Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá těhotná Novalee Nation cestuje z Tennessee do Kalifornie se svým sobeckým přítelem, rádoby muzikantem Willy Jackem. Zastávka poblíž supermarketu Wal-Mart v Oklahomě jí změní celý život. Když totiž vychází z prodejny, zjistí, že Willy Jack je pryč. Na parkovišti zůstal ležet jen její Polaroid. Osamocená a zlomená Novalee se tajně nastěhuje do obrovského supermarketu, kde si bere jídlo a zásoby přímo z regálů. Když přímo na podlaze porodí a její úkryt je prozrazen, stanou se náhle z Novalee a z její dcery Americus hvězdy. Novalee nachází novou rodinu a pomalu se mění z teenagera bez domova v úspěšnou a silnou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Já tenhle film prostě zbožňuju, tím nevrdím, že je dokonalý, to ani náhodou, tím jen myslím, že si i přes jeho nedokonalosti nemůžu pomoct a zbožňovat ho prostě musim. Pro mě se jedná o krásně vtipně smutný příběh, který je místy přeslazený až běda, ale na druhou stranu jsou zde scény, které tu přeslazenost ohořčují a některé i opepřují, zejména ty s Ashley Judd stojí za to. Nevim proč, ale tohle jsem snad viděla stokrát, a zatim se mi nestalo, že by mě to začalo nudit, prostě skvělé (i když jak tady koukám na ta hodnocení, tak asi jen pro mě). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Novalee je sedmnáct a je těhotná. Má namířeno do Kalifornie v doprovodu svého poněkud egoistického přítele a pofidérního muzikanta v jedné osobě. A její život se zanedlouho změní. Při osudovém zastavení v supermarketu se stane něco, s čím nepočítala. Když se totiž vrátí z nákupu, tak zjistí, že její přítel je pryč a moc tam po něm nezůstalo. Dívka se tajně nastěhuje do supermarketu a živí se jídlem na prodejně. Jenže její úkryt bude vyzrazen v okamžiku, kdy uvnitř na podlaze porodí. Spolu se svojí malou dcerou se stává mediální hvězdou. Když ve filmu hraje Natalie Portman, vždy se dá od něho čekat poměrně zajímavé téma. Celkem něco málo tvůrci nabídli, sice se trochu drželi zkrátka a nepředvedli nic převratného, ačkoliv film měl něco do sebe a opíral se přinejmenším o dobré herecké obsazení, režijní přístup a neobvyklý námět. Vázla však interakce s divákem, horší dramaturgie a v rozhodujících okamžicích mu chyběla odvaha provokovat a nebýt tolik dojemný. 60% ()

Reklama

`barocco 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov ktory si pozriem kedykolvek, perfektna titulna skladba country kapely The Warren Brothers a country hviezdy Sary Evans - That's the Beat of a Heart.... film mozno nicim sa nevymykajuci z beznej romantickej hollywoodskej produkcie ale Natalia Portman je v tomto filme tak opustena a zaroven tak statocna ze to nejde inak pre mna ako za 4*... ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Natálko v jaké hrůze jsi to hrála? Where the Heart Is byla strašná podívaná a vyjmenovávat jeho chyby by bylo na dlouho. Na druhou stranu u těch stupidních dialogů jsem se občas docela nasmála. Jméno Americus už nechci nikdy slyšet, ale tohle příšerné jméno je jen jedním z mnoha důvodů, proč to člověk chce každou chvíli vypnout. ()

Callie 

všechny recenze uživatele

Romantikou nabušený film, který stojí a padá s Natalií Portman. Na tohle je potřeba trochu životního nadhledu a zkušenosti, aby se to dalo bez předsudků zkonzumovat. Úžasné vedleší postavičky doplňuje v malé skeči Joan Cusack, která mě teda překvapila. Všude hrála kámošku hlavní hrdinky , ale tady je fakt skvělá. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Univerzita na konci filmu, která se má nacházet na East Coast, je ve skutečnosti Baylorova univerzita ve Waco v Texasu. (HappySmile)

Reklama

Reklama