Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si moje maminka pravidelně pouští už asi n-tým rokem vždycky na Vánoce, a já, přestože už ho znám nazpaměť, většinou taky neodolám a podívám na něj po n+1-té. A pořád je hodně zábavný. Jedna z nejlepších opravdu bláznivých komedií všech dob. Bohužel existují 2 verze dabingu, a ta, co šla v TV zabíjí spoustu dobrých vtipů, takže si radši pořiďte originál s titulky a máte zábavu jistou. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Každé Vánoce, na štědrý den si tenhle film s rodinkou pouštíme, a každý rok se u toho stejně dobře zasmějeme. Film jsem neviděl v původním znění, ale s dabingem kde hlavní postavu dabuje Petr Oliva, Který to nadaboval teda výborně. A jiný dabing mi rozhodně neseděl. Skvělý film, bez kterého si nedokážu představit Vánoce. 90% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Angelo Badalamenti: 1. Christmas Vacation - Main Titles (02:56) ,2. "Take It Russ" (00:30) ,3. Hey, Santa Claus (02:27) ,4. Clark's Remark (00:27) ,5. The Spirit Of Christmas (05:08) ,6. Shitter Was Full (00:43) ,7. Christmas Vacation Medley (05:04) ,8. Aunt Bethany's Arrival (02:17) ,9. Hallelujah Chorus (03:38) ,10. Feeding The Dog (00:40) ,11. Mele Kalikimaka (02:57) ,12. Clark Explodes (01:37) ,13. Here Comes Santa Claus (02:47) ,14. Eddie's Gift (01:12) ,15. Joy to The World (01:06) ,16. Hell's Threshold (00:51) ,17. Christmas Vacation - End Titles (03:10) ,18. Rocket's Red Glare (01:03) ,19. Filler (00:16) ,20. Holiday Road (02:12) ,21. Dancin' Across The USA (03:07) ,22. Holiday Road (02:20) ,23. Christmas Vacation - Radio Edit (03:23) ,24. Radio Commercial (02:20), ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Herec Chevy Chase nepatrí zrovna medzi mojich obľúbených komikov. Nevybudoval som si vzťah ani ku jeho filmovej rodinke, s ktorou trávi svoje bláznivé dovolenky. "Prázdniny v Amerike" (1983), "Prázdniny v Európe" (1985), "Vianočné prázdniny" (1989), "Dovolenka v Las Vegas" (1997). On ako hlava rodiny, jeho nesympatická manželka a dve protivné detiská nikdy nezískali moje sympatie. Keby som si však mal vybrať môj najobľúbenejší diel z tejto komediálnej série, tak by to boli asi "Vianočné prázdniny". *** ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase to je taky moj mily predchodca Jima Carreyho. Jeho mimika, vtip a trapnost v jednom su totalnou lahodkou. Vianocne prazdniny jednoznacne patria kazdorocne pod vianocny stromcek. Dnes som si dal po rokoch repete a bavil som sa genialne. Vyborne gagy, minimalna zapletka, vela trapasov. Vianoce bez tohto filmu su u mna polovicne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (39)

  • Poté, co se Clark (Chavy Chase) neúspěšně snaží rozsvítit 25 tisíc žárovek na domě, požádá svého syna Rustyho (Johnny Galecki), aby mu je jednu po druhé pomohl zkontrolovat. Následující gag, kdy Rusty sleduje zápěstí, předstírá, že na něm má hodinky, a začne se vymlouvat, je typický právě pro Chaveyho Chase, který jej používá celou svou kariéru. (Krissty)
  • Pivo, ktoré bratranec Eddie popíja počas vypúšťania septiku, je Meister Brau. (m.a.t.o.)
  • Rezidencia na Melody Lane, kde filmovo býval Clarkov šéf Shirley, sa nachádza na adrese 727 W Kenneth Road, Glendale, štát Kalifornia. (megacik)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama