) je tak trochu chlapka i bez převleku. Děj mě nijak nezaujal a téma vztahů mezi angličany a španěly je mi tak vzdálené, jako obě tyto země. Rozhodně to podle mě není pohádka, a už vůbec ne pro děti. Oproti exteriérům vypadají interiéry královských hradů a zámků velmi chudě. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Filmovým královským sídlem byl zámek v Opočně. (rakovnik)

Reklama

Reklama