Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

djsaly 

všechny recenze uživatele

Túto rozprávku si určite rád pozriem aj nabudúce, pretože som nevidel posledných desať minúť aj keď som už pätnásť meškal do práce:) doslovne ma očarila pestúnka svojou kúzelnou drevenou palicou a myslím si, že aj pripútala k sledovaniu televíznej obrazovky a sedadlu pohovky. Najviac mi utkveli opakujúce sa scény kedy sa z ničoho nič objaví v zábere pestúnka a povie: "klopala som" odpoveď: "samozrejme, ja viem" to ma dostalo! Moje hodnotenie preto zvyšujem na 4 a 1/2* ()

Bblondie 

všechny recenze uživatele

Tohle je zvláštní film a rozhodně se nedá zaškatulkovat jen do jednoho žánru. Je to vtipné, romantické, magické, prostě Britové se zase jednou předvedli a vytáhli svá velká esa, hlavně Colina Firtha. Rozhodně to není pohádka pro malé děti, je to jeden z rodinných filmů, který pobaví děti, ale i dospělé. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

napínavá pohádka, pro děti?! eh, na začátku kanibalskej vtípek, pak márnice, teda, ta expozice, je to barevné, ten střih, netradiční na pohádku, prostřihy sem tam, nemůžou z toho být děcka trocha zmatená?! Pak zase 5x připomínat, že McPhee zmizela piha, kdyby to děti náhodou nepobrali, tak to třeba tak bylo v předloze, teda já vim pr.. o předloze, ale jaksi je to dost barevné, dobré obsazení, i dětský hvězdy, zrzatý děcka ale moc harantovsky nepůsobí, nájezdy kamery sem tam, střih, prostřih, prostřih, máme přehled o dění v celym baráku, bezva, českej název, co to zase je za mrtku, ale jasně, jen Kouzelná chůva McPhee, to by dobře neznělo, řešili to, je mi to jasný, je to těžký, řada pěkně stylizovaných záběrů, dveře, silueta, dobrej střih, bradavice, chlupy, nos, dobrej digitální osel, je to dost barevné a digi přepaly, není to uplně příjemné na pohled, neva, je to poněkud zdlouhavé a trošku infantilní a zároveň moc dospělé, je to docela nudné, nevýpravné, přemejšlim, jak se to bude vyvijet, kupodivu to není až tak předvídatelné, takže fajn, ale jinak.....je to fakt kýčovité, ale je to lepší než to naše 3D, Lucie Bílá uječená a tak.......asi je to pro děti dobrý, lepší než ty naše sr.ači...ky, troškárny nový a různý televiznosti....a lepší jak více kýčovité 3D (pro dětský zrak, vývoj vůbec nevhodné.....nevhodné...ikdyž se o tom moc nepíše a nemluví).......problém McPhee, docela zásadní je ten, že není strašidelná, je uměle ošklivá, nevim, jak to berou děti, těm asi stačí míň :), ale....ona nepůsobí mco autoritativně, Mrs. Doubtfire byla mnohem děsivější na pohled :)....autoritativnější.....já nevim......neni to prostě uplně extra vyjímečná věc.......toto ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Hezká a milá pohádka o spoustě zlobivých dětí, kterým chybí rodičovská péče. Už od počátku bylo jasné, koho by si pan Brown měl vzít za ženu. A to díky tomu, že kromě mrtvých a jejich vdov, byla jedinou ženou, kterou potkával jeho služebná Evangelina. Postava chůvy byla zajímavá a tajemná. A samozřejmě kouzelná, i když ne zrovna okouzlující. Celý film jsem čekal, jaké tajemství se z ní vyklube. Kromě postupné proměny v celkem sympatickou bytost a zlepšující se vztah s dětmi jsme se o ni vlastně vůbec nic nedozvěděli, přestože se po ni jmenuje film. Každopádně její nejlepší hláškou bylo "Klepala jsem". Celkově se dá říci, že se film líbil a klidně bych se na něj s dětmi opět podíval. ()

hhyperion 

všechny recenze uživatele

Modernejsi pohadka pro male i velke. Velka pohoda a relax u TV. Jen houst ! Jestli se vam libi styl "Hvezdneho prachu", nevahejte. ()

jana141 

všechny recenze uživatele

Po dalším shlédnutí zvyšuji na čtyři hvězdy - Emma Thompson je skvělá, a Colin Firth v žaketu... to není třeba dál komentovat :-) ()

The M 

všechny recenze uživatele

Neviem či je to úžasným talentom Emmy Thompson alebo niečím iným, ale proste z nejakého dôvodu pri tejto rozprávke vždy obmäknem a sedím za televízorom ako prikovaný. ()

ajne 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený, pro děti barevné a hravé, pro dospěláky dojemné, velice sympatické obsazení a dojemná hudba. Přesně takhle si představuji pohádku pro sváteční období. Nebude nudit žádnou generaci. ()

Laslo 

všechny recenze uživatele

Strašne zaujímavá komédia už dlho som sa nepopučil od smiechu.Keby bola aj dvojka tejto komédie. Odporúčam... 74% ()

pohodlyn 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavné. Někde mezi 3 a 4 tzn. na pohádku velmi dobrý výsledek. Dobré herecké výkony a pěkné barevné kulisy... ()

katikka 

všechny recenze uživatele

Rozprávky pre deti zvyknú byť naivné, málo realistické a tak od nich dospelák veľa neočakáva. Táto rozprávka však milo prekvapí aj na opakované vzhliadnutie. ()

MeggyPas 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka nejen pro děti... Emma Thompson zahrála braburně a dětské role taky parádní! Doporučuju jako pěkně strávené deštivé nedělní odpo pro celou rodinu. Mocinky hezoučké!!! ()

poppy75 

všechny recenze uživatele

cele to bol jeden americky gyc...ja som fakt cakala nieco ine-uz aj kvoli emme thompson...potencial to malo..vsetko vypocitane na efekt a take nasilne...maly thomas brodie-sangster mi je velmi nesympaticky..jedine pozitivum vidim v krasnej kelly macdonald ()

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama