Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzkoušejte si stavební kameny a kreativní bouři tohoto kyber-thrilleru, který posouvá kinematografii do překvapivých, nových dimenzí, díky doposud nevídané úrovni původního filmu a díky exluzivním úvahám těch, kteří Matrix zažili. Ponořte se hlouběji do současných skutečností, které se odvíjejí v reálném čase a do možných následků, prodírajících se nenápadně do života všude ve světě. Strhující pohled do Matrixu přináší nové rozměry, které prozradí jeho další taje a hrozby. Nové návštěva Matrixu přináší nové otázky jevu, který právě vzniká. Přiměje vás snít bleskovou rychlostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ke konci je to už celkem zdlouhavé, ale jinak je to velice kvalitní dokument. Také mě celkem mrzí, že to nemá pořádnou tečku, ale jinak je to opravdu hodně vydařené... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby si někdo odpustil superlativy a takové ty klasické řeči, pět bych tam napálil bez váhání. Přesto samotné natáčení muselo být opravdu neuvěřitelné, stejně jako práce s osobnostmi jako Woo-ping Yuen, Wachowski brothers(and sister) a třeba Geof Darrow. Jinak samozřejmě povinnost. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to je docela dost dlouhe, ale na druhou stranu se tu nic neopakuje a postupne se probere naprosto vsechno, co s filmem souvisi. At uz to je trenink, scenar, nataceni nebo premiera, proste vse se tu probere. Navic porad hraje svizna hudba. Moc dobrej dokument. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený více než dvouhodinový dokument o zákulisí Matrixu. Uvidíte, jak se točily akční scény, osobní souboje, co všechno si herci polámali nebo pohmoždili. Dále se podívate, jak vznikaly triky, kostýmy, hudba, no prostě všechno. A vězte, že vznik Matrixu nebyl žádný med... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Opojný dokument, který mi připomněl, jak moc zbožňuji mistrovské dílo, kterým Matrix nepochybně je... Matrix Revisited nás provede všemi klíčovými, filmařsky náročnými i jakkoliv jinak zajímavými scénami a klasickou formou ukáže tvorbu jednotlivých scén v konfrontaci s jejich výsledkem, tak jak jej známe z filmu. Pravda, dokument o filmu nikdy nedokáže být tak zábavný jako film samotný, takže zejména ke konci už bylo sledování poněkud zdlouhavé, ale Matrix Revisited dokázal příjemně připomenout atmosféru Matrixu a hlavně ukázat, jak bylo pro filmaře obtížné některé scény správně natočit (naučit herce bojová umění, pohybovat se na lanech, vytvořit bullet time atd). Matrix skutečně otevřel novou éru vizuálně vyšperkovaného filmu... 8/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborný pohled do zákulisí natáčení prvního Matrixu. Je zde ukázka snad všeho, co chce fanoušek vidět. Ani vlastně nevím proč dám jenom 4*, ale prostě je dám. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obsáhlý dokument o natáčení Matrixu, obsahuje doslova záplavu zajímavých informací. Klidně bych zvládnul i pár minut navíc. Když jsem viděl bratry Wachovské, tak bych tyhle očividné zkuřky netipoval na tom že dokáží natočit takový skvost. Zajímavé pasáže jsou ty o původních konceptech, o brutálním tréninku herců, o samotném a natáčení a samozřejmě o tvorbě spec. efektů. Klidně mohl být více rozveden střih, či zvukové efekty. Naopak si tvůrci mohli odpustit trapné vzájemné pochlebování herců (so si budeme povídat na hereckých výkonech tento film nestojí) a nezáživné hudební mozaiky. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Všechny vaše otázky by měly být v tomto dokumentu zodpovězeny...jak se točil? co se nepovedlo? choreografie..vážně se u toho Keanu (Neo) musel celkem spotit:-) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Výborně udělaný dokument o filmovém kultu jménem Matrix. Díky němu máme unikátní možnost nahlédnout do kuchyně bratrů Wachowských, podívat se, jak probíhaly přípravy na natáčení, samotné natáčení, postprodukce a tak dále. Své si k Matrixu řekli samozřejmě režiséri a herci, ale také instruktoři kung-fu, střihači, kameramani, producenti nebo kostymérky. Pro fandy Matrixu je tenhle dvouhodinový dokument opravdovou lahůdkou. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Když konečně odšumí prvních 20 minut, kde se jen všichni vychvalují (tedy hlavně bratry Wachowský), přichází ta zajímavější část, která je nabušená mnoha informacemi. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Hudba: Paul Cooper, Adam Locke-Norton, Robert Phoenix, Aleks Svaensson ...... dokument Matrix Revisited je následován Matrix Revolution Revisited a Matrix Reloaded Revisited celkem 7 hodin. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Povedené nahlédnutí do kuchyně firmy "Matrix", která se zabývá zpřístupňováním alternativních realit, ne s úplně příjemným pomyšlením na tu naši. Ale co se dokumentu týče, najdete tu mnoho zajímavých ukázek toho, jak se dneska dělá trikový film. 80% = 4/5 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Bomba. Na "film o filmu" je to dlouhe, ale tohle neni film o filmu, ale dokument o nataceni nejlepsiho filmu. A na to je to dlouhe tak akorat. Postupne se zde proberou snad uplne vsechny aspekty nataceni neceho takto rozsahleho. Doporucuji opravdu vsem, co uz Matrix videli. Me to zcela pohltilo. Parada. ()

Reklama

Reklama