Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový horor Wese Cravena, tvůrce Noční můry v Elm Street. Horace Pinker, brutální masový vrah, zabíjející pro potěšení, si zasluhoval smrt více než kdokoliv jiný. Ale na elektrickém křesle došlo k něčemu neočekávanému... Výboj elektrického proudu proměnil Pinkera v nepolapitelnou bestii, která může ovládat cizí těla, a která chce pokračovat v tom, co má nejraději... v zabíjení! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (64)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Shocker působí mírně překombinovaně. Kromě titulního zábavného padoucha, který po své popravě cestuje elektrickými přístroji či televizním vysíláním, aby se mstil a vraždil (tak trochu jako elektrický Freddy Krueger), a který umí i posednout jiné postavy, zde máme hlavního hrdinu, který z nějakého důvodu dokáže ve snech vidět, co se stane (opět Noční můra v Elm Street?). A k tomu jsou zde dobří duchové, rocková muzika, komické finále a Heather Langenkamp (a zase ta Noční můra...). A ačkoliv jedna z postav ke konci připomíná, že pokud vrah cestuje skrz televizi, musí se tím pádem řídit jejími pravidly, ve finále zjistíme, že zřejmě žádná pravidla nejsou a všechno je možné. Craven si zkrátka při psaní scénáře tentokrát hlavu opravdu moc nelámal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Film jménem SHOCKER s obrázkem zatvrzele se šklebícího rabijáta ve vězeňském mundůru popravovaného na elektrickém křesle na obalu videokazety a se sloganem MASOVÝ VRAH HORACE PINKER BYL POPRAVEN NA ELEKTRICKÉM KŘESLE. A TO HO PĚKNĚ NAŠTVALO! prostě nemůžete ve videopůjčovně ignorovat. SHOCKER je poctivý cravenovský průměr se zřetelnými ozvuky NOČNÍ MůRY NA ELM STREET (prolínání skutečnosti a snu, další cool zabiják, který se po své popravě vrací v metafyzické podobě, z níž ho při finálním souboji hlavní hrdina vytáhne do svého světa) a řadou později známých seriálových herců. Jak už to u Cravena bývá zvykem, film je dost brutální a krvavý (byl také mnohokrát přestříháván kvůli přístupnosti) a zároveň i naivní a záměrně nadsazený. Craven se tu také tradičně mihne, plus se tu objeví i jeho dcera Jessica a představitelka Nancy z NOES, Heather Langenkamp. Vrah přeskakující z těla do těla, přitom často do těla hrdinovy blízké osoby, připomene pozdějšího a decentnějšího ANDĚLA SMRTI s Denzelem Washingtonem, krásně béčkové finále s honičkou televizními kanály a soubojem s dálkovým ovladačem zase Svěrákův AKUMULÁTOR 1. Jeden z těch lepších Cravenů. ()

Reklama

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Cely film som si hovoril ze toto bude aspon za 3 hviezdy. Zaporak celkom v pohode...rychlo sa to "rozjede" a je to celkovo celkom zabavne(miestami usmevne). Ale ten konec je uz moc prekombinovay a zraza cely film o hviezdu nizsie. SPOILER: Keby to ukonciliuz na tej strecha dajako tak by to filmu iba prispelo ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z béčkových osemdesiatkových nasledovníkov Nočnej mory, ktorým Craven nedokázal nadviazať na jej kvality. Úvodných 40 minút je vcelku slušný urban temný triler, ale s až príliš primitívnym násilníkom a až príliš trpiacim policajtom, ktorému sa udejú snáď všetky tragédie, aké si viete predstaviť. Zatiaľ ale stále relatívne dobre, pretože čo sa začne diať následne, je jeden z najväčších WTF aké boli kedy nakrútené a je jedno, nakoľko chcel byť Craven ultra-meta a vtipný, ono je to aj tak celé na smiech. Je potom otázka, či film vnímať ako guilty pleasure, alebo iba ako extrémne zvláštny nepodarok. Vzhľadom na to, že nič podobné v akomkoľvek zmysle, ako záverečný fight naprieč dimenziami som nikde inde nevidel, tak hodnotím ako hodnotím. Na Shockera skrátka nikdy nezabudnem, len Craven by sa nemal radšej dozvedieť prečo. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zpočátku ohromně zábavné béčko s výborným Peterem Bergem v hlavní roli. První detektivně-vyvražďovací půlka je skoro na čtyři hvězdičky, ale pak se na scéně objevila ta digitální ženská, do toho nastoupil vrah ve stejném provedení a já jsem přestal stíhat. Ale minimálně za nasranou holčičku v buldozeru si to aspoň těch 50% zaslouží. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Poslední film z cyklu hororů o vrazích, kteří vstali z mrtvých po popravě na elektrickém křesle. Předchozími snímky byly Věznice (1987), Destroyer (1988) a The Horror Show (1989). (ČSFD)
  • Ve filmu si zahrála Heather Langenkamp, která z Wesem Cravenem spolupracovala ve třech filmech ze série Noční můre z Elm Street (Terva)
  • Film byl natočen za deset týdnů a s nízkým rozpočtem. Wes Craven uvedl, že toho bylo dosaženo díky malému štábu a málo známým hercům. (ČSFD)

Reklama

Reklama