Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vysoko potenciálny horrorový námet je tu nehanebne zmršený príšerným teenagerským spracovaním. Celé to pôsobí naivne, jalovo a nudne. Neverím, že sa najde divák starší ako dvadsaťpäť rokov, ktorý by to ocenil aspoň troma hviezdičkami. Toto je horror súci tak akurát pre stredoškolákov, aj to len pre tých, ktorí ešte nie sú v tomto filmovom žánri zabehnutí. Slabota. ** ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Samé klišé. Banda mladých jede někam autem. Je jedno kam, stejně nedojedou. Všichni se chovají jako absolutní retardi a jsou krajně nesympatičtí. Samotný příběh je z velké části vykradačkou jen o chloupek staršího remaku Texasského masakru. Nemůžu si pomoci, ale scény voskování a podzemí mi hodně připomínají House of 1000 Corpses. Hodně vylepší dojem samotný závěr. Digitalní zánik voskového domu stojí opravdu za to. Vůbec peníze jsou v tomhle filmu hodně vidět. Práce s kamerou je dokonalá a i celé městečko včetně "voskových" obyvatel vypadá velice dobře. Napětí = od začátku do konce je House of Wax přehlídkou neoriginalních a prozkoušených lekaček. Na řadu přijde zvíře, vybafnutí kamaráda, nečekaná kulisa. Prostě klasika. Kupodivu, spolu s vhodně vybranou hudbou, celkem funkční. Herečky = tady mě hodně překvapila Paris. Sice hraje ehm vlastně samu sebe, ale je snesitelná a předvede i slušný striptýzek do spodního prádla. Elisha C. mi absolutně nesedla. Tahle trpaslice (má maximalně 160cm) fakt není typ dívky kterou chceme vidět v podobných filmech polonahou bezradně utíkat před zabijákem. Většinou u podobných filmů s přibývajícím časem hvězdičky strhávám. Tentokrát jsem přidával. Dal bych i tři kdyby se všichni nechovali fakt jak idioti a nebýt Elishy C. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak od tohohle filmu jsem nečekal vůbec nic... Ani to, že mu dám tři (no, jsou to spíš tři a půl) hvězdy. Kdyby neměl tak pomalý rozjezd, šel bych ještě výše. Prakticky až když uběhne třičtvrtěhodina filmu, začne se dít "něco pořádného". Ale zato se to nepřestane dít až do konce. Bráchové záporáci (jeden vypadá jako Ozzy, druhý jako nějaká vedlejší postava z La Piovra) jsou dobří, k tomu, aby naháněli hrůzu, jim nejvíce pomáhá vynikající Ottmanova hudba a chvílemi rutinní - chvílemi originální režie. Všechny ty "postavy" likvidují bez zbytečného okecávání, což určitě potěší, a na své si přijdou i milovníci hezky "masitých" záběrů.... "Rozpouštějící se" finále se mi líbilo moc (kameraman dostává jedničku s hvězdičkou), stejně jako pěkně vyjukaná Elisha Cuthbert, závěrečné mrknutí na diváka se mi spolu s Paris Hilton (která ovšem hrála to, co měla, to se jí musí nechat) už líbilo méně. Ale jsem spokojený. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pekelná porce nudy, přes kterou je skutečně kumšt se prokousat. Nápad s voskem je originální, ovšem naplno využit je až v posledních deseti minutách. Paris Hilton je vyloženě trapná a nechápu, jak jí mohl někdo obsadit. Atmosféra prakticky nulová a tuny klišé byly k vidění na každém metru. Rozuzlení děje je taky poměrně na palici a tak se dočkáme jen několika velmi efektních a taky brutálních zabití, které jsou skutečně jen pro silnější povahy. Herci tradičně toporní a překvapivě ani Elisha Cuthbert po herecké stránce nic moc. Nevýrazná hudba, nevyvážená režie. Jednoduše od tohoto zvratku raději ruce pryč. Další z čistě rutinních produktů, kterých můžeme vidět v současné produkci stovky. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Rutinní vizuální tapeta, jež absolutně postrádá napětí, tempo i řádnou rytmiku vyprávění. Rozvleklý úvod načrtává přímočaré charaktery, které se nijak neodkloní od zavedených šablon současného teen hororu, což by nijak nevadilo, kdyby snímek absolutně neabsentoval krom zmíněného napětí taky zábavnost. Hrdinové umírají v předem odhadnutelném schématu bez řádnější režisérské inovace a ochoty ukázat divákům něco nového. Jistě, většině patnáctiletých to pocuchá nervy i žaludek, ale ne všem bude vosková sprcha či přesně zapíchnutá trubka připadat úplně košér k tomu, aby se pobavili. Absolutní zbytečnost bez jediného pozivita. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (48)

  • Film v kinách značne prepadol, avšak finančné straty napravil predaj VHS a DVD, nakoľko tie štúdiu zarobili 42 miliónov amerických dolárov. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama