Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nepekne zdĺhavý pásový produkt s príliš skromnou dávkou napätia, klišé a najväčším možným hereckým trapasom v podaní Paris Hilton. Ale múzeum je pekné, digitálne finále v tomto žánri nevídané a zopár masakrov chuťovkových (najviac ma potešil prstík Elishy Cuthbert). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já teda dycinky raděj spíš ty křídy, než voskovky... Nakonec to ale stejně nejlepší je uhlem... ;o) . . . Nu, ale zase v rámci žánru - jistá originalita se tomuhle >dílku< upřít nedá... - - - - - (Poprvé viděno 23.1.2009 na tv Prima, komentář zde jako mnohý, v paraf(rázích;-)ínu inu rozpuštěný - 24.1.2009) ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ach Vincente, Vincente, keby si videl tento polstoročie mladší remake jedného z tvojích vydarených filmíkov, určite by si od vzrušenia začal ako cirkulárka rotovať v hrobe, pričom ani náhodou by to nebolo spôsobené vnadami Paris Hilton... :-) Je to veľmi smutné, ale tento remake sa nezmohol na nič viac, iba na preťahované (hlavne prvá polovica) a chabé kopírovanie Sawyerových rodinných eskapád z Texasu. Jedna hviezdička je potom za tých zopár príjemných inovácii zažitých klišé a ta druhá SPOILER: za cynicky zvrhlé, ale neodolateľne "príťažlivé zakillerovanie" postavy Paris Hilton... . To sa musí proste vidieť :-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to. Ufiknutý prstíček čouhající z mřížky neskutečně ruluje. Hilton je sice opravdu děsná herečka, ale také je dost sexy. Mile mne překvapila dobrá atmosféra, která se staré předělávce lepila po celou dobu stopáže na paty. Dechberoucí konec, a hlavně scénka v kostele si pak zaslouží velký palec nahoru. Líbilo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Společnost Dark Castle vyprodukovala už slušnou dávku hodně nepřesvědčivých hororových thrillerů (Gothika, Loď duchů), tentokráte si mě ale kupodivu docela získala remakem nepochybně zručnějšího originálu. Šestice přátel míří na fotbalový zápas, ale osudnou chybu udělají hned v polovině cesty, když se rozhodnou přespat v lesích nedaleko nenápadného městečka, na kterém se vypíná dům voskových figurín. A jsme v teenagerském hororu, tudíž je „pochopitelné“, že mladé a nerozvážné maso často nenapadne v zásadních situacích nic lepšího, než se rozdělit a do pootevřených dveří vstupovat osamoceně. Čeho bychom se ale pak měli bát? Přesto mi úvodní seznamování nudné nepřipadalo (co v obdobných vyvražďovačkách očekáváte?), i když je zřejmé, že gradování přijde až ve městě „mrtvých“ – režii nechybí nápad, brutalita nabere na obrátkách (osa Elisha-kanál-prst) a snímek nám přichystá nečekaně výživné finále těžící z faktu, že sám ústřední dům stojí na voskových základech (nepitvejme raději ale fakt, že rozpálený vosk by naše hrdiny dokonale popálil). Herecky film představuje asi to, co veškerá hororová produkce: Paris Hilton je tu jen jako plakátové lákadlo, v čemž nevidím nic špatného, Elisha Cuthbert herecký talent nepochybně má (The Girl Next Door), tady ale o oscarové výkony rozhodně nejde!! Nemyslíte? Asi jsem byl moc tolerantní (ale předvídatelných je 80% dnešních hororů, o logických chybách nemluvě), výsledek mě ale uspokojil. PS: Paris nabídne i malý odkaz na své slavné video. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (48)

  • Brodění hrdinů horkým voskem by mělo mít za následek popáleniny, které však postavy nemají. (ČSFD)
  • Film v kinách značne prepadol, avšak finančné straty napravil predaj VHS a DVD, nakoľko tie štúdiu zarobili 42 miliónov amerických dolárov. (Real Tom Hardy)
  • Film je dejovo takmer identický s Pastí na turisty (1979). Samotný režisér Jaume Collet-Serra sa eventuálne vyjadril, že je prakticky jejím remakom, nakoľko s originálom Dům voskových figurín (1953) nemá dejovo v podstate nič spoločné. Collet-Serra uviedol, že štúdio Warner Bros. proste trvalo na názve House of Wax, pretože ľudom bolo viac známe. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama