Reklama

Reklama

2LDK

Trailer
Japonsko, 2003, 70 min

Obsahy(1)

2LDK byl natočen za osm dní v typickém japonském bytě sestávajícím ze dvou ložnic, obýváku, jídelny, kuchyně a koupelny. Hrdinkami jsou Lana a Nozomi, které spolu sdílí takovýto byt v Tokiu - obě se ucházejí o roli ve stejném filmu, bohužel dostat jí může jen jedna z nich. Jak tak čekají noc předtím, než má přijít rozhodnutí produkce, jejich osobní neshody přerůstají v duel se vším všudy. (cubajz)

(více)

Recenze (21)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Boj dvou šíblých héreček na život a na smrt. Dojde na hrátky s vajíčky, s elektrickým proudem i s motorovou pilou. Přeju si, aby někdo natočil český remake s Ivetou Bartošovou a Agátou Hanychovou v hlavních rolích. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí Kitamurovho Aragami a Tsutsumiho 2LDK môžem povedať, že pre mňa ich vzájomný súboj dopadol vyrovnane (resp. nerozhodne :-) dosaďte si podľa vlastného uváženia). Pritom z hľadiska námetu spracovanej látky pri dodržaní vopred zadefinovaných podmienok (doba natáčania 7 dní, súboj 2 postáv, jedna miestnosť) ide vlastne o dva protipóly. Aragami - súboj dvoch mužov zo starodávnych čias (i keď posledné sekundy Aragami ako recesia a odkaz na Versus fungujú dokonale :-)...). 2LDK - súboj dvoch žien v súčasnosti. Avšak výsledný dojem je pre mňa takmer identický. Obidva filmy majú vzhľadom na svoj námet až príliš dlhú stopáž, resp. povedané opačne, obidva príbehy nie sú natoľko silné, aby uniesli celovečernú minutáž. Zákonite sa medzi bojovými sekvenciami (tiež variabilnej kvality - od výborných až po priemerné) objavujú zdĺhavé scény vysvetľovania, ktoré sú miestami nadbytočné. Na druhej strane má každý film svoje pozitíva jeden voči druhému. V Aragami sa mi predsa len o trochu viac páčili súboje s katanami (Kitamurov cit pre jemu vlastné, dynamické poňatie akčných sekvencií vo mne nachádza kladné odozvy), oproti tomu v 2LDK má viacej dostal občasný humor (zlatým klinčekom je zistenie, že jedno z dievčat-herečka hrá hlavnú úlohu vo filme "Female Convict Scorpion '92", čo je jasný odkaz na slávnu väzenskú asian-exploitation tetralógiu s Meiko Kaji z rokov 1972-1974 pod názvom Female Convict Scorpion #701) a vlastne aj to, že celý film môže svojím námetom poľahky vzbudiť reminiscencie na súboj Nevesty s Vernitou Green v prvej časti Tarantinovho Kill Bill. Ale za pozretie už len kvôli porovnaniu obdiva filmy určite stoja. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

To byla zase jedna Rádoby Ptákovina.. Film trvá Hodinku něco.. A táhl se snad věčnost!! První půl hodinu se řešily absolutní Hovna.. Nic nezáživného.. Cz Titulky navíc nejsou dostupné!.. Pak přišel Boj! Nemohl jsem uvěřit.. Tak třesoucí kameru jsem snad Ještě v žádném Filmu neviděl.. Záběr byl většinou na Nohy.. Vše bylo Rychle, čiže samý střih. + velice nekvalitní Obraz. Né na tohle se fakt nedalo koukat.. Šíleně mi to zavázelo!! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Řím prý byl postaven za den a tento film natočen za týden. Je ovšem dobré si uvědomit, že Řím byl v tu chvíli jen vyoraná brázda ve tvaru čtverce. První kritik vzpomínaného města za svá příkrá slova zaplatil životem, já na tom snad budu lépe. Na 2LDK je IMHO příliš vidět, jak rychle bylo vše zplozeno. Scénář byl zřejmě psán stylem:"Tak holky na sebe budou nejdřív navenek milé, ale v duchu ošklivé, pak se to bude stupňovat (SPOILER) až skončíme u krvavé řežby. Aha, a proč by jim vlastně mělo takhle rupnout v bedně? No jasně, musíme do každé vložit pořádné trauma či frustraci. A to násilí uděláme absurdní, trochu legrační ať se divák pobaví a hlavně nemá pocit, že jsem chtěl natočit psychologickou studii (KONEC SPOILERU)." 2LDK skutečně psychologikou studií není a každý stupeň "vývoje vztahu" ústřední dvojice je zbytečně natahovaný, ať už jde o počáteční pokrytectví či konečné "hrátky", průměrnému diváku by stačila asi polovina času. Navíc mám silný pocit, že veškeré to úvodní tlachání slouží jen jako vysvětlivka k závěrečné půlhodince. 2LDK je holt vajíčko natvrdo uvařené za 1 minutu. Někomu může chutnat, ale když se do něj štouchne, tak to ještě trochu teče. Slabé ***. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Jeden môj slovenčinár nám raz vykladal, aké strašné je keď sa pobijú psi. Monológ zakončil tým, že " ..a to je nič proti tomu, keď sa pobijú suky". A to je prípad 2LDK. Celý film je o najprv vnútornom, potom slovnom a nakoniec čo-príde -do-ruky súboji dvoch spolubývajúcich herečiek, ktoré čakajú ako posledné adeptky na výsledok filmového konkurzu. Tam kde Aragami filozofuje dialógom, tam 2LDK ukazuje vnútorné monológy. Kde Kitamura predvádza svoje efektné bláznovstvá s kamerou a svoj cit pre štylizáciu, Tsutsumi pôsobí striedmo až dokumentárne. Kde Kitamura jemne vtipkuje, Tsutsumi udiera čiernym humorom. A teraz hodnoť, divák. DUEL project pre mňa s odretými ušami vyhráva Aragami. V porovnaní s 2LDK je filozofickejšie, príťažlivejšie témou a hlavne vizuálne nápaditejšie. To však nič nemení na kvlaitách 2LDK. 8/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když jsem nedostal očekávaný masakr ve stylu Dream Home, spokojenost stále převažuje. Dvě spolubydlící (jedna namyšlená coura, druhá zakřiknutá panna), a zároveň rádoby herečky, si přes počáteční neshody a nějaké ty naschvály začnou usilovat o kejhák. Kromě několika facek dojde i na proud ve vaně nebo horkou vodu na ksichtě. A jelikož se pohybujeme v asijských exploatačních vodách, nesmí samozřejmě chybět vidlice a motorovka. Ale i přes tenhle mordovací arzenál je násilí ještě docela light, což gore mastery asi nejspíš zklame. Díky krátké stopáži však snímek svižně odsejpá. Ještě bych rád zmínil humornou vložku v podobě náhledu do niterných myšlenek obou dívek. Za mě tedy 7/10. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, tohle pro mě byl celkem průjem, ale sakra já ho respektuju. S minimem peněz a natočený v malém časovém intervalu, vytřískal režisér asi maximum. Ale to nemění nic na tom že jsem se celkem dost nudil. Hlavně hlavní dvě postavy mi byly silně nepříjemné. Když křičeli tak mi krváceli uši, když jedli tak naschvál srkali což totálně nesnáším....byl to režisérův záměr? Aspoň že finále bylo solidní a krvavé, ale co naplat když zbytek filmu jsem se nudil a byl pro mě nezajímavím? Film respektuji ale nebavil mě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když producent Shinya Kawai vyzval režiséry Kitamuru a Tsutsumiho ke spolupráci na projektu Duel, mohl si později mnout ruce, nad pílí a úsilím obou pánů a jejich finálními produkty. Oba měli za jeden týden vytvořit celovečerní film na téma Duel s dvojicí herců, odehrávajícím se na jednom místě. Oba jeho požadavky splnili s menšími úpravami (tento film trval natočit 8 dní, Kitamura zase obsadil v Aragami několik herců do vedlejších rolí). Nakonec však vznikly dva slušné kousky, za které se určitě jejich tvůrci stydět nemuseli, přestože osobně se mi více líbil právě Kitamurův Aragami. Tady mi totiž obě hrdinky lezly hned od začátku pěkně na nervy a ani samotný příběh mě tolik neokouzlil. Aragami mělo totiž perfektní dialogy a rozvíjení příběhu, no tady jsem se hlavně nasmál vnitřním hlasům obou žen a jejich finálnímu masakru. Víc jak polovinu filmu šlo totiž jen o nudné dívčí hašteření o nedodržování pravidel (proto jsem nikdy nebydlel se žádným spolubydlícím, protože bych je stejně nedodržoval), až jim z toho nakonec ruplo v bedně a začala ta zajímavější podívaná. Agresivita i způsob útoků začal nabírat na obrátkách, děvčata se rozhodně nešetřila, mlátila se, sekala se, házela po sobě vším, co měly po ruce, pokoje se měnily v trosky a ve finále nechyběl ani pořádný gejzír krve. Jen ty elektrické výboje ve vaně byli dost trapně udělané. Atmosféra však dostala slušné grády a díky tomu se vylepšil v mých očích celkový pohled na tento kousek. 50% ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Až na miestami hodne chaotickú kameru musím povedať, že sa mi 2LDK páčilo viac ako Aragami. Možno to bolo aj sympatickými hlavnými predstaviteľkami, ktorých zmysel pre čierny humor a najmä vnutorné monológy ma pobavili. A najmä nikdy nenaštvite baby, ktoré sa rozhodli bojovať za svoje ciele! :-) ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Dvě holky z konkurzu na jeden film bydlí spolu dokud se nedozví výsledek. Začátek je trošku nudnější,ale pak se to zlepší. 75% ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Film, který je natočen hrozně jednoduše. Celý se odehrává v jednom bytě, jedinými postavami jsou dvě mladé ženy, jejichž vzájemné soupeření o roli ve filmu dospěje do snahy zabít tu druhou. Žádný hluboký příběh nebo světoborné triky, prostě to vypadá, jako bychom sledovali záběry z kamery, umístěné do obyčejného bytu, který obývají trochu narušené osoby. Nečekejte pitvání duší a vývoje vztahů mezi lidmi, ale šílený film, kde nevíte, co můžete čekat. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Má to síce iba 70 minút, no aj tak som sa hlavne v druhej polovici dosť nudil. Páčila sa mi skôr "neakčná" prvá časť film, kde sú naozaj trefné vnútorné dialógy oboch hlavných predstaviteliek. Druhá "akčná" časť bolo už dosť nudná, hrozné efekty, nesmrteľné postavy, amatérsky natočené... Síce to na konci v sebe nieslo nejakú tú "hlbšiu" myšlienku, celkovo to na mňa moc nezapôsobilo. Možno ako 30 minutová epizóda by to bolo v celku dobré, no 70 minút je na tento "film" priveľa. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Absolútne zaujimavý nápad na survival, skvelý výkon oboch herečiek, ALE potencial sa stratil v prvej polovici stopáže. Funguje budovanie atmosféry a nápätia, dialógy a hlavne monológy sú geniálne, ale celé sa to paradoxne stratí po prvých 10 minutách bojov herečiek, potom to už začne byť nudné (reálne aj pri tejto stopáži) a koniec je len čerešnička na torte plná klišé. Chcel by som vidieť tento film s lepším dramaturgom / scenáristom, s drsnejšími scenami a s väčším psychologickým tlakom. ()

whitas 

všechny recenze uživatele

Dvě postavy a byt. Takovýto film může natočit každý, přesto se to povede jen málo komu. A o to má film pro mě větší hodnotu. Vztah mezi oběma ženami získává na hustotě. Nejprve mezi sebou soupeří zákeřnými ženskými způsoby, ale později se uchylují k ryze můžskému řešení problému. Tepolota v bytě 2LDK(2+1) se blíží k bodu varu. Děj je ohromně jednoduchý a přímočarý. Začne zdánlivou nudou, postupně graduje a skončí naprosto šíleně. Ideální film na dopolední dobu, protože vám zvedne náladu na celý den. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Zajímavý souboj dvou žen "ze života". Na rozdíl od Aragami se totiž 2LDK odehrává v současnosti (v Tokiu). Dvě různé dospělé slečny, které jsou Vám obě něčím jiným sympatické i odpudivé spolu bydlí ve stejném bytě. Obě chtějí místo herečky v stejném filmu a obě to té druhé nepřejí. Nenávidí se, ale zpočátku to nedávají znát. Filmu hodně pomohl výkon obou dam (já osobně měl radši Maho Nonami). Tsutsumiho pojetí kamery mi občas nesedlo, připadlalo mi místy takové dost hektické, chaotické. Hudby moc není, ale tam, kde je, tam sedí. Trošičku by asi prospělo, kdyby byl film kratší. Nejedná se o žádnou filosofickou baštu, ale jako zvárnění konkurenčního boje, možné agrese mezi ženami to není špatné. Místy Vás překvapí humor, ale ani ten není špatný. Pointa ničím nešokuje, je to trochu klišé, ale co, o to tu nešlo. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

komorní počin ukazující do extrému stupňované napětí mezi dvěma, ne až tak si sednoucími ženami. Dost mě to pobavilo, stejně jako podobně upečené Aragami. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Krásný případ toho. co by se stalo, kdyby dívky naplnily na 100% to, co si o druhých dívkách mnohdy myslí.. Jednoduchý námět filmu, ale spousta zábavy ( i když občas už šlo pěkně do tuhého ). Super byly vnitřní monology obou dívek, které se na začátku filmu tak moc lišily od skutečně pronesených slov - vše se však postupem filmu "srovnalo". Teď mě jen tak napadá - kde se tam ale sakra vzala ta motorová pila? ()

tichyBob 

všechny recenze uživatele

Jo prvních zhruba čtyřicet minut se něco dozvídáme o hlavních hrdinkách, přitom se stupňuje mezi něma agresivita až dojde nakonec k závěrečnému zúčtování. Chvílema je to odlehčené i černým humorem. Sice to mohlo být víc brutálnější, ale jinak celkově sem byl s tímto filmem spokojen. ()

Reklama

Reklama