Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já teda dycinky raděj spíš ty křídy, než voskovky... Nakonec to ale stejně nejlepší je uhlem... ;o) . . . Nu, ale zase v rámci žánru - jistá originalita se tomuhle >dílku< upřít nedá... - - - - - (Poprvé viděno 23.1.2009 na tv Prima, komentář zde jako mnohý, v paraf(rázích;-)ínu inu rozpuštěný - 24.1.2009) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vysoko potenciálny horrorový námet je tu nehanebne zmršený príšerným teenagerským spracovaním. Celé to pôsobí naivne, jalovo a nudne. Neverím, že sa najde divák starší ako dvadsaťpäť rokov, ktorý by to ocenil aspoň troma hviezdičkami. Toto je horror súci tak akurát pre stredoškolákov, aj to len pre tých, ktorí ešte nie sú v tomto filmovom žánri zabehnutí. Slabota. ** ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nostalgická kóma stredných nultých rokov v plnej paľbe. A začína pekne z ostra hneď v úvode, kedy nám po krátkom predstavení pôvodu voskovej zápletky súčasné dianie otvorí euforická fantázia menom 'Minerva' od Deftones. Prvá polhodina zastupuje dôležité prvky (teraz už vnímané nostalgicky) reflektujúce mid-00s – rock, nu-metal, adi súpravy, DCR kamery, Cadillac Escalade, Paris Hilton, MTV vibes, škaredé zvonenia na mobiloch a čil bez nich... Po nej nasleduje 90 minút vidláckej sadistickej tyranie dvoch bratov okupujúcich opustené mestečko uprostred lesa, ktorá je v niektorých momentoch pomerne explicitná. Možno je taktiež na mieste z deja, najmä pred koncom, cítiť zbytočnú prehrotenosť. A s príchodom záverečných titulkov aj uvedomenie, že si za tieto dve hodiny nebol ničím prekvapený. Vysokorozpočtová neoficiálna "prerábka" zabudnutého slasheru z konca 70. rokov s názvom Tourist Trap, ktorá nemá s predchádzajúcimi snímkami série (Mystery of the Wax Museum & House of Wax) okrem mena a múzea nič spoločné. Soundtrack je ale vážne neskutočný <3 (x) (9.9.2019) (6.6.2020) (8.9.2021) (12.10.2022) ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář: Chad Hayes, Carey Hayes .. Dějově vyprázdněná sračka natažená do přepísklé stopáže, kde zejména první polovina nudně plyne, je bez vtipu, obsahuje hloupé dialogy a nakonec debilně graduje... House of Wax se - podobně jako hovadina Hostel, který lákal na jméno Tarantina - alespoň opírá o provařenou tvář Paris Hilton. Marketingově chválihodné, pro výsledek zcela nepodstatné. Nepotěší tím ani masturbátory, neboť přítomnost Paris je trestuhodně nevyužitá a o cudnosti Elisha Cuthbert se nemá ani cenu rozepisovat. Ještěže Paris padla statečně a zábavně. Ale mohla při striptýzu sundal i vršek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor se slibným hereckým obsazením, jako je sexy Elisha Cuthbert, Jared Padalecki, Chad Mchael Murray nebo i zajímavě obsazená Paris Hilton. Sice se to zpočátku vleče, ale pak to stojí za to, a hororové scény prakticky nepolevují až do konce. A to vše vrcholí pointou ve stylu, že celý dům zvrhlých bratrů je z vosku. Mám rád takové horory a dostal jsem zábavně-hororovou podívanou, která ničím nezklamala. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (48)

  • Paris Hilton (Paige) vůbec nemusela projít konkurzem. Režisér si zkrátka v této roli neuměl představit nikoho jiného. (becki_tu)
  • Ve finální scéně s tajícím voskem (a nejen tam) bylo ve skutečnosti použito arašídové máslo. (becki_tu)

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama